Beursdagboek US Markets Redactie 23 april 2017, 12:40

...

Agenda beursweek 24 t/m 30 april

23 april 2017, 12:40 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


De Franse stem­bussen zijn open en de eerste ronde is in volle gang. Lat­en we het daar lekker niet over hebben want er staat namelijk genoeg op de agen­da wat zijn eigen invloed op de beurs zal hebben. Zo hebben we deze week nog eens vijf AEX noterin­gen die de kwartaal­ci­jfers tonen en de ECB en Bank of Japan mak­en hun rentebesluit bek­end. Ook is er een enorme wasli­jst aan div­i­den­duitk­erin­gen en aan­deel­houd­er­sver­gaderin­gen. Waaron­der.. AkzoNo­bel!

High­lights:
-Belast­ing­plan­nen Trump op woens­dag
-ECB en BoJ op don­derdag
-Cijfers Alpha­bet en Amazon

Maandag
In de ocht­end komt het maan­delijkse IFO onderne­mer­srap­port uit Duit­s­land. Dat is dan ook direct het enige economis­che bericht wat inter­es­sant is.

Op het bedri­jven­front kri­j­gen we Philips van de AEX met kwartaal­ci­jfers. Vorige week was de afge­s­plit­ste Light­ing divisie al aan de beurt en die liet bemoedi­gende cijfers zien. Binck­Bank geeft een tussen­ti­jdse verk­lar­ing af. Inter­na­tion­aal zien we de Brus­selse far­ma­ceut UCB voor­bij komen en ook het grote Gazprom opent de boeken. In de V.S. kri­j­gen we namen als T‑mobile, Kim­ber­ley-Clark en Halliburton.

Dins­dag
De meeste cijfers zullen uit de V.S. komen. Onder andere de huizen­ci­jfers en het con­sumenten­vertrouwen kri­j­gen de aandacht.

Dan is het de beurt aan Rand­stad om ons te ver­rassen en ook saai’ Uni­bail-Rodem­co kri­jgt die kans. Op de AMX zien we Cor­bion en BESI. AkzoNo­bel houdt de algemene aan­deel­houd­er­sver­gader­ing die van­wege PPG inter­es­sant zal wor­den. Ook Gala­pa­gos heeft haar ver­gader­ing wat vreemd is omdat twee dagen lat­er pas de kwartaal­ci­jfers ver­schi­j­nen. Nor­maal is zoi­ets ander­som of tegelijk.

In Duit­s­land een pre­sen­tatie van soft­ware­on­twikke­laar SAP en kled­ing­fab­rikant Puma.

Op Wall Street regent het met gigan­tisch grote namen zow­el voor- als nabeurs. Mcdon­alds, Coca Cola, Lock­heed Mar­tin, 3M en AT&T ope­nen alle­maal de boeken voor het eerste kwartaal.

Woens­dag
We begin­nen de ocht­end met het maan­delijkse Ned­er­landse bedri­jfsvertrouwen. Even lat­er vol­gt ook die van Frankrijk. Dan wacht­en we de dag af tot Trump zijn eerste belast­ings­plan­nen zal bek­end­mak­en. De inhoud is nog steeds vaag maar het zou gaan om de GROOT­STE en BESTE belast­ingver­lag­ing die de Unit­ed States ooit heeft gezien. Verder kri­j­gen we nog de weke­lijkse olievoor­raden in de V.S.

Onder­tussen mogen we de kwartaalup­date van KPN bek­ijken, eve­neens als de kleinere Kas­Bank en Esperite. Unilever en ASML hebben hun aandeelhoudersvergadering.

Op inter­na­tion­aal vlak zien we Boe­ing, BIC(van die pen­nen!), Cred­it Suisse, Twit­ter, Gen­er­al Dynam­ics, Fiat, Nas­daq inc., Pep­si­Co, en veel en veel meer.

Don­derdag
Dag van de cen­trale banken. Zow­el de Bank of Japan alsmede de ECB mak­en hun rentebesluit bek­end maar men verwacht deze onveran­derd. Verder zien we het Europees con­sumenten­kli­maat rap­port ver­schi­j­nen, ver­schi­j­nen er nog wat cijfers over de Amerikaanse huizen­markt alsmede ook de duurzame goed­eren orders voor maart.

Alleen Gala­pa­gos update ons in Ned­er­land over de voort­gang van hun medici­jn en finan­ciën. Verder is het op het Dam­rak rustig met hier en daar wat ex-div­i­dend noterin­gen zoals AkzoNo­bel en RELX.

Bij onze buur­lan­den zien we Bay­er AG, Air­bus, Deutsche Bank, BASF, Total en Orange. Aan de overkant van de grote plas is het wederom druk met als meest inter­es­sante updates die van Alpha­bet en Ama­zon. Daar­naast zijn Intel, Abb­vie, MGM, Domino’s Piz­za en Raytheon (wapens) ook boeiend.

Vri­jdag
De laat­ste dag van de week betekent niet dat er rust in de tent is. Vanu­it Japan komt er een hoop economis­che data over de indus­trie en huizen­markt. Ook het inflatieci­jfer over maart wordt getoond. Voor de metropool Tokyo komt er een apart inflatieci­jfer, een ruwe schat­ting voor april.

In Europa komen er voor de meeste lan­den en de euro­zone schat­tin­gen over april’s inflatie.
De cen­trale bank van Rus­land ver­gadert ook over de rentestanden.

Betre­ft bedri­jf­s­ci­jfers zien we Gemal­to nog een pre­sen­tatie houden. ASML heeft een ex-div­i­dend noter­ing.
In Europa kri­j­gen we nog de grote Franse far­ma­ceut Sanofi en in Duit­s­land chemiebedri­jf Linde met cijfers.
Op Wall Street wor­den nog cijfers ver­w­erkt van Thom­son Reuters, Philips 66 (energiebedri­jf), Gen­er­al Motors en Exxon Mobil.


Een hele hoop cijfers dus weer waarin het zwaartepunt op woens­dag en don­derdag ligt. Voor de AEX is het mooi ver­spreid over alle han­dels­da­gen heen.

Pret­tige zondag en veel beur­swi­jsheid gewenst!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.