Di 11 jun. 2024, 08:50

Beurzen blijven sterk, records voor de AEX, SP 500 en de Nasdaq

Beste beleggers, beursvolgers ...

De beurzen deden het weer goed maandag want we zien meteen bij de start van de week records bij de S&P 500, de Nasdaq, de Nasdaq 100 en bij ons ook de AEX index. De Franse en Duitse beurs moest wel wat inleveren na de verkiezingen die toch meer naar rechts uitslaan. Ook het event waar Apple nieuwe tools bekend maakte viel wat tegen, men had er meer van verwacht laten we zeggen omdat er niet genoeg nieuwe items rondom AI bekend werden gemaakt. De aandelen Nvidia zijn sinds maandag door 10 gedeeld, Nvidia begon goed en won meteen bijna 1%. De Brent olie kende een sterke dag met 2,5% winst, vanmorgen staat de Brent olie op 81,7 dollar. De euro zien we rond de 1,077 dollar vanmorgen, de 10 jaar rente in de VS zien we rond de 4,45%. We krijgen deze week nog de Fed en ook belangrijke inflatiecijfers ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 AUGUSTUS 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 11 juni:
Wall Street sluit maandag hoger in aanloop naar de inflatiecijfers en het rentebesluit van de Fed, beiden staan op de agenda voor woensdag. De markt denkt dat Jerome Powell elke speculatie over een mogelijke renteverhoging waarschijnlijk zal bagatelliseren omdat er geen tekenen zien dat de economie oververhit is. Men denkt dat het huidige renteniveau veel kan opvangen zelfs als de inflatie nog wat verder oploopt. En zo krijgen we plots het verhaal dat de rente niet meer zal worden verhoogd als hoofditem in plaats van hoeveel keer de rente dit jaar zal worden verlaagd. Het blijft allemaal moeilijk, zeer moeilijk om te begrijpen hoe beleggers er telkens een positieve zwaai aan geven.

Alle indices wonnen wat maandag, de Dow Jones sluit de sessie af met 0,18% winst terwijl de S&P 500 zo'n 0,25% winst boekte. De Nasdaq won 0,35% terwijl de Nasdaq 100 de sessie afsloot met 0,38% winst. Verder zien we 1,42% winst bij de SOX index, de Dow Transport index won 0,9%.

Maandag stond ook beursgigant Apple in the picture omdat het bedrijf een aantal nieuwe functies voor hun producten presenteerde tijdens het WWDC-event, een bijeenkomst voor ontwikkelaars. Hierbij ging de aandacht vooral uit naar de plannen omtrent AI maar juist dat viel wat tegen.

Het vooraf opgenomen evenement omvatte onder meer onthullingen van nieuwe functies en aankondigingen, zoals dat de nieuwe MacOS nu Sequoia gaat heten. Er komen ook updates aan voor AirPods, tvOS voor Apple TV en WatchOS 11.

De belangrijkste aankondiging kwam van CEO Tim Cook, die Apple Intelligence introduceerde. Het bedrijf werkt samen met OpenAI om een aantal van zijn AI-mogelijkheden te leveren. Het aanbod zal functies bevatten zoals context gestuurde meldingen, taakuitvoering en het genereren van afbeeldingen op basis van afbeeldingen uit de fotobibliotheek.

Via de signaaldiensten hebben we wat posities opgenomen voor de leden afgelopen vrijdag ...

