Beursdagboek US Markets Redactie 30 april 2017, 12:31

...

Agenda beursweek 1 t/m 5 mei 2017

30 april 2017, 12:31 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


We begin­nen de nieuwe maand met de dag van de arbeid. Daar­door zijn veel beurzen ges­loten, waaron­der Europa. Enkele grote mark­ten draaien wel zoals Japan en Wall Street.
Ook bli­jven de kwartaal­ci­jfers op het bedri­jven­front nog met een rap tem­po bin­nen­lopen. Deze week staan vooral groothe­den als Apple en Tes­la in de schi­jn­wer­pers.
Na deze week zal het in de V.S. rustiger wor­den maar kri­j­gen we in Europa hier en daar nog wel wat belan­grijke cijfers bin­nen.

High­lights:
- cijfers Apple, Tes­la en Shell
- Chi­nese inkoopin­dex­en
- Amerikaanse banen­rap­porten
- Fed rentebesluit

Maandag
De eerste dag dus weinig han­delsvol­ume. Tussen negen uur en half vier valt er weinig te beleven.
Enkele cijfers uit de V.S. wor­den nog bek­endge­maakt waaron­der con­sumente­nu­it­gaven en de managersinkoopindex.

De Europese Com­missie geeft nog een rap­port uit over de economis­che vooruitzicht­en in de EU. De pub­li­catie staat om elf uur ocht­ends gep­land.
Om kwart voor twee spreekt Amerikaans min­is­ter van finan­ciën Mnuchin over meerdere onder­w­er­pen. Ongetwi­jfeld zal het tak­s­plan waar we vorige week de eerste details van kre­gen nog ter sprake komen.

Bedri­jf­s­ci­jfers
Weinig inter­es­sante bedri­jven uit de V.S. en sowieso niets uit Europa. Wellicht kri­j­gen chip­mak­er AMD en verzek­er­aar Car­di­nal Health nog de meeste aandacht.

Volk­er­sWes­sel
U kunt zich vanaf nu trouwens inschri­jven voor de beurs­gang van Volk­er­Wes­sels, na BAM het groot­ste bouwbedri­jf in Ned­er­land. Dat is niet de eerste keer want in 2003 werd de noter­ing van de beurs gehaald omdat de famile Wes­sels de koers maar magert­jes vond. Een goede deal ken­nelijk want op 10 mei is de eerste han­dels­dag en biedin­gen vin­den plaats ergens tussen de 21 en 25 euro. Ruim boven de pri­js die zij 14 jaar terug zelf betaalden en er staan nu veel meer aan­de­len open.


Dins­dag
In Chi­na komt de belan­grijke Caix­in index naar buiten. Deze indi­ca­tor voor de man­agersinkopen (PMI) in de maakin­dus­trie geldt als één van de zwaarst­we­gende graad­me­ters van de Chi­nese economie.
Ook in Europa, die vanaf van­daag weer han­delt, komen een hoop PMI’s over april naar buiten met De Duitse index als belan­grijk­ste.
Verder kri­j­gen we het werk­looshei­dsper­cent­age over de euro­zone in maart te horen en kri­j­gen de Amerika­nen te weten hoe het met de autoverkopen in april is gegaan.

Bedri­jf­s­ci­jfers
Op de AEX komt DSM met cijfers en op de AMX is dat Fugro. Grand­vi­sion geeft een update.

Dan wacht het leeuwen­deel van de beleg­gers op de cijfers van Apple. Het even­e­ment begint pas na sluit­ing Wall Street.
Andere grote bedri­jven: Fox, Pfiz­er, Merck&co, Mas­ter­Card, BP, Hilton en Gilead (Gala­pa­gos).


Woens­dag
In het mid­den van de week ligt het zwaartepunt van zow­el economis­che als bedri­jf­sup­dates. Daar­naast is de beurs van Japan van van­daag tot en met vri­jdag ges­loten i.v.m. ver­schil­lende feestda­gen.
In Europa komen werk­looshei­d­sci­jfers per land uit en in de V.S. het belan­grijke maan­delijkse ADP banen­rap­port. Ook de Amerikaanse PMI voor de dien­sten­sec­tor staat op de agen­da. Dit gaat alle­maal over april.
Om half vijf zoals gebruike­lijk de weke­lijkse Amerikaanse olievoor­raden.

Tot slot om 20:00u het rentebesluit van de Fed maar die zal naar verwacht­ing onveran­derd bli­jven. Er staat de V.S. naar eigen zeggen nog twee rentev­er­hogin­gen te wacht­en. Een­maal in de zomer en ergens in de laat­ste vier maan­den van het jaar.

Bedri­jf­s­ci­jfers
In Ned­er­land wor­den naar mijn weten geen cijfers gepub­liceerd. Bij onze zuider­bu­ren lat­en Bpost en Solvay van hen horen. In het oost­en kri­j­gen Volk­swa­gen en Fre­se­nius de aan­dacht en in Frankrijk is het de beurt aan BNP Paribas.

