Beursdagboek US Markets Redactie 13 augustus 2017, 13:06

...

Agenda beursweek 14 t/m 18 augustus 2017

13 augustus 2017, 13:06 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Weinig cijfers deze week dus wat dat betre­ft hebben we een rustig week­je in ver­schi­et. Er zijn nog enkele laatkomers met kwartaal­re­sul­tat­en en voor woens­dag staan de Fed­er­al Reserve notulen gep­land. Lees hieron­der de belan­grijk­ste momenten per dag.

High­lights
-Indus­triële pro­duc­tie Chi­na
-Inflatie Europa
-Fed notulen


Maandag
Ver­reweg de rustig­ste dag van de week, maar wel met het zware pro­duc­tie cijfer van de Chi­nese indus­trie. Vorige maand was dat een uitsch­i­etert­je naar 7,6% maar de overige maan­den ligt dat om en nabij de 6%. Schat­ting voor nu is 7,2% maar dat zal wel lager uit­vallen. Voor alle duidelijkheid, dit betre­ft wel de jaar­groei.
Het­zelfde cijfer komt ook voor de euro­zone naar buiten (11:00u) en zakt op jaar­ba­sis waarschi­jn­lijk van 4% naar 2,8% dankz­ij een verwachte krimp in de afgelopen maand van ‑0,5%.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Naar mijn weten staan er geen (grote) inter­es­sante bedri­jven op de agen­da.


Dins­dag
De beurs in Milaan is ges­loten en voor­beurs komt het Duitse bru­to nation­aal prod­uct aan bod. Dat is echter een eerste schat­ting dus dat wordt snel aan de kant geschoven.
Om 10:30u komt de Brit­ste con­sumenten­in­flatie naar buiten en dat kan de Ster­ling (tijdelijk) doen bewe­gen. Let eventueel dan op de AEX-noti­ties die ook in pon­den afreke­nen. Anal­is­ten schat­ten een kleine sti­jging van 2,6% naar 2,7% op jaar­ba­sis.
Een uurt­je voor­dat Wall Street opent kri­j­gen we de Amerikaanse winkelverkopen over juli nog te horen, daar wordt een kleine groei van 0,4% verwacht.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Niks van waarde op het Dam­rak maar bij onze oost­er­bu­ren staat K+S van de mDAX gep­land. Voor de Dow Jones is Home Depot aan de beurt en ook lux­e­pro­duct­mak­er Coach komt met cijfers.


Woens­dag
Cijfers over de Ned­er­landse han­dels­bal­ans en BNP komen in de ocht­end naar buiten. De mark­ten doen er niks mee maar wellicht vin­dt u het inter­es­sant.
Om 10:30u de Britse arbei­dss­ci­jfers waar­van men verwacht dat de werk­loosheid op 4,5% bli­jft steken. In de mid­dag om 14:30u komen Amerikaanse huizen­mark­t­ci­jfers zoals nieuwe huizen­pro­jecten en bouwver­gun­nin­gen. Daar­na zoals gewoon­lijk de weke­lijkse olievoor­raden.
Savonds zal de Fed­er­al Reserve de notulen van afgelopen ver­gader­ing nog vri­jgeven. Dat gebeurt om 20:00u.
Aper­am gaat overi­gens ex-div (0,38).

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Dan ein­delijk wat cijfer­t­jes in Ned­er­land want Hei­j­mans en TIE Kinetix staan op de agen­da. Geen grote namen dus. Ook Kendri­on staat gep­land.
Op de NYSE komen Cis­co Sys­tems en Tar­get met resul­tat­en.


Don­derdag
Beleg­gers kijken waarschi­jn­lijk het meest uit naar de inflatie van de eurozone(11:00u). Die bli­jft op jaar­ba­sis vooral­snog steken op 1,3% en zon­der hevig fluctuerende pri­jzen zelfs maar op 1,1%. Ver weg van de tar­get van 2% door het ECB opgesteld.
Lat­er in de mid­dag komt de Philly index van de maakin­dus­trie nog. Verder een onin­ter­es­sante dag.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Op het Dam­rak gaat dan ook de meeste aan­dacht uit naar cijfers van NN Group en Boskalis van de AEX. Zij zullen één van de laat­ste zijn van onze hoofdin­dex, op Gemal­to na die pas over twee weken komt.
In de V.S. is het tot slot nog de beurt aan winkel­gi­gant Wall Mart, tevens de hekkensluiter van de Dow Jones.


Vri­jdag
Het is weer de derde vri­jdag van de maand dus dat betekent expi­ratie van aan­de­len- en index­op­ties.
De huizen­pri­jsin­dex van Chi­na wordt bek­endge­maakt. Op jaar­ba­sis staat de teller nu op +10,2% maar naar mijn idee betaal je dan nog steeds een halve koe en een krop sla.
Een uurt­je voor­dat de Europese beurzen open gaan komt de Duitse pro­du­cen­ten­in­flatie naar buiten en op jaar­ba­sis verwacht men een dal­ing in de groei, van 2,4% naar 2,2%.
Voor de rest is er weinig te beleven.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Ook op het bedri­jven­front is er weinig aan. In Ned­er­land zijn de klein­t­jes Brunel en Stern Groep aan de beurt.



Een erg rustig week­je voor de anal­is­ten onder ons maar wellicht gaan beleg­gers juist inten­sief te werk. Zo goed als alle kwartaal­ci­jfers zijn dan ook geweest en daarmee verk­laar ik het cijfer­seizoen voor­bij (mag ik dat doen?).
Deze week kan val­u­ta wat bewe­gen op de inflatieci­jfers maar ook op de Fed-notulen want beleg­gers kun­nen daar wijz­er van wor­den omtrend rente­beleid.
Op don­derdag voor de AEX dus even uitk­ijken naar NN Group en Boskalis, al zijn dat natu­urlijk wel maar kleine spel­ers op deze index.
Pret­tige zondag en veel suc­ces vol­gende week!

P.S.
Zij die de week­endup­date nog willen lezen kun­nen bove­naan op zater­dag’ klikken en komen daar dan terecht. Als je op de home­page naar week­endup­date gaat kom je helaas weer hier.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.