Beursdagboek US Markets Redactie 27 augustus 2017, 16:59

...

Agenda beursweek 28 augustus t/m 1 september 2017

27 augustus 2017, 16:59 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Voor aankomende week staan er weer een paar zware macro­ci­jfers op de agen­da waar verder een nor­male gang van zak­en wordt verwacht. De maand augus­tus wordt tussen­weeks afges­loten en we rollen vanaf vri­jdag sep­tem­ber in.
Beleg­gers kijken onder andere uit naar het glob­ale con­sumenten­vertrouwen en dan met name die uit de V.S. Ook kun­nen we de Amerikaanse banen­rap­porten van de over­heid en ADP verwacht­en.
In Europa kri­j­gen we te mak­en met de laat­ste schat­ting van de inflatie in de euro­zone en de Duitse werk­looshei­d­ci­jfers.
Tot slot aan het einde van de week de PMI’s over de pro­duc­tiesec­tor waar­bij met name die uit Chi­na zwaar wegen.

High­lights:

-Banen­rap­porten V.S.
-PMI’s
-Con­sumenten­vertrouwen V.S.

Maandag
De week begint wat betre­ft macro­ci­jfers rustig, waar­bij eventueel het Ital­i­aanse bedri­jfs- en con­sumenten­vertrouwen een min­i­male beweg­ing kan bren­gen.
Op de AEX staat Wolters Kluw­er gep­land om ex-div­i­dend (0,20) te gaan.

Dins­dag
Men richt de ogen vooral op het Amerikaanse con­sumenten­vertrouwen dan om 16:00u Ned­er­landse tijd naar buiten komt. Voor­beurs Europa komen er echter nog soort­gelijke cijfers uit Duit­s­land en Frankrijk.

Woens­dag
Een hele rits aan grote en kleine cijfers maar de groot­ste druk ligt op het banen­ci­jfer van pay­roller ADP. Dat gebeurt gewoon­lijk om 14:15 NL tijd. Al maan­den bli­jft dat cijfer keurig rond de 180.000 hangen. Er valt dan ook niet veel werk­loosheid meer weg te poet­sen in de V.S.
In de ocht­end komen de Duitse en Spaanse inflati­eschat­tin­gen tevoorschi­jn en voor de euro­zone wordt het con­sumenten­vertrouwen bek­endge­maakt.
Tot slot mogen oliebe­leg­gers weer oplet­ten voor de weke­lijkse Amerikaanse olievoor­raden.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en

Op de AMX staan de half­jaar­ci­jfers van A.S.R. op de agen­da.

Don­derdag
Als de han­del van de laat­ste dag van de maand begint mogen beleg­gers de Chi­nese PMI over de maakin­dus­trie ver­w­erken.
Na enkele han­del­suren weten we ook de laat­ste inflati­eschat­tin­gen over de euro­zone, Ital­ië en Frankrijk. Die zullen dicht bij het daad­w­erke­lijke cijfer zit­ten aangezien de maand zo goed als voor­bij is.
Een uur voor­dat Wall Street begint zullen de con­sumente­nu­it­gaven over juli nog bek­end gemaakt wor­den.

Vri­jdag
Dan komt er nog een Chi­nese PMI naar buiten. Dit­maal van infor­matiev­er­strekker Caix­an. Die is iets nuch­ter­der opgesteld dan de index van de over­heid.
In de ocht­en­duren komen ook de PMI’s in Europa naar buiten waar­van om 10:00u de euro­zone gepub­liceerd wordt.
Tot slot vanu­it de Verenigde Stat­en het over­hei­d­srap­port over de arbeidsmarkt(14:30u) en de PMI om 16:00u Ned­er­landse tijd.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Dan is ein­delijk hekkensluiter Gemal­to aan de beurt, die als laat­ste AEX geno­teerd fonds de boeken opent.


Veel cijfers vanu­it de V.S. deze week en beleg­gers wacht­en met smart op de banen­rap­porten en het con­sumenten­vertrouwen. Dat zijn enkele van de groot­ste indi­ca­toren voor de economie. Met name deze cijfers zullen de val­u­ta doen bewe­gen (i.v.m. rente­beleid Fed).
Veel suc­ces in de han­del komende week!

P.S. bovenin dit beurs­dag­boek klikt u op zater­dag’ om de weke­lijkse week­endup­date te lezen.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.