Beursdagboek US Markets Redactie 20 augustus 2017, 14:51

...

Agenda beursweek 21 t/m 25 augustus 2017

20 augustus 2017, 14:51 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)


Vol­gende week kijken beleg­gers met veel inter­esse naar het jaar­lijks Jack­son Hole sym­po­sium. Een bijeenkomst geor­gan­iseerd door de Fed­er­al reserve waar veel cen­trale bankiers, economen en min­is­ters wor­den uitgen­odigd. Er wordt van te voren bar weinig infor­matie ver­strekt, maar tij­dens het sym­po­sium, dat don­derdag van start gaat, zullen we via speech­es meer te horen kri­j­gen. Let deze week dus vooral op de val­u­tako­ersen.

High­lights:
- Jack­son Hole event
- Amerikaanse huizen­mark­t­ci­jfers
- Eerste schat­tin­gen PMI’s

Maandag
De start van de week brengt ons enkel wat kleine cijfers over de Japanse indus­trie.
Lat­er op de dag komt het con­sumenten­vertrouwen uit Bel­gië naar buiten.


Dins­dag
Vroeg in de mor­gen kri­j­gen we van het CBS het Ned­er­landse con­sumenten­vertrouwen te horen.
Om 11:00u komt vanu­it Duit­s­land het ZEW sen­ti­ment naar buiten over dat land maar ook Europa. Daarin wor­den 350 investeerders en anal­is­ten naar een vooruit­b­lik over de komende zes maan­den gevraagd.
Voor de rest alleen maar cijfer­t­jes vanu­it de V.S.


Woens­dag
De eerste schat­tin­gen van de man­agerinkoopin­dex­en (PMI’s) staan op de plan­ning. Vooral die van de euro­zone en de Verenigde Stat­en zijn dan inter­es­sant. Het zijn schat­tin­gen omdat de maand natu­u­urlijk nog niet voor­bij is.
Om 16:00u dan de verkopen van nieuw­bouwhuizen in de Verenigde Stat­en en een half uur lat­er de weke­lijkse olievoor­raden.


Don­derdag
In de ocht­end komen de BNP van onder andere Enge­land en Span­je naar buiten en nadat Wall Street open is huizen­verkopen van bestaande huizen.
De ogen zullen echter gericht zijn op de open­ing van het sym­po­sium dat door de Fed­er­al reserve wordt geor­gan­iseerd. Het driedaagse even­e­ment gebeurt gro­ten­deels achter ges­loten deuren maar er staan wel inter­views en speech­es gep­land. Wie weet gaan Yellen en Draghi ook nog wel even gezel­lig wan­de­len want het is echt een prachtig gebied.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Konin­klijke BAM pub­liceert nog de half­jaar­ci­jfers.


Vri­jdag
De Japanse inflatie over juli wordt bek­endge­maakt. Vorige keer was dat 0,4% en men verwacht een zeer kleine sti­jging.
Een uur voor­beurs staat het Duitse BNP op de agen­da en om 11:00u de IFO busi­ness cli­mate index.
Dan als de beur­sweek op zijn einde komt zullen er nog speech­es komen van de voorzit­ters van de Fed en ECB.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
IMCD en Euro­com­mer­cial tonen de cijfers.



Verwacht deze week dus een beurs die zich voor­berei­dt op het Jack­son Hole sym­po­sium. De val­u­ta zal er in ieder geval op bewe­gen en wellicht de mark­ten in hun total­iteit ook. Voor de rest een rustig week­je betre­ft macro­ci­jfers.
Pret­tige zondag en veel suc­ces gewenst!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.