Beursdagboek US Markets Redactie 15 oktober 2017, 10:29

...

Agenda beursweek 16 t/m 20 oktober 2017

15 oktober 2017, 10:29 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)


Daar gaan we weer! Een water­val aan kwartaal­re­sul­tat­en want ook in Europa barst het cijfer­seizoen deze week los. Op de AEX is het direct aan de beurt aan enkele zware namen zoals ASML en Unilever.
Betre­ft economis­che macro­ci­jfers bli­jft het ook niet rustig dus anal­is­ten zullen deze week overuren mak­en. Tot slot zullen beleg­gers met een schuin oog kijken naar het eens-in-vijf-jaar con­gress bijeenkomst in Chi­na. Dat start woens­dag met een speech van pres­i­dent Xi.

High­lights:
- Con­sumenten­pri­jsin­dex­en
- Huizen­ci­jfers V.S.
- 3e kwartaal­ci­jfers AEX

Maandag
Op de eerste han­dels­dag bli­jft het nog rustig. Beleg­gers zullen vooral op de CPI van Chi­na let­ten. Op jaar­ba­sis voorzien anal­is­ten een stap terug van 1,8% naar 1,6% voor sep­tem­ber. Ook de Japanse indus­triële pro­duc­tieci­jfers over augus­tus kun­nen nog inter­esse opwekken.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
VS: Net­flix, Charles Schwab Corp.

Dins­dag
De CPI voor Enge­land en de euro­zone komen socht­ends naar buiten. Voor die tweede zal het waarschi­jn­lijk weer op 1,5% op jaar­ba­sis uitkomen.
Om 11:00u het Duitse ZEW economisch sen­ti­ment en een kwartiert­je voor open­ing van Wall Street de Amerikaanse indus­triele pro­duc­tieci­jfers.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Europa: Pear­son.
VS: Gold­man Sachs, IBM, Johnson&Johnson, Mor­gan Stan­ley, Unit­ed Health, Omni­com.

Woens­dag
In de ocht­end enkel de werk­looshei­d­sci­jfers uit het V.K.
Lat­er in de mid­dag staan de Amerikaanse bouwver­gun­nin­gen en weke­lijkse olievoor­raden op de agen­da. Die laat­ste zijn al een tijd­je dal­ende mede door de boor­plat­for­men die tij­dens het orkaan­seizoen stil waren gelegd.
Het Chi­nese par­lement komt vanaf van­daag in volledigheid bij elka­ar voor hun vijf­jaar­lijkse con­gress­bi­jeenkomst. Pres­i­dent Xi trapt het even­e­ment af met een speech waarin veel beloftes met weinig details wor­den verwacht.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Europa: AkzoNo­bel, ASML, Zalan­do, Car­refour.
VS: Abott, eBay, Amer­i­can Express.

Don­derdag
De Japanse han­dels­bal­ans is als eerste aan de beurt, gevol­gd door de Chi­nese indus­triële pro­duc­tie. Bei­den gaan over sep­tem­ber.
Het CBS pub­liceert vroeg in de mor­gen de Ned­er­landse werk­looshei­d­sci­jfers over sep­tem­ber.
In de mid­dag is de Amerikaanse Philly Fed indus­triein­dex nog inter­es­sant. Dat is een zelfopgezette index van de Fed­er­al Reserve afdel­ing in Philidel­phia.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Europa: Unilever, Philips Light­ing, Accor, SAP.
VS: Ver­i­zon, Philip Mor­ris, PPG Indus­tries, Pay­Pal.

Vri­jdag
Laat­ste han­dels­dag weer min­der cijfers. In Ned­er­land laat het CBS ons de con­sumente­nu­it­gaves over augus­tus weten en in Duit­s­land komt de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex aan bod.
Een half uurt­je na open­ing Wall Street dan nog de verkopen van bestaande huizen. Dat gaat over sep­tem­ber.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Europa: Tom­Tom
VS: Procter&Gamble, Gen­er­al Elec­tric, Hon­ey­well.



Deze week kijken we in Ned­er­land du suit naar Unilever, Akzo Nobel en ASML. Die eerste twee presteren dit jaar al bovengemid­deld van­wege de over­name­pogin­gen. De chip­bouw­er presteert gewoon zeer goed op eigen kracht.
In de V.S. wacht men met smart op de cijfers van Gold­man Sachs. Vorige week wer­den andere banken matig tot slecht ont­van­gen want die gin­gen over het alge­meen in het rood de han­del uit.
Per­soon­lijk vind ik Net­flix (maandag) ook alti­jd erg inter­es­sant aangezien daar nog enorm veel poten­tie in zit. De koers laat dat ook zien.

Pret­tige zondag en veel suc­ces vol­gende week.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.