...

TA Home Depot, Shell, KPN, NN, BESI en DAX

9 augustus 2022, 09:47 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Ik denk dat ik weer een mooi rijtje van grafieken heb samengesteld, maar uiteraard moet u daar zelf over oordelen. We gaan naar Duitsland, de Verenigde Staten en kijken natuurlijk ook naar Nederland.Wallstreet is nog dicht, vandaar dat de volgende chart met de slotkoers van maandag is.

Home Depot:

Deze grafiek kan ik over de nodige andere grafieken leggen. Daarmee bedoel ik dat er grote overeenkomsten zijn met veel andere grafieken. De daling, de draai en de eerste stijging.

Onder de groene dalende trendlijn leverde Home Depot fors in. Daarna was er de uitbraak van die trendlijn, de mooie test als steun bij de groene pijl en al snel kon ik een stijgend trendkanaal tekenen.

De koers bevindt zich nog steeds binnen het stijgende trendkanaal en maakt kans om verder te stijgen. Dan moet wel snel de meest recente top (juli) opwaarts worden uitgenomen.

Shell:

Shell liet boven de groene pijltjes een patroon zien dat verdacht veel op een HS bodempatroon leek. De target, de bovenkant van het blokje, is ook al ruim gehaald.

Ik verwacht dat de koers van Shell nu iets hapert om daarna weer vrolijk op te lopen.

KPN:

KPN liet ook een H&S zien, bij de groene pijltjes, maar dit was i.p.v. een omkeer- een continuatiepatroon. Ook in deze grafiek werd de target ruim gehaald.

Wat nu belangrijk is op deze grafiek is de neerwaartse doorbraak van de oranje steunlijn. De lijn is 3 à 4 keer getest en enkele weken geleden dus gesneuveld. De afgelopen week ziet u de koers even een nieuw evenwicht zoeken. Past u een klein beetje op, want waarschijnlijk volgt hierna een verdere daling. Tot de blauwe lijn?

Bij alle Europese grafieken pakken we ongeveer het eerste uur handel mee, dus allemaal intraday.

BESI:

Weer een grafiek met een patroon dat veel weg had van een kop-schouder. De rode lijn zou dan de neklijn zijn en we kunnen dan direct constateren dat het koersdoel (nog) niet is gehaald. Dat koersdoel ligt op het niveau waar de groene pijl naar wijst, de oranje lijn.

Als de koers binnen het stijgende trendkanaal weet te blijven komt BESI vanzelf bij het koersdoel.

DAX:

Zoals zo veel grafieken is de DAX ook aan het draaien. Natuurlijk moeten we nog maar bezien of dat ook daadwerkelijk doorzet. Voorlopig geven we de index het voordeel van de twijfel.

Een klein puntje van bezorgdheid komt van de twee groene lijn die een soort wedge vormen. Ik lig er nog zeker niet wakker van, maar het is wel iets om in de gaten te houden. De wedge ziet er doorgaans anders uit, maar staat wel te boek als een continuatiepatroon. Houd dus een eventuele doorbraak aan de onderzijde in de gaten...

Nationale Nederlanden:

Deze financial doet het best aardig hoor. We zien een uitbraak door de rode dalende trendlijn. Tevens zien we drie groene stijgende trendlijnen. Bij iedere (kortere) trendlijn wordt de hellingshoek van de stijging steeds iets steiler. Goed bezig NN.

Ik spreek hier wel mijn twijfels uit of NN dit tempo van stijging gaat weten vast te houden. Als meest waarschijnlijke scenario zie ik achtereenvolgens een val door de meest recente stijgende trendlijn, een stapje terug om daarna de stijging weer op te pakken.

Bij de AEX is niet veel veranderd t.o.v. gisteren dus u kunt de analyse van gisteren nog even teruglezen.

Ik zie u hoop ik donderdag weer.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

10 augustus 2022, 20:44

Arcelor dus door de 24...

(0)
9 augustus 2022, 12:45

Wat denkt u van Aperam ?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.