Beursdagboek US Markets Redactie 29 oktober 2017, 09:19

...

Agenda beursweek 30 okt. t/m 3 nov. 2017

29 oktober 2017, 09:19 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Een nieuwe week en een nieuwe maand. Bij ons is zojuist de klok een uur teruggezet. In de V.S. is dat nog niet het geval waar­door we een tijdsver­schil van vijf uur hebben. Wall Street gaat voor onze klok dus eerder open. Vanaf vol­gende week is dat weer de nor­male tijd van 15:30u.
De don­derdag zal met enkele grote AEX-noti­ties de druk­ste cijferdag wor­den. In de V.S. kijkt men onder andere uit naar Apple en Tes­la.

Naast dat er een ton aan andere bedri­jven de resul­tat­en pub­liceren kri­j­gen we ook nog rentebesluiten van de Fed, Bank of Eng­land en Bank of Japan. Die zijn met name inter­es­sant van­wege de grotere val­u­ta die zij met zich mee dra­gen. Vorige week was de ECB al aan de beurt en die liet weten de rente nog lange tijd ongewi­jzigd te lat­en. Echter wordt de inkoop vanaf jan­u­ari van 60 naar 30 mil­jard teruggeschroefd. Van de Fed­er­al Reserve wordt nu niet veel verwacht, hoewel er nog steeds een rentev­er­hoging op de agen­da staat. In het V.K. staat men voor een lastige opgave van­wege de zakkende pond en de sti­j­gende inflatie. De kans dat daar een ver­hoging plaatsvin­dt is redelijk groot (vorig jaar vlak na de Brex­it ver­laag­den zij de cen­trale rente nog tot een his­torisch lage 0,25%). In Japan zal waarschi­jn­lijk weinig gebeuren omdat de economie daar nog slechter optrekt dan in Europa.

Tot slot komen de Amerikaanse arbei­d­srap­porten er deze week ook weer aan. Op woens­dag van ADP en op vri­jdag van de over­heid.

High­lights:
- Rentebesluiten Fed, BoE, BoJ.
- Amerikaanse banen­rap­porten
- Q3 cijfers: ING, Shell, Apple, Face­book

Maandag
De week begint weer rustig met cijfers vanu­it Duit­s­land over de import en export alsmede lat­er nog de eerste schat­tin­gen over de con­sumenten­pri­jsin­dex (lijkt op inflatie, niet geheel het­zelfde).
In de V.S. kijkt men nog naar cijfers over per­soon­lijke uit­gaven en inkom­sten.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Fugro, HSBC
VS: -

Dins­dag
De Duitse beurs is de gehele dag dicht (her­vorm­ings­dag).
Vanu­it Japan een hele hoop cijfers maar vooral het rentebesluit van de cen­trale bank zal aan­dacht kri­j­gen. Dat zal al bek­end zijn voor­dat Europa opent.
Verder de eerste prog­nose van de Ital­i­aanse en Franse CPI, maar ook van de euro­zone.
In de V.S. behalve het maan­delijkse con­sumenten­vertrouwen weinig inter­es­sante cijfers. Nadat Wall Street dicht is nog wel de API oil out­look.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: ASMI, Grand­vi­sion, Air­bus, BNP Paribas, BP, Ryanair.
VS: Elec­tron­ic Arts, Mas­ter­card, Pfiz­er.

Woens­dag
In Chi­na komt de Caix­in man­agersinkoopin­dex van okto­ber aan bod. Dat gaat over de maakin­dus­trie. Tevens ook dezelfde index vanu­it het V.K en de V.S.
Om 13:15u kom­thet ADP banen­rap­port naar buiten. Op het einde van de mid­dag zoals gewoon­lijk de weke­lijkse Amerikaanse olievoor­raden.
Dan om 19:00u kri­j­gen we te horen wat de Fed­er­al Reserve doet. Waarschi­jn­lijk zal de laat­ste rentev­er­hoging van het jaar pas in decem­ber plaatsvin­den, maar ze kun­nen ons ver­rassen.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Wolters Kluw­er, VastNed
VS: Metlife, Kraft Heinz, Face­book, Tes­la, Qual­comm

Don­derdag
Cijfers over de Spaanse en Duitse werk­loosheid plus een hoop PMI’s over de maakin­dus­trie van de meeste Europese lan­den staan socht­ends op de agen­da.
Om 14:00u is het aan de Britse cen­trale bank om over de rente te beslis­sen. Naar verwacht­ing zal een meerder­heid voor een ver­hoging stem­men. Ter reac­tie kan dat de pond doen ver­sterken.
Unilever gaat voor­beurs ex-div­i­dend (0,36).

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: ING, Shell, Altice, DSM, Take­away, Basic-Fit, BT, Sanofi, L’oreal, Cred­it Suisse.
VS: Apple, Star­bucks, West­ern Union, ICE, DuPont.

Vri­jdag
Tot slot op de laat­ste dag nog het Amerikaanse banen­rap­port komend van de over­heid. Dat is om 13:30u. Lat­er in de mid­dag ook de man­agersinkoopin­dex van de dien­sten­sec­tor. Die komen ook voor Chi­na en het V.K. naar buiten maar dat vin­dt in de ocht­end al plaats.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Soci­ete Gen­erale.
VS: Moody’s, Berk­shire Hath­away.


Een druk week­je voor de val­u­ta dus, met drie grote cen­trale banken die hun rentebesluit voeren. Daar­naast zeer grote namen zoals Apple en Face­book (onderdeel van FAANG). Verder zullen de finan­cials ING, HSBC en Soci­ete Gen­er­al de nodi­ge aan­dacht kri­j­gen. Bij de olie­fond­sen zijn dat BP en Shell, waar de cijfers posi­tief kun­nen zijn dankz­ij de oplopende oliepri­jzen.
Pret­tige zondag en veel suc­ces vol­gende week!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.