Liveblog Archief dinsdag 23 februari 2021

5 liveblog items op dinsdag 23 februari 2021.

Di 23 feb. 2021, 17:42

TA Nasdaq, AEX, Adyen en Wolters Kluwer

Op deze zonover­goten dag is het nu al 24 graden, dat belooft wat voor van­mid­dag. Met u ga ik naar vijf grafieken kijken, te weten de Nas­daq en de AEX en drie aan­de­len. De drie aan­de­len zijn Adyen, Wolters Kluw­er en AB Inbev. Zullen we maar van start gaan?Dames gaan voor en in dit geval begin ik…

Lees verder »
Di 23 feb. 2021, 16:03

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: CB Consumentenvertrouwen (Feb) 16:00 91,3 90,0 88,9 Actueel: 91,3 Verwacht: 90,0 Vorige: 88,9
Di 23 feb. 2021, 11:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
EUROPA EUROPA: CPI (Jaarlijks) (Jan) 11:00 0,9% 0,9% -0,3% Actueel: 0,9% Verwacht: 0,9% Vorige: -0,3%
Di 23 feb. 2021, 08:35

Wake-up call: Stevige duik Nasdaq, Dow blijft in de plus

Via de futures zien we vanmorgen wat plussen op Wall Street voorbeurs, ook de DAX wil iets hoger maar de AEX laat een punt of 2 verlies zien via de futures. Gisteren toch een mindere sessie want de AEX verloor bijna 7 punten na even tot -13 te zijn gezakt, de DAX verloor slechts 43 punten. Op Wall Street ook duidelijk een sector switch met de tech indices fors omlaag terwijl de Dow Jones en de Dow Transport index in de plus wisten te sluiten. Wall Street begint wel steeds meer te kijken naar het verloop van de rente die verder oploopt via de obligatiemarkt.

De S&P 500 verloor maandag 0,8%, de Nasdaq verloor 2,5%. Aan de andere kant wist de Dow Jones 0,1% hoger te sluiten, ook de Dow Transport wist in het groen te sluiten, deze index won zelfs 0,8%.

Door dat de rente op de obligatiemarkten oplopen zien we dat er sneller winstnemingen komen bij aandelen die wat betreft hun waardering veel te hoog staan. Enig commentaar op die hogere rente wacht de markt nu op FED-voorzitter Jerome Powell want die zal rond 16:00 onze tijd getuigen bij het Congress. Powell zal de komende dagen vermoedelijk veel vragen krijgen over hoe de FED de inflatie-verwachtingen kan temperen in een periode waarin de lange rentes scherp stijgen.

Verder rekenen beleggers erop dat president Biden de uitrol van vaccinaties en zijn stimuleringspakket van 1,9 biljoen dollar voor het economisch herstel snel waar kan maken want een en ander neemt tijd in beslag terwijl die 1,9 miljard dollar de markt in deze conditie kan verzadigen (teveel op het verkeerde moment). Daarmee bedoel ik een combinatie van de stijgende inflatie en het vooruitzicht dat de rente sneller dan verwacht zal gaan oplopen.

Dat alles zorgt ervoor dat men de Amerikaanse staatsleningen in de uitverkoop doet. Als de obligaties goedkoper worden dan stijgt de rente erop vanzelf om ze aantrekkelijker te maken voor beleggers die op zoek zijn naar rendement. Bij meer rendement op obligaties zal men de dure aandelen verkopen en dat is dus precies hetgeen we nu merken op de beurs.

De markt is nu dus zeer benieuwd hoe de FED zich zal gedragen de komende periode nu de rentecurve aan het draaien is? We horen plots de term 'tantrum' voorbij komen en dat wil zeggen dat de Fed achterop geraakt bij de marktverwachtingen voor de economische groei en de rente. Weer iets om goed in de gaten te houden de komende tijd.