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

 • Alle 3 de grote indices sloten maandag hoger op Wall Street waarbij de S&P 500, de Nasdaq en de Nasdaq 100 nieuwe records behalen. Beleggers zetten zich schrap voor een beleidsbeslissing van de Fed en de belangrijke inflatiegegevens in de loop van de week.
 • Vanaf maandag werd het aandeel Nvidia door tien gesplitst, de beurswaarde komt na de plus van maandag weer uit op 3 biljoen dollar en haalt zo Apple weer in.
 • Mogelijk krijgen we een soort wedstrijd tussen deze 3 bedrijven om de 1e plek te bemachtigen, weer zoiets wat totaal niks met de realiteit te maken heeft maar meer iets met ego. Zo wordt er vanzelf meer en meer lucht in de ballon geblazen wat de markt gevaarlijker maakt.
 • Apple mist blijkbaar nog steeds de aansluiting wat betreft AI of weet het bedrijf beter en wacht het rustig af tot de mogelijke hype gaat liggen? Mocht AI niet brengen wat men er van verwacht dan staat Apple natuurlijk op de pole position om de macht over te nemen.
 • Aan de andere kant kan Apple de boot helemaal missen mochten de verwachtingen uitkomen en alles overtreffen al moet dat later nog blijken uiteraard.
 • Elon Musk dreigde maandag Apple iPhones binnen zijn bedrijven te verbieden na dat hij de nieuwe deal van Apple met OpenAI een veiligheidsrisico noemde. In een reeks berichten op zijn sociale mediaplatform X uitte de CEO van Tesla zijn twijfels of OpenAI de veiligheid en privacy van Apple-gebruikers wel kan beschermen.
 • Deze week wordt woensdag een belangrijke dag op de agenda, we krijgen dan inflatiecijfers en de Fed zal over de rente vergaderen en rond 20:30 met een persconferentie komen.
 • We blijven zoeken naar kansen om op te handelen en waar ik dan signalen over stuur naar de leden. We doen het bekeken over het gehele jaar best goed, lid worden en vooral blijven loont zeker.

Europa:
De beurzen in Europa zijn maandag merendeels lager gesloten na dat beleggers reageerden op de resultaten van de verkiezingen en de toch wel verrassende oproep van de Franse president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen uit te schrijven. Met name de Franse beurs kreeg het zwaar te verduren en vooral de bank aandelen werden verkocht.

Macron neemt volgens kenners een grote gok door nieuwe verkiezingen uit te schrijven want als die verkeerd uitpakt dan krijgt de partij van Marine le Pen plots veel meer invloed op het Franse beleid.

De rentes stegen maandag overal en vooral in Frankrijk. Zo steeg de Duitse tienjaarsrente 5 basispunten, terwijl de Franse variant met 12 basispunten steeg en het verschil tussen deze twee nu al zo'n 55 basispunten is.

In Europa zien we maandag merendeels verlies, alleen de AEX won opnieuw 1 punt (0,11%), het slot komt nu uit op 924,70 punten wat een nieuw record is op slotbasis. De DAX verloor 62 punten (-0,34%), de index sluit nu op 18.495 punten. Verder zien we dat de CAC 40 met 108 punten (-1,35%) omlaag moest, de index sluit de sessie af op 7.894 punten. De BEL 20 sluit 0,25% lager maandag.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
Er lopen sinds afgelopen vrijdag opnieuw enkele posities bij onze signaaldiensten, we hebben eerder vorige week winst kunnen nemen op de long posities zodat we de maand juni prima opstarten. U kunt ons volgen door lid te worden via de aanbieding hieronder ...

Volg ons nu via de lente aanbieding 1 AUGUSTUS vanaf €29, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we de futures in de VS wat hoger, ook in Europa zien we ook een iets hogere openingsindicatie. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta.

 • Brent olie: 81,7 dollar
 • Goud: 2.320 dollar
 • Rente VS 10 jaar: 4,45%
 • Eurodollar: 1,077 dollar
 • Bitcoin: 67.600 dollar

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,45%

Brent olie:

 • Steun: 78,5-77,5-76-75-73
 • Weerstand: 80-81-82-84
 • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

 • Steun: 921-917-913-908
 • Weerstand: 925-928-932-935
 • 50-daags gemiddelde: 895
 • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek AEX:

Analyseer de Nasdaq 100:

 • Steun: 18.900-18.750-18.600-18.400
 • Weerstand: 19.100-19.200-19.300-19.425
 • 50-daags gemiddelde: 18.165
 • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyseer DAX:

 • Steun: 18.475-18.350-18.200-18.000
 • Weerstand: 18.600-18.750-18.850-19.000
 • 50-daags gemiddelde: 18.350
 • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek DAX:

Analyseer Dow Jones:

 • Steun: 38.750-38.500-38.250-38.000
 • Weerstand: 39.000-39.250-39.500-39.750
 • 50-daags gemiddelde: 38.765
 • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de tijdelijke speciale aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 AUGUSTUS 2024, Systeem Trading voor €29, Guy Trading voor €29, Polleke Trading voor €39 en COMBI-Trading kan nu voor €55 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat maand juni en totaal 2024:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 08:50

Europa zet slechte week neer, de Nasdaq zet opnieuw record neer

Beste beleggers, beursvolgers ...

