Beursdagboek US Markets Redactie 30 juli 2017, 12:03

...

Agenda beursweek 31 juli t/m 4 augustus 2017

30 juli 2017, 12:03 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Afgelopen week kwa­men er ontzettend veel cijfers op het Dam­rak voor­bij, maar we zijn er nog lang niet. Het tem­po neemt op de AEX al wel weer snel af omdat we alweer ruim de helft van de noti­ties gehad hebben. In New York komen ook nog een paar hele grote namen voor­bij. Lees hieron­der meer.

High­lights:
- Banen­rap­porten V.S.
- Cijfers Apple
- PMI’s dien­sten- en pro­duc­tiesec­tor.

Maandag
De laat­ste han­dels­dag van juni brengt ons nog de inflatieci­jfers uit de euro­zone. Dat zijn wel geschat­te waardes omdat het over diezelfde maand gaat en dus nog niet volledig is.
In de Verenigde Stat­en komen cijfers uit de huizen­markt naar buiten. Dat gaat over huizen die in de wachtrij staan om verkocht te wor­den.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Voor­beurs horen we van Heineken wat de omzet en verkoopvol­ume over het eerste half­jaar is.
In Bel­gië is het de beurt aan metaal­spe­cial­ist Umi­core en in Frankrijk is dat far­ma­ceut Sanofi.
Voor de Amerika­nen is de lijst ook maar kort, maar komt Alta­ba met cijfers. Wie is dat zegt u dan. Een tijd­je terug is Yahoo! overkocht door Ver­i­zon en de finan­ciële divisie die na de fusie achterbleef heeft de naam Alta­ba aangenomen.

Dins­dag
De eerste week van een nieuwe maand brengt ons alti­jd de man­agersinkoopin­dex­en (juli).
Tij­dens de Azi­atis­che han­del­suren komt de Chi­nese pro­duc­tie PMI naar buiten. Dit zware macro­ci­jfer is een grote indi­ca­tor voor de economie. Momenteel koerst dit nog rond de 50,4 pun­ten wat nog net op groei duidt. Onder de 50 pun­ten betekent krimp.
Na open­ing van onze Europese beurzen kri­j­gen we ook de PMI’s uit Duit­s­land, Ital­ië, Frankrijk en de Euro­zone zelf. Het­zelfde geldt voor Enge­land en na open­ing Wall Street ook de V.S.
Rond het slot van de Amerikaanse beurzen komen de totale autoverkopen uit juli naar buiten. Dat wordt vaak ook als economis­che indi­ca­tor gebruikt.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Op de AEX staat DSM in de schi­jn­wer­pers. De AMX zal wellicht meer bewe­gen door Grand­vi­sion.
In Enge­land zijn namen als Rolls-Royce en BP inter­es­sant en op de BEL20 komt Solvay voor­bij.
Aan de andere kant van de grote plas kijkt iedereen uit naar Apple, dat nabeurs de cijfers pre­sen­teert met aaneenges­loten een groot even­e­ment voor pers en investeerders.
Andere bek­enden zijn onder andere Philips 66 en Pfiz­er.


Woens­dag
Voor de euro­zone wordt de inflatie voor pro­du­cen­ten in juni bek­endge­maakt en in Enge­land komt de PMI exclusief voor de con­struc­tiesec­tor naar buiten.
Dan wacht­en beleg­gers voor­namelijk op het pay­roll-rap­port van ADP, dat om 14:15u ver­schi­jnt.
Een uurt­je na open­ing Wall Street tra­di­tiegetrouw de weke­li­jse olievoor­raden.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
ING is de eerste finan­ciële noti­tie die op de AEX de boeken opent. Uit­er­aard voor­beurs. Dat geldt ook voor Soci­ete Gen­erale in Par­i­js.
Op de AMX is dat Vastned en bij de klein­t­jes Take​away​.com.
In de V.S. ligt de nadruk op gezond­hei­dsin­stanties zoals Car­di­nal Health, AIG, Metlife en Humana.
Na het slot van de NYSE komt Tes­la Motors met de bedri­jf­s­re­sul­tat­en.


Don­derdag
De PMI’s voor de dien­sten­sec­tor ver­schi­j­nen voor de Europese lan­den (en euro­zone) en lat­er ook voor de V.S.
Om 13:00u maakt de Britse cen­trale bank hun rentebesluit bek­end, en hoewel er enkele leden voor een rentev­er­hoging zullen stem­men denkt men dat de meerder­heid voor een ongewi­jzigd beleid zal kiezen. Een half uur lat­er geeft voorzit­ter Car­ney zijn toe­spraak.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Geen cijfers op de AEX maar op de AscX is het de beurt aan AMG.
In Frankrijk opent verzek­er­aar AXA de boeken.
Kraft Heinz is de groot­ste en bek­end­ste naam op de NYSE (en inter­es­sant van­wege de korte over­name­poging op Unilever) maar ook elec­tron­i­cabedri­jf PPL, Yum Brands en Shire.


Vri­jdag
Een uurt­je voor­beurs zijn de Duitse fab­riek­sor­ders over juni nog inter­es­sant. Daar verwacht men een verdere dal­ing in de groei tot aan een kleine +0,5%.
Verder eigen­lijk niet veel tot aan het grote Amerikaanse banen­rap­port dat om 14:30u ver­schi­jnt. Schat­tin­gen liggen rond de 180.000 banen tegen het resul­taat van 220.000 van vorige keer.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Kort lijst­je tij­dens de laat­ste han­dels­dag. Op het Dam­rak ver­schi­j­nen Fugron en WDP met cijfers.
In New York zien we nog verzek­er­aar Aon en CBOE Hold­ings (huis waar de opties ver­han­deld wor­den).


Beleg­gers richt­en zich deze week vooral op Apple. Er gaat het gezegde How goes Apple, how goes the mar­ket’. Ofwel, Apple wordt gezien als een lei­der van de markt.
Verder zijn het de banen­rap­porten die voor korte tijd in de schi­jn­wer­pers zullen staan. Hoewel de Fed daar graag naar kijkt voor hun rente­beleid zal het nu min­der inter­es­sant zijn aangezien de vorige ver­gader­ing net geweest is.

Pret­tige zondag en veel suc­ces vol­gende week!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.