De indices blijven in de WIG hangen:
Ook na de sessie van gisteren blijven de meeste indices nog in hun WIG, wel dalen de Nasdaq en de Nasdaq 100 nu onder hun 20-daags gemiddelde en dat voor het eerst sinds eind januari. De AEX zien we ook rond dat 20-MA terwijl de DAX naar het 50-daags gemiddelde zakt. De Dow Jones blijft overal nog veilig boven maar de index verloor ook niks gisteren en blijft zo heel dicht bij het record. Ook de S&P 500 kan nog boven de beide MA's blijven na de moeilijke sessie van maandag. Wel opletten met de divergenties die we nu zien want zoals ik al aangaf komt er een grote beweging aan.

De indices blijven nog in de WIG voorlopig al moeten we wel beginnen op te letten met de Nasdaq en de Nasdaq 100 die beiden in een paar sessies helemaal onderaan staan nu. Iets om in de gaten te houden en vooral ook naar het vervolg van de Dow Jones in de gaten beginnen te houden want daar zitten die grote 8 niet allemaal in, er zitten er slechts 2 van de 8 in en dat zijn Apple en Microsoft.

Waardering, technische conditie markt:
Vorige week gaf ik al aan dat er een correctie zou komen op Wall Street en dan vooral bij de TOP 8 aandelen, we zien die correctie nu bij de Nasdaq en de Nasdaq 100, ook de semi-conductor index kende een slechte sessie maandag. De correctie lijkt niet overal in te zetten, de Dow en de Dow Transport indexen weten zelfs nog te plussen en dicht bij hun records te blijven. De Transport sector, de industrie aandelen, de energie en de banken worden nu gekocht terwijl de Technologie in de verkoop gaat. Na de afgelopen dagen ga ik dan ook nog steeds uit van een 8 tot 12% correctie bij de technologie indices. De waarderingen daar blijven veel te hoog, ook zien we dat de sector rotatie ervoor zorgt dat ze duidelijk worden afgeroomd. Tussendoor kunnen er zeker nog hersteldagen komen of korte sector rotaties.

De afgelopen week enkele posities goed kunnen sluiten:
Deze maand verloopt nog altijd naar wens, voor de 3e maand op rij is er winst maar de markt blijft moeilijk en uitdagend zodat ik voorzichtig moet blijven. Het is zeker ook niet de bedoeling om teveel risico te nemen, we moeten de markt rustig benaderen en vooral kalm blijven. Nu lopen er even geen posities, ik zal naar nieuwe mogelijkheden zoeken en ik verwacht dat die er snel gaan komen. Meedoen kan door lid te worden via de nieuwe aanbieding tot 1 MEI en dat voor €39 ...

De LIVEBLOG en. Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.217 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 65,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1810 dollar staat.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Wordt nu lid tot 1 MEI voor €39 (nieuwe aanbieding):
Blijven schakelen tussen long en short blijft daarbij belangrijk de komende weken. Ook deze maand komen er nog genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 MEI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 MEI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 MEI 2021 !!!

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MEI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 MEI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Chart overzicht indices maandag

Schermafbeelding 2021 02 23 om 07 46 08
Di 23 feb. 2021, 07:43

Markt snapshot Europa 23 februari

GLOBAL TOP NEWS
Prime Minister Boris Johnson unveiled a map out of lockdown for England on Monday that would keep some businesses shuttered until the summer, saying caution was necessary to ensure there were no reversals on a "one-way road to freedom".

U.S. National Transportation Safety Board (NTSB) Chairman Robert Sumwalt said Monday that damage to a fan blade in a Pratt & Whitney engine that failed in a United Airlines Boeing 777-200 is consistent with metal fatigue, according to a preliminary assessment.

The European Union warned it is considering sanctions on Myanmar while the United States penalised two more generals for links to the military coup, as Western countries sought to press the junta to avoid a violent crackdown after weeks of protests.


EUROPEAN COMPANY NEWS
HSBC abandoned its long-term profitability target, and unveiled a revised strategy focussed mainly on wealth management in Asia and the Middle East after posting a sharp drop in annual profit.

Allied Universal won a months-long takeover battle for Britain's G4S, the world's largest private security firm, on Monday after going head-to-head in an auction with Canadian rival GardaWorld.