De beurzen laten een behoorlijk groot verschil zien in het verloop de afgelopen week, Europa zit in een correctiefase maar de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX zetten opnieuw een zeer sterke week neer. Vooral het gevecht tussen Microsoft, Apple en de nieuwe ster Nvidia blijft de markten bezig houden. Ze zitten op een fractie na alle 3 op hetzelfde niveau wat betreft hun marktwaarde maar de een wil niet onderdoen met de andere. Zeker nu Apple weer meedoet na de enorme return die afgelopen dinsdag begon omdat het bedrijf nu ook over AI inspanningen spreekt. We krijgen nu echt een 1999-2000 gevoel wat betreft de technologie bedrijven, toen ging het over de opkomst van het internet en de millennium bug die uiteindelijk op niets uitdraaide. Nadien corrigeerden veel aandelen tot 80% a 90%, dat zal nu niet gebeuren denk ik maar er kan makkelijk 10% tot zelfs 20% van de koersen af bij die grote bedrijven eens er een correctie op gang komt. Vanmorgen zien we de Brent olie rond de 82,25 dollar, de euro zakt wat terug tot 1,069 dollar. De 10 jaar rente in de VS zien we rond de 4,24%

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 SEPTEMBER 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Let op, er komt iets groots aan op de korte termijn ... Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 17 juni:
De indices op Wall Street sloten vorige week verdeeld, de traditionele indices doen het veel slechter dan de technologie aandelen. Toch waren de inflatiecijfers beter dan werd verwacht waardoor beleggers plots weer optimistischer worden dat er dan toch nog 2 renteverlagingen gaan komen dit jaar. En daar zijn we weer met dat item waarvan de verwachting dag na dag kan veranderen. Toch gaf de dot plot van de Fed aan dat men maar 1 verlaging verwacht dit jaar.

We krijgen een korte week op Wall Street door dat "Juneteenth" op woensdag valt. Toch heeft Wall Street genoeg om naar uit te kijken deze week want we zitten in de een ’triple witching week’ waar op vrijdag de contracten op opties en futures aflopen en overgaan naar de september expiratie.

De Amerikaanse beurzen lagen er vrijdag overwegend niet goed bij al wisten de Nasdaq en de Nasdaq 100 zich daaraan te onttrekken om opnieuw hoger te sluiten. De S&P 500 sloot de sessie af met 0,04% verlies terwijl de Dow Jones 0,15% verloor. Verder zien we dat de Dow Transport index 1,08% verloor terwijl de SOX index met 0,07% terug moest. Winst was er voor de Nasdaq, we zien daar een plus van 0,12% terwijl de Nasdaq 100 met 0,42% winst sloot vrijdag. Zowel de Nasdaq als de Nasdaq 100 sluiten opnieuw met een record.

Op weekbasis steeg de S&P 500 met 1,6%, de Nasdaq won 3,25% terwijl de Nasdaq 100 met 3,5% winst boekte op weekbasis. De Dow Jones index leverde dan weer 0,55% in, de Dow Transport index sluit de week af met 1,43% verlies. De SOX index won 5,9% en werd daarmee de sterkste stijger bekeken over de gehele week.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

 • Goldman Sachs heeft zijn doelstelling voor het einde van het jaar voor de S&P 500 Index voor 2024 verhoogd van 5.200 eerder naar 5.600. Daarbij verwijzend naar de sterke winstgroei van vijf megacap-Amerikaanse technologieaandelen.
 • De Big Tech aandelen en niet de Fed blijven de drijvende kracht achter de huidige rally.
 • Beleggers gaan weer uit van 2 renteverlagingen door de Fed dit jaar, de Fed zalf Hinte naar 1 verlaging dit jaar na de vergadering van afgelopen woensdag.
 • Tussen het geweld van de TOP 3 en zelfs de TOP 5 binnen de S&P 500 die voor het grootste gedeeldte van de winst voor dit jaar zorgden zien we ook dat andere sectoren het heel moeilijk krijgen op dit moment.
 • De scherpe uitverkoop bij sommige sectoren zou een teken kunnen zijn van onderliggende zwakte op Wall Street.
 • Het is nu zo lastig om dat in te schatten, de vraag blijft wat er gaat gebeuren met die andere sectoren zodra de technologie sectoren met een correctie starten?
 • Er is zo blijkt een 'recessie op komst', we wachten alleen op bevestiging door het National Bureau of Economic Research, de semi-officiële instantie die bepaalt wanneer er een recessie begint.
 • De stijging van 12% bij Broadcom kwam er ook nog bovenop in een markt die zich vooral richt op het AI gebeuren.
 • We blijven zoeken naar kansen om op te handelen en waar ik dan signalen over stuur naar de leden. We doen het bekeken over het gehele jaar best goed, lid worden en vooral blijven loont zeker.

