Beursdagboek US Markets Redactie 16 juli 2017, 10:20

...

Agenda beursweek 17 t/m 21 juli 2017

16 juli 2017, 10:20 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Start van het cijfer­seizoen op het Dam­rak! We begin­nen ook meteen met twee zware aan­de­len. Op woens­dag zien we ASML langskomen en een dag lat­er is het de beurt aan Unilever. Bei­den hebben al een uit­stek­end eerste half­jaar achter de rug en de komende cijfers zullen de ver­vol­groute bepalen.
Maar niet alleen op het Dam­rak komen zware jon­gens voor­bij. Ook aan de andere kant van de plas ope­nen een paar blue chips de boeken. Lees hieron­der per dag welke dat zijn.

High­lights:
- Rentebesluiten ECB en Japan
- Eerste onder­han­delin­gen Brex­it talks
- Economis­che data uit Chi­na


Maandag
De week begint al goed met cijfers over de Chi­nese indus­triële pro­duc­tie over juni. Die bli­jft echter al jaren sta­biel rond de 6% met hier en daar een uitsch­i­eter. Men schat voor nu 6,5%. Ook het BNP over het tweede kwartaal en de retail­verkopen van juni wor­den bek­endge­maakt.
Om 11u in de ocht­end komen de inflatieci­jfers over de euro­zone naar buiten. Op jaar­ba­sis verwacht­en anal­is­ten nog­maals 1,3%. De kern­in­flatie kwam vorige keer slechts op 0,9% uit.
In Japan is de beurs ges­loten van­wege Ocean Day.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Black­rock en Net­flix zullen de meeste aan­dacht kri­j­gen.


Dins­dag
Korte tijd nadat de han­del van start is komt er een hoop economis­che data uit Enge­land waaron­der de inflatieci­jfers, maar verder weinig invloed.
Om 11u het maan­delijkse ZEW economisch rap­port uit Duit­s­land waar anal­is­ten een verdere afname in het sen­ti­ment onder investeerders verwacht­en. Vorige keer kwam die uit op 18,6 pun­ten waar­door er dus nog wel redelijk wat opti­misme in de lucht hangt.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
De machtige bank Gold­man Sachs is aan de beurt. Ook Johnson&Johnson, Bank of Amer­i­ca, Lock­heed Mar­tin en Unit­ed­Health zullen voor­beurs de cijfers pre­sen­teren. Na het slot van Wall Street ver­schi­j­nen IBM, Amer­i­ca Movil en Unit­ed Con­ti­nen­tal.


Woens­dag
Hele­maal geen cijfers in Europa van­daag. In de VS de weke­lijkse olievoor­raden om half vijf en een uurt­je voor­beurs enkele huizen­ci­jfers zoals nieuwe bouwver­gun­nin­gen.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
D‑Day op het Dam­rak want ASML ver­lost ons uit ons lij­den. De chip­ma­chinebouw­er pub­liceert de cijfers en vorig kwartaal kwam de omzet uit op 1,9 mil­jard euro. Een lichte sti­jging ter­wi­jl zijzelf op een dal­ing had­den geschat.
Op de AMX ver­schi­jnt Tom­Tom op het podi­um.
In de V.S. zien we Mor­gan Stan­ley in de mid­dag en na ges­loten deuren van de NYSE komen Qual­comm, T‑Mobile US en Amer­i­can Express voor­bij.


Don­derdag
Dag van de rentebesluiten en Brex­it talks.
De Bank of Japan en de ECB zullen naar verwacht­ing geen aan­passin­gen door­vo­eren maar enkele weken terug werd door Draghi al aangegeven dat de kraan vrij snel wat dichtge­draaid zal wor­den. Dan spreekt hij wel over maart 2018 en verder. Om 14:30u de per­scon­fer­en­tie.

Om 14:30u staat er een per­scon­fer­en­tie gep­land van de onder­han­delin­gen over Brex­it. De eerste week gaat vooral over de werkrecht­en en finan­ciële perike­len voor burg­ers uit de EU die in het VK werken maar ook ander­som. Ik vraag me af of drie dagen ver­gaderen genoeg is om al con­crete afsprak­en te mak­en. We zullen het in de mid­dag horen.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Unilever is aan de beurt en zal de AEX met kracht kun­nen bewe­gen door zijn gewicht op de index.
Op de Dow Jones zien we Microsoft, Visa en Trav­el­ers. Verder nog eBay, Omni­Com, Philip Mor­ris en PPG Indus­tries (ja ja, die van Akzo Nobel).
In Duit­s­land staat soft­warebedri­jf SAP op de agen­da.


Vri­jdag
Laat­ste han­dels­dag­je van de week zijn er geen grote economis­che cijfers. Wel is het de derde vri­jdag van de maand dus dat betekent optie­ex­pi­ratie op de Europese en Amerikaanse beurzen. Kansen op grote schom­melin­gen zijn alti­jd aan­wezig.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Philips Light­ing op de AMX en wellicht Accell op de Ascx zijn inter­es­sant.
Lat­er op de dag nog enkele grote namen zoals Gen­er­al Elec­tric, Hon­ey­well en kredi­et­beo­orde­laar Moodys.



Een rustig begin voor het Ned­er­landse cijfer­seizoen (want een week lat­er is het plots van de zotte) en in de VS schakelt men een tand­je bij.
Beleg­gers kijken qua economisch inzicht vooral naar de don­derdag waar de ECB en BoJ hun rentebesluit bek­end mak­en. Daar­naast heeft de per­scon­fer­en­tie over de Brex­it-talks voor Europa ook extra waarde. Dat kan ons miss­chien ook een indi­catie geven hoe stroef die onder­han­delin­gen gaan ver­lopen de komende jaren.

Pret­tige zondag en veel suc­ces komende week!


P.S. kijk voor alle datums van kwartaal­ci­jfers op de AEX en Dow Jones even hier:
http://​www​.usmar​kets​.nl/​w​e​b​l​o​g​/​160079​-​k​a​l​e​n​d​e​r​-​q​2​-​c​i​j​f​e​r​s​.html


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.