Italy's state lender Cassa Depositi e Prestiti (CDP) wants to raise its stake in Open Fiber to 60% to seize control of the broadband company, sources said, as Rome presses ahead with plans to boost ultra-fast connectivity across the country.


TODAY'S COMPANY ANNOUNCEMENTS
Aberdeen Diversified Income and Growth Trust PLC Annual Shareholders Meeting
Also Holding AG FY 2020 Earnings Release
Applus Services SA FY 2020 Earnings Release
Befesa SA FY 2020 Earnings Call
Cardtronics PLC Q4 2020 Earnings Release
Covestro AG Q4 2020 Earnings Release
Ediston Property Investment Company PLC Annual Shareholders Meeting
Ence Energia y Celulosa SA Q4 2020 Earnings Release
Fnac Darty SA FY 2020 Earnings Release
Franks International NV Q4 2020 Earnings Call
Fresenius Medical Care AG & Co KGaA Q4 2020 Earnings Release
Fresenius SE & Co KGaA FY 2020 Earnings Press Conference
Genmab A/S Q4 2020 Earnings Release
HeidelbergCement AG Preliminary Q4 2020 Earnings Release
HSBC Holdings PLC FY 2020 Earnings Call
Image Scan Holdings PLC Annual Shareholders Meeting
InterContinental Hotels Group PLC Preliminary 2020 Earnings Release
Jazz Pharmaceuticals PLC Q4 2020 Earnings Release
Kneat.com Inc Q4 2020 Earnings Release
Luxfer Holdings PLC Q4 2020 Earnings Release
Medtronic PLC Q3 2021 Earnings Call
NCAB Group AB FY 2020 Earnings Call
Olvi Oyj Q4 2020 Earnings Release
Osram Licht AG Annual Shareholders Meeting
Paradox Interactive AB FY 2020 Earnings Call
PSP Swiss Property AG Q4 2020 Earnings Release
Telecom Italia SpA Q4 2020 Earnings Release
Ternium SA Q4 2020 Earnings Release
Tomra Systems ASA Q4 2020 Earnings Release
Transocean Ltd Q4 2020 Earnings Call


ECONOMIC EVENTS (All times GMT)
0700 (approx.) United Kingdom Claimant Count Unemployment Change for Jan : Prior 7,000
0700 (approx.) United Kingdom ILO Unemployment Rate for Dec : Expected 5.1%; Prior 5.0%
0700 (approx.) United Kingdom Employment Change for Dec : Expected -30,000; Prior -88,000
0700 (approx.) United Kingdom Avg Wk Earnings 3M yy for Dec : Expected 4.1%; Prior 3.6%
0700 (approx.) United Kingdom Avg Earnings (Ex-Bonus) for Dec : Expected 4.0%; Prior 3.6%
0730 Switzerland Producer/Import Price mm for Jan : Prior 0.5%
0730 Switzerland Producer/Import Price yy for Jan : Prior -2.3%
0800 (approx.) Austria HICP mm for Jan : Prior 0.6%
0800 (approx.) Austria HICP yy for Jan : Prior 1.0%
0800 (approx.) Austria CPI yy NSA for Jan : Prior 1.02%
0800 (approx.) Austria CPI mm NSA for Jan : Prior 0.46%
0800 (approx.) Austria CPI NSA for Jan : Prior 109.4
0830 Sweden Unemployment Rate for Jan : Prior 8.2%
0830 Sweden Unemployment Rate SA for Jan : Prior 8.7%
0830 Sweden Total Employment for Jan : Prior 5.054 mln
0900 (approx.) Italy Industrial Orders mm SA for Dec : Prior -1.3%
0900 (approx.) Italy Industrial Orders yy NSA for Dec : Prior 5.3%
0900 (approx.) Italy Industrial Sales mm SA for Dec : Prior -2.0%
0900 (approx.) Italy Industrial Sales yy WDA for Dec : Prior -4.6%
1100 United Kingdom CBI Distributive Trades for Feb : Expected -38; Prior -50

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.