Europa:
De Europese beurzen verloren vrijdag opnieuw redelijk fors, vooral de DAX en de CAC 40 moesten het ontgelden. Over het algemeen deed Europa het nog altijd vrij goed dit jaar tot nu toe maar de afgelopen week kwam er dan toch een correctie op gang. Vooral de CAC 40 deed het op weekbasis heel slecht met 6,23% verlies omdat men zich zorgen maakt over het verloop van de Franse parlementsverkiezingen die op 30 juni en 7 juli plaatsvinden. Men vreest een omslag naar rechts al moet de uitslag dat nog zien te bewijzen.

Door deze situatie zien we dat de Franse 10 jaar rente oploopt tot rond de 3,115%, aan de andere kant zien we dat de Duitse 10 jaar rente daalde tot rond de 2,35% vrijdag.

De financials behoorden tot de grootste dalers binnen de CAC 40, we zien daar verliezen van tussen de 3% en 5% bij onder andere BNP Paribas, Crédit Agricole, Société Générale en AXA.

In Europa zien we vrijdag verlies bij alle indices, de AEX verloor 5,89 punten (-0,64%), het slot komt nu uit op 918,72 punten. De DAX sluit met 263 punten (-1,44%) verlies, de index komt nu uit op 18.002 punten. Verder zien we dat de CAC 40 met 205 punten (-2,66%) verlies de dag afsluit om op 7.708 punten uit te komen. De BEL 20 verloor 0,92% vrijdag.

Op weekbasis verloor de AEX 0,54% terwijl de DAX het met 3% veel slechter deed. De Franse CAC 40 kende een hele slechte week met 6,23% verlies. De BEL 20 verloor 1,72% op weekbasis.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
Er lopen enkele posities bij onze signaaldiensten, vanaf nu denk ik dat er een behoorlijke schuiver omlaag komt bij de technologie aandelen van tussen de 8% en 10% vooral aangedreven door de Magnificent Seven. Het gevecht om wie de grootste moet zijn blijf duidelijk in volle gang maar het heeft totaal NIKS met de echte waarde te maken. Dat zal op een gegeven moment afgestraft worden via een forse correctie.

We spelen daar op in, eens de daling op gang komt kan het heel snel gaan en dan moeten we short in de markt zitten ... U kunt ons volgen door lid te worden via de aanbieding hieronder ...

Volg ons nu via de aanbieding tot 1 SEPTEMBER vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we de futures in de VS vlak met de Nasdaq weer iets hoger, in Europa zien we een hogere openingsindicatie. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta.

 • Brent olie: 82,25 dollar
 • Goud: 2.335 dollar
 • Rente VS 10 jaar: 4,24%
 • Eurodollar: 1,069 dollar
 • Bitcoin: 66.300 dollar

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,24%

Brent olie:

 • Steun: 82-81-80-78,5
 • Weerstand: 83-84-85-86
 • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

 • Steun: 917-912-908-902
 • Weerstand: 920-925-928-932
 • 50-daags gemiddelde: 898,3
 • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek AEX:

Analyseer de Nasdaq 100:

 • Steun: 19.500-19.400-19.350-19.250
 • Weerstand: 19.750-19.900-20.000-20.150
 • 50-daags gemiddelde: 18.275
 • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyseer DAX:

 • Steun: 18.000-17.900-17.800-17.600
 • Weerstand: 18.200-18.350-18.500-18.750
 • 50-daags gemiddelde: 18.345
 • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek DAX:

Analyseer Dow Jones:

 • Steun: 38.500-38.400-38.250-38.000
 • Weerstand: 38.750-38.900-39.000-39.250
 • 50-daags gemiddelde: 38.730
 • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de nieuwe aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 SEPTEMBER 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat maand juni en totaal 2024:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vrijdag, 08:55

Nasdaq en SenP trappen door omdat de TOP 3 vecht om de 1e plaats

Beste beleggers, beursvolgers ...