Op Wall Street zal veel aan­dacht uit­gaan naar Tes­la. Ook het nog alti­jd groeiende Face­book is inter­es­sant. Verder kri­j­gen we nog Kraft Heinz (kort gele­den nog een afgewezen bod op Unilever), Time­Warn­er, Yum! Brands, MetLife en ADP, die op grote schaal pay­rolls doet en van­daag ook het banen­rap­port toont.


Don­derdag
Kri­j­gen we vanu­it Chi­na de vol­gende Caix­in index, over de dien­sten­sec­tor. Min­der belan­grijk omdat die sec­tor natu­urlijk veel klein­er is dan de maakin­dus­trie. Tevens komen dezelfde PMI’s in Europa ook aan bod. In de V.S. nog wat min­der grote cijfers zoals de han­dels­bal­ans en fab­riek­sor­ders uit maart.

Bedri­jf­s­ci­jfers
Dan is het op de AEX de beurt aan zwaargewicht Roy­al Dutch Shell. Op de AEX kri­j­gen we te horen van AF-KLM en bij de kleinere bedri­jven is het staalbedri­jf AMG die de boeken opent.
Steek je in het zuiden de grens over dan kri­jg je te mak­en met AB InBev. De Heineken koers zal daar vast ook op gaan rea­geren.
In Duit­s­land gaat de aan­dacht uit naar BMW, Adi­das en Infi­neon Tech­nolo­gies en in Lon­den kri­jgt HSBC bank de kans om te schit­teren.
Vanu­it de V.S. komen cijfers van onder andere Activi­sion Bliz­zard, Via­com en Kel­logg.


Vri­jdag
We sluiten de week rustig af met bevri­jd­ings­dag in Ned­er­land. Het Dam­rak is wel gewoon open.
In de V.S. komt het maan­delijkse over­hei­d­srap­port over banen en werk­loosheid nog naar buiten.

Bedri­jf­s­ci­jfers
Geen cijfers uit Ned­er­land. Ten oost­en van ons wel van Tele­fon­i­ca Deutsch­land en Chem­i­calen­spe­cial­ist Evonik.
Ook anal­is­ten­bu­reau Moody’s en War­ren Buffet’s Berk­shire Hath­away komen aan de beurt.


Het week­end
Alles draait natu­urlijk maar om één ding dit week­end en dat is de tweede ronde van de Franse verkiezin­gen. Wie zal de nieuwe pres­i­dent wor­den, Le Pen of Macron?



We richt­en ons deze week dus vooral weer op de cijfers. In Ned­er­land is dat met name Shell en in de V.S. zijn dat Apple, Face­book en Tes­la. Verder zullen de Chi­nese inkoopin­dex­en en de Amerikaanse banen­rap­porten hun invloed op de beurs hebben.

Pret­tig lang weekend!



...

Beurzen breken uit, markt blijft bullish

30 april 2017, 11:32 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De markt laat aan veel indi­caties zien dat we verder omhoog willen de komende weken, Wall Street staat dicht bij zijn top met de Dow Jones en de S&P 500 ter­wi­jl zow­el de DAX en de AEX op hun hoog­ste stand in jaren staan, de DAX zelfs de hoog­ste stand ooit. Richt­ing de zomer zit er nog meer aan te komen, de mark­ten bli­jven BULL­ISH en dus de trend bli­jft omhoog gericht voor­lop­ig en dat al meerdere jaren na elka­ar. Let er ook op dat de bedri­jf­s­ci­jfers goed bli­jven en er nog alti­jd ver­rassin­gen voor­bij komen. Bij de han­del bli­jf ik dan ook nog alti­jd bull­ish tot het tegen­deel wordt bewezen … Voor mijn leden han­del ik waar het kan, u kunt dus ook onze sig­nalen ont­van­gen vanaf morgen.

U kunt mee­doen door lid te wor­den van onze nieuwe aan­bied­ing voor €39 tot 1 JULI, dan staat u maandag al op onze lijst en ont­vangt u meteen onze sig­nalen en kan ik u van dienst zijn als coach bij het han­de­len op de AEX index.

Om lid te wor­den kunt u zich meteen inschri­jven via de link hieronder.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Gratis WEBI­NAR:
Maandag 1 MEI om 20:00
geef ik samen met BNP voor de Slim­ste Beleg­ger een webi­nar over mijn strate­gie, mijn manier van werken en vooral ook met een analyse van de markt over hoe we er momenteel voorstaan. Het webi­nar is gratis en u kunt nu al inschri­jven om het webi­nar dan LIVE te bek­ijken, het duurt tot 21:00.

Om u aan te melden kunt u de link hieron­der gebruiken:

https://​www​.onli​ne​sem​i​nar​.nl/​b​n​p​p​a​r​i​b​a​s​/​w​e​b​i​n​a​r​/​17541​/​m​a​s​t​e​r​c​l​a​s​s​-​s​l​i​m​s​t​e​-​b​e​l​e​g​g​e​r​-​e​r​i​k​-​m​a​uritz – guy-boscart/

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.