Koers Citigroup -0.59%

43.45

-0.26 (-0.59% )
Sluit: 43.71 / Min: 43.11 / Max: 44.85(0)

Achtergrond Citigroup

Citigroup is wereldwijd actief en rekent overheden, bedrijven en particulieren tot haar klantenkring. Het heeft zo’n 200 miljoen rekeninghouders en is actief in meer dan 160 landen. De twee belangrijkste bedrijfsonderdelen van Citicorp zijn Global Consumer Banking en Institutional Clients Group die vooral bedrijven en institutionele beleggers als klanten heeft. Deze twee zijn vergelijkbaar in omvang als naar de omzet wordt gekeken, maar de laatste is meer winstgevend. De andere tak onder Citigroup is Citi Holdings, een verzameling van activiteiten die niet meer tot de kern van het bedrijf worden gerekend. In 2013-2015 hadden deze niet-kernactiviteiten een aandeel van ongeveer 10% in de totale omzet van Citigroup.

Beursbox Citigroup

Voer actuele discussies over Citigroup in ons forum.

Er wordt over Citigroup gediscussieerd in de volgende box:  Tradersbox .

  • ...
    09:27 Vrees voor bankrun SVB Financial Gecreëerd: 08:51 (ABM FN-Dow Jones) Adviseurs raden klanten van het Amerikaanse SVB Financial aan om hun geld bij de bank weg te halen. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdagavond op basis van anonieme...
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.