De beurzen lagen er donderdag nogal verdeeld bij, op Wall Street begint het gevecht om wie de grootste wordt behoorlijke proporties aan te nemen en donderdag kwam Apple plots als de winnaar uit de bus. Dat het om die 1e plek gaat wordt met de dag duidelijker, als we naar Amazon en Alphabet kijken dan zien we daar al 2 dagen een redelijke daling via de grafiek. Dat het verkeerd zal aflopen voelen velen aan maar het is de markt en de lat komt vrijwel elke dag een stukje hoger te liggen. Aan de andere kant, eens het begint zal het snel gaan en staat de Nasdaq plots in 1 sessie zo'n 3% lager en dan hebben we het over ongeveer 550-600 punten. De divergenties tussen de sectoren en vooral ook de regio's vallen op, de recente stijging wordt zeer dun gedragen. De Brent olie sluit weer iets hoger, vanmorgen kost een vat Brent 82,3 dollar. De 10 jaar rente in de VS zien we rond de 4,26%, de euro komt vanmorgen uit op 1,073 dollar.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 AUGUSTUS 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Let op, er komt iets groots aan op de korte termijn ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 14 juni:
Wall Street liet divergentie zien donderdag maar zowel de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de S&P 500 zetten nieuwe records neer op slotbasis. Er spelen 3 zaken momenteel, de inflatie die meeviel, de Fed die toch voorzichtiger wordt wat betreft een renteverlaging en het gevecht tussen Apple, Microsoft en Nvidia om wie de grootste zal worden. De Dow Jones stond de gehele dag op verlies en sluit uiteindelijk 0,17% lager. De Dow Transport index verloor 1,07% terwijl de SOX index het met 1,5% winst goed deed en ook een nieuw record neerzet.

Na dat de inflatie woensdag al iets meeviel en lager uitkwam zien we dat de PPI ofwel de producentenprijsindex over de maand mei lager uitkwamen dan werd verwacht. Deze index daalde maand-op-maand met 0,2%, na in april met 0,5% te zijn gestegen.

Wat ik al meerdere keren aangaf is dat het gevecht om de top positie wat betreft de beurswaarde doorgaat, het heeft helemaal niets met de realiteit te maken maar puur op het grote EGO van deze bedrijven. Mogelijk niet door de bedrijven zelfs maar door wie ze in portefeuille heeft. Er wordt zo een gigantische overwaardering opgebouwd bij onder andere Microsoft dat nu de 1e plek verloor aan Apple. En na de splitsing van Nvidia dat begin deze week rond de 118 dollar begon zien we ook al een plus van ruim 10 dollar binnen een paar dagen. Nvidia doet met een beurswaarde van 3,15 biljoen ook helemaal mee voor die 1e plek. Heel goed opletten met dit spelletje want dit gaat verkeerd aflopen, dat is voor 80-85% zeker en we kunnen daar goed op inspelen.

Via de signaaldiensten hebben we wat posities opgenomen voor de leden afgelopen vrijdag ...

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

 • Een nieuwe mijlpaal voor Apple dat de grootste vooruitgang boekte in 3 dagen sinds augustus 2020. Apple sloot af met een marktkapitalisatie van 3,285 biljoen terwijl Microsoft op 3,282 biljoen dollar uitkomt. En let op, Nvidia blijft in de buurt met 3,19 biljoen dollar. Alle 3 op een zucht van elkaar.
 • Het is ook voor de 1e keer sinds januari dat Apple met een hogere marktwaarde uitkomt dan Microsoft.
 • Uiteraard zorgt stijging van 3% bij Nvidia, het hogere slot van Microsoft en run van de afgelopen dagen op de Apple aandelen voor een nieuw record bij alle 3.
 • We hoeven er geen studie op los te laten, de afgelopen maand zien we over de breedte van de markt duidelijk een verslechtering. De stijging wordt momenteel en zeker de laatste week gedragen door slechts 3 bedrijven en dat kan niet gezond zijn.
 • Nemen we de zogenaamde "Magnificent 7" erbij dan wegen deze 7 bedrijven 32,25% ofwel 1/3 op de S&P 500.
 • De TOP 3 weegt nu binnen de S&P 500 (500 bedrijven) zo'n 21%, nooit eerder kwam zoiets voor.
 • Beleggers blijven er in hoge mate van overtuigd dat het om de AI-winnaar blijft gaan, het lijkt erop dat dit een markt is waar als je een AI-winnaar bent, er veel op je wordt geboden.
 • Elon Musk krijgt zijn 56 miljard dollar na dat de aandeelhouders het goed hebben gekeurd.
 • De stijging van 12% bij Broadcom kwam er ook nog bovenop in een markt die zich vooral richt op het AI gebeuren.
 • We blijven zoeken naar kansen om op te handelen en waar ik dan signalen over stuur naar de leden. We doen het bekeken over het gehele jaar best goed, lid worden en vooral blijven loont zeker.

