Beursdagboek US Markets Redactie 22 oktober 2017, 11:58

...

Agenda beursweek 23 t/m 27 oktober 2017

22 oktober 2017, 11:58 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)


We komen dichter­bij het hoogtepunt van het cijfer­seizoen en als dat nog niet genoeg is begin­nen de cen­trale banken ook nog eens met hun ver­gaderin­gen. Deze week de ECB en die lijkt iets voor ons in pet­to te hebben. Vorige keer liet Draghi namelijk al doorschemeren dat er aan een plan wordt gew­erkt om het inkoop­pro­gram­ma op de lange ter­mi­jn af te bouwen. Iets waar de Fed sinds vorige keer al mee begonnen is (en daar op dit tem­po tot 2030 mee bezig is!). De inflatie is echter nog steeds niet bij de beoogde 2% maar ze begin­nen ein­delijk door te kri­j­gen dat deze quan­ta­tive eas­ing van weinig invloed is. Het bijge­pompte geld gaat namelijk gro­ten­deels direct naar de markt toe.

Op de AEX zien we deze week een zeven­tal aan­de­len met cijfers komen. Ook op de AMX doen er enkele bedri­jven de boeken open. Over de grens zien we grote namen als Ama­zon, Visa, Renault, Total en Microsoft voor­bij komen. Het zwaartepunt van de week ligt op de don­derdag.

High­lights:
- ECB rentev­er­gader­ing
- Q3 cijfers Ama­zon, Alpha­bet & Microsoft


Maandag
We begin­nen de week zoals vak­er het geval is met weinig economis­che cijfers, maar ook het lijst­je kwartaal­ci­jfers is kort. In Chi­na wor­den de sti­jging van de huizen­pri­jzen bek­endge­maakt en in de euro­zone het con­sumenten­vertrouwen.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Philips
VS: T‑mobile US


Dins­dag
De eerste updates van de man­agerinkoopin­dex­en over okto­ber ver­schi­j­nen. Vooral die van Duit­s­land en de euro­zone zijn inter­es­sant. Na open­ing van Wall Street komen ook de Amerikaanse vari­anten.
Tot slot zal laat op de avond nog de nieuw­ste olie out­look van API ver­schi­j­nen.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Rand­stad, Fiat Chrysler, Renault
VS: AT&T, McDon­alds, Lock­heed Mar­tin, Gen­er­al Motors, 3M, Cater­pil­lar, Unit­ed tech.


Woens­dag
De Duitse Ifo busi­nesskli­maat index ver­schi­jnt om 10:00u in de ocht­end. Een half uur lat­er ver­schi­jnt de nieuw­ste update over het Britse bru­to nation­aal product(Q3). Die loopt al jaren achteruit en dankz­ij de Brex­it nog hard­er. In de media kunt u steeds meer lezen wat de negatieve effecten ervan zijn.
In de V.S. komt de inkoop van duurzame goed­eren aan bod. Lat­er nog de huizen­pri­jsin­dex over augus­tus en de verkoop van nieuw­bouw in sep­tem­ber. Om half vijf in de mid­dag dan weer de weke­lijkse olievoor­raden.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Heineken, Arcadis, Lufthansa
VS: Boe­ing, Visa, Coca-Cola


Don­derdag
Komen we aan bij het rentebesluit van de ECB. Die wordt om 13:45u bek­endge­maakt en bli­jft naar verwacht­ing op 0% staan. Beleg­gers zit­ten echter wel te wacht­en naar het nieuw­ste plan betre­ft het mon­e­taire beleid. Die wordt naar verwacht­ing met nog eens negen maan­den uit­ge­breid maar miss­chien zal de opkoop met kleinere bedra­gen gebeuren.
Om 14:30u vol­gt zoals alti­jd dan de speech van voorzit­ter Draghi.
In de ocht­end zien we eerst nog de Spaanse werk­looshei­d­ci­jfers (Q3) en het Duitse con­sumenten­kli­maat (nov.) ver­schi­j­nen.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Gala­pa­gos, KPN, Uni­bail-Rodam­co, RELX, AB Inbev, Bar­clays, Schnei­der, Orange
VS: Ama­zon, Alpha­bet, Microsoft, Ford, Intel, Amer­i­can Air­lines


Vri­jdag
Dan zijn we alweer aan het einde van de week beland met nog de Japanse CPI en Amerikaanse BNP over het vorige kwartaal. Vanu­it Europa weinig inter­es­sants zoals het Franse con­sumenten­vertrouwen en de Duitse import- en exportin­dex­en. We moeten het dus vooral van de kwartaal­ci­jfers hebben.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Gemal­to, Cor­bion, Aon, Total, Shire
VS: Abb­vie, Exxon Mobil, Chevron, Col­gate-Pal­mo­live, Merck&co



Een hoop cijfers dus met zoals gezegd het zwaartepunt op de don­derdag waaron­der vier AEX-noti­ties. Komt daar ook nog eens het ECB rentebesluit bij kijken waar­door het hele­maal druk wordt.
Op de vri­jdag wat oliegere­la­teerde fond­sen die een voor­proe­f­je kun­nen geven voor Shell.
Het begin van de week valt het nog wel mee maar eigen­lijk zijn er op elke dag wel wat zware bedri­jf­s­re­sul­tat­en te vin­den.
Ik verwacht er niet veel van maar sinds we nu weten dat Madrid het bestu­ur in Cat­alonië op non-actief zet zouden we mor­gen­vroeg nog een reac­tie in Europa kun­nen verwacht­en. Voor de rest werken we vooral naar het ECB besluit toe.

Pret­tige zondag en veel suc­ces vol­gende week!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.