Beursdagboek US Markets Redactie 23 juli 2017, 12:42

...

Agenda beursweek 24 t/m 28 juli 2017

23 juli 2017, 12:42 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Er staan ons giga veel cijfers te wacht­en komende week. Zow­el in Europa en op Wall Street is het seizoen in volle gang. Betre­ft economis­che data zien we veel geschat­te updates van de lan­delijke PMI’s en komen er cijfers over de Amerikaanse huizen­markt naar buiten.
De Fed­er­al Reserve leden komen bijeen voor het rentebesluit maar men verwacht deze keer geen ver­hoging. Dat wordt lat­er dit jaar wel breed gedra­gen door investeerders.

Ook zal Jared Kush­n­er, schoonzoon en adviseur van pres­i­dent Trump, voor de onder­zoekscom­missie over de Rus­land-perike­len ver­schi­j­nen. Hij had gesprekken met Russen tij­dens de verkiez­ingscam­pagne maar hield dat tot kort gele­den alti­jd geheim. Vol­gens de Wash­ing­ton Post is de exacte datum van het ver­hoor nog niet bek­end. Wel weten we dat de media, in tegen­stelling tot het Comey-ver­hoor, geen toe­gang tot de zaal heeft.

High­lights:
- cijfers van Alpha­bet, Ama­zon en Face­book.
- cijfers van 12 v/​d 25 AEX-noti­ties.
- Rentebesluit Fed­er­al Reserve


Maandag
De flash updates over de PMI’s voor zow­el Europa als Ameri­ka komen naar buiten. Dit zijn schat­tin­gen over de huidi­ge maand maar de echte cijfers komen tra­di­tion­eel alti­jd de eerste week van de vol­gende maand.
Na open­ing van Wall Street komen cijfers over de bestaande huizen­verkopen. Die liggen elke maand ongeveer rond de 5,6 miljoen stuks. Geen gekkigheid als je het vergelijkt met de bubbel (alweer ruim tien jaar gele­den).

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Op de AEX zien we Uni­bail-Rodem­co en Philips ver­schi­j­nen.
Ook is het de beurt aan Alpha­bet, moederbedri­jf van Google. Eens zien of het aan­deel daarmee eens boven de 1000 dol­lar kan bli­jven.


Dins­dag
Om tien uur in de ocht­end wordt de Duitse Ifo busi­ness cli­mate index gepub­liceerd. Anal­is­ten schat­ten 114,9 pun­ten tegen 115,1 in juni. Bij­na geen ver­schil maar het zou wel de sti­j­gende trend sinds jan­u­ari breken.
In de V.S. komen om 15u de huizen­pri­jsin­dex en om 16u het con­sumenten­vertrouwen naar buiten. Die tweede is alti­jd een zwaar economisch cijfer. Daar verwacht­en anal­is­ten een lager cijfer.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Akzo Nobel en Rand­stand verte­gen­wo­ordi­gen de AEX. Andere Ned­er­landse bedri­jven zijn ASMI, NSI en Wes­sa­nen.
Op de Dow Jones zijn dat McDon­alds, DuPont, Unit­ed tech­nolo­gies, 3M en Cater­pil­lar.
Bij de andere index­en komen onder andere AT&T, Bio­gen en Gen­er­al Motors voor­bij.
In Frankrijk kun­nen Miche­lin en Klep­piere inter­es­sant zijn.


Woens­dag
Dag van het Fed rentebesluit, al verwacht men dat de belan­grijk­ste cen­trale rente op 1,25% bli­jft staan.
Een half uur na open­ing Wall Street komen de verkopen van nieuw­bouwhuizen naar buiten. Even lat­er nog de weke­lijkse olievoor­raden.
In Europa weinig inter­es­sante cijfers. Het Franse en Ital­i­aanse con­sumenten­vertrouwen en het Britse BNP zullen weinig uithalen.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
KPN is de enige AEX-noti­tie die de boeken voor ons opent.
Aan de andere kant van de grote plas zien we Coca-Cola en Boe­ing van de Dow Jones. Het is sowieso een lange lijst maar Bak­er Hugh­es, Ford, Gen­er­al Dynam­ics, Gilead (Gala­pa­gos), Whole Foods (Ama­zon take-over) en vooral Face­book zullen ook veel aan­dacht kri­j­gen.