Europa:
De Europese beurzen kregen het moeilijker donderdag en zijn allemaal lager gesloten, dat kwam vooral door dat de Federal Reserve woensdagavond aangaf dat er dit jaar waarschijnlijk maar één renteverlaging in zit. De Fed handhaafde woensdag de rente en bleek minder optimistisch over de inflatietrend. Toch bleek woensdag wel dat de inflatie in mei een daling liet zien op jaarbasis van 3,4% in april naar 3,3% in mei.

Toch gaf men aan dat 1 meer positieve publicatie volgens de Fed voorzitter Jerome Powell echter nog geen reden is om al te optimistisch te zijn voor het vervolg. De inflatie blijft wispelturig op dit moment.

In Europa zien we donderdag verlies bij alle indices, de AEX verloor 7,18 punten (-0,77%), het slot komt nu uit op 924,61 punten. De DAX sluit met 365 punten (-1,96%) verlies, de index komt nu uit op 18.266 punten. Verder zien we dat de CAC 40 met 157 punten (-1,99%) verlies de dag afsluit om op 7.708 punten uit te komen. De BEL 20 verloor 0,97% donderdag.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
Er lopen sinds afgelopen vrijdag enkele posities bij onze signaaldiensten, vanaf nu denk ik dat er een behoorlijke schuiver omlaag komt van tussen de 8% en 10% aangedreven door de Magnificent Seven aandelen. Het gevecht om wie de grootste moet zijn blijf duidelijk in volle gang maar het heeft totaal NIKS met de echte waarde te maken. Dat zal op een gegeven moment afgestraft worden via een forse correctie. We gaan erop inspelen, eens de daling op gang komt kan het dus heel snel gaan en dan moeten we short in de markt zitten ... U kunt ons volgen door lid te worden via de aanbieding hieronder ...

Volg ons nu via de aanbieding 1 AUGUSTUS vanaf €29, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we de futures in de VS vlak met de Nasdaq wat hoger, in Europa zien we een hogere openingsindicatie. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta.

 • Brent olie: 82,4 dollar
 • Goud: 2.325 dollar
 • Rente VS 10 jaar: 4,26%
 • Eurodollar: 1,073 dollar
 • Bitcoin: 67.100 dollar

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,26%

Brent olie:

 • Steun: 82-81-80-78,5
 • Weerstand: 83-84-85-86
 • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

 • Steun: 924-921-917-912
 • Weerstand: 928-932-935-940
 • 50-daags gemiddelde: 897,6
 • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek AEX:

Analyseer de Nasdaq 100:

 • Steun: 19.500-19.400-19.350-19.250
 • Weerstand: 19.600-19.750-19.900-20.000
 • 50-daags gemiddelde: 18.240
 • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyseer DAX:

 • Steun: 18.200-18.000-17.900-17.800
 • Weerstand: 18.350-18.500-18.750-18.850
 • 50-daags gemiddelde: 18.355
 • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek DAX:

Analyseer Dow Jones:

 • Steun: 38.500-38.400-38.250-38.000
 • Weerstand: 38.750-38.900-39.000-39.250
 • 50-daags gemiddelde: 38.730
 • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
 • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de tijdelijke speciale aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 AUGUSTUS 2024, Systeem Trading voor €29, Guy Trading voor €29, Polleke Trading voor €39 en COMBI-Trading kan nu voor €55 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat maand juni en totaal 2024:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vrijdag, 06:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
JPN JPN: Rentebesluit 05:25 0,10% 0,10% 0,10% Actueel: 0,10% Verwacht: 0,10% Vorige: 0,10%
Donderdag, 14:37

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 14:30 242K 225K 229K Actueel: 242K Verwacht: 225K Vorige: 229K
USA USA: PPI (Maandelijks) (mei) 14:30 -0,2% 0,1% 0,5% Actueel: -0,2% Verwacht: 0,1% Vorige: 0,5%
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.