...

TA Nexgen En., S&P 500, AEX, Alamos Gold en Dow Jones

19 november 2023, 16:00 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Er zijn vijf verzoeken binnengekomen, net genoeg om een column mee te vullen. Zonder dralen ga ik direct van start.


Alamos Gold Inc. op verzoek van E1000:

Het past al direct, dus uw twee verzoeken vindt u in de column van vandaag terug. Op het getoonde gedeelte van de daggrafiek zit er wel iets van een stijgende tendens in.

De laatste ongeveer zes maanden hebben wat toppen op een minder hoog niveau gezien en in ieder geval lagere bodems. En dan recent lijkt het wat te verbeteren. Ik heb het groene stijgende trendlijntje getekend dat zich verder zal moeten bewijzen. Ook is Alamos Gold opwaarts door de blauwe dalende trendlijn gebroken.

Iemand die het aandeel niet heeft ga ik op basis van deze grafiek niet in Alamos "praten". Echter, heeft iemand Alamos dan zou ik zeker blijven zitten. Met een stop.

AEX. op verzoek van Mister bluesky:

Ik had het geloof ik al beloofd, niet? Dat ik een aantal lijnen en tekeningetjes zou weghalen. Ik heb het groene dalende trendlijntje ervoor in de plaats getekend.

De onderzijde van de vlaggenstok was een target en die is gehaald. De vlag haal ik bij de volgende bespreking ook weg