Don­derdag
Vooral weer cijfers uit de V.S. maar enkel de orders van duurzame goed­eren zal inter­esse opwekken. Die komen om half drie naar buiten. Verder is er maar weinig boeiends te melden.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Dan kri­j­gen de anal­is­ten het druk met de Ned­er­landse bedri­jven want maar lief­st zes AEX noti­ties zijn aan de beurt, namelijk: Aal­berts, RELX, Altice, Gala­pa­gos, Arcel­lor Mit­tal en Shell.
Ook BESI, Arcadis en Pharm­ing zijn noe­menswaardig.
Op de Dow Jones zijn dat Ver­i­zon en Intel, maar NAS­DAQ-noti­tie Ama­zon zal de meeste aan­dacht op zich gericht hebben. Andere grote namen zijn Com­cast, Elec­tron­ic Arts, Dow Chem­i­cal, Proc­ter & Gam­ble en Mas­ter­Card.
In Frankrijk is het ook druk: Total, Orange, Danone, L’Oreal, Accor en Air­bus.
Voor de Bel­gen zijn UCB en AB Inbev aan de beurt en in Duit­s­land bli­jft het vooral­snog rustig, maar daar kan Puma wat aan­dacht verwacht­en.


Vri­jdag
Als je denkt dat de laat­ste han­dels­dag rust brengt dan heb je het mis, want de snel­heid bli­jft op het top­punt.
Qua cijfers kun­nen we ons richt­en op het con­sumenten­vertrouwen in de Euro­zone, en zal men kijken naar de flash updates van de Duitse, Franse en Spaanse inflatie over de huidi­ge maand.
In Ned­er­land komt het bedri­jfsvertrouwen over juli naar buiten.
Voor de V.S. staan het bru­to nation­aal prod­uct en de loonkosten op de agen­da.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Op de AEX sluit Wolters Kluw­er de week af, maar ook Flow Traders en Euronext zijn leuke bedri­jven.
Bin­nen de Dow Jones is het de beurt aan Chevron, Exxon­mo­bil en Merck&Co.
Abb­Vie en Amer­i­can Air­lines (zouden die negatieve nieuws­bericht­en de omzet pijn hebben gedaan?) zijn andere grote namen uit de V.S.
Verder in Europa kun­nen we uitk­ijken naar Renault, BNP Paribas, BT Group en Bar­clays.


Tot slot
Super­druk week­je dus, vooral op het bedri­jven­front. Ama­zon, Alpha­bet en Face­book kun­nen als jonge gas­ten veel indruk opwekken. Whole Foods dankz­ij de over­name­poging door Ama­zon (die is nog niet 100% zek­er). Verder een hele hoop oude rot­ten zoals Cater­pil­lar, Boe­ing, 3M en Ford.
Let ook op alle oliegi­gan­ten zoals Exxon­mo­bil, Total en ons (deels-)eigen Shell. De omzet zal wel weer gedrukt wor­den door de dal­ende oliepri­js. Ik denk dan ook dat zij die de kosten het beste besparen de win­naars zullen wor­den.

In ons eigen land­je kri­j­gen we maar­lief­st 12 van de 25 AEX-noti­ties te zien. Dat gaat dus heel rap. Zwaartepunt ligt duidelijk op de don­derdag. Kijk voor de pub­li­catie-agen­da even bij
http://​www​.usmar​kets​.nl/​w​e​b​l​o​g​/​160079​-​k​a​l​e​n​d​e​r​-​q​2​-​c​i​j​f​e​r​s​.html

Pret­tige zondag en veel beur­swi­jsheid gewenst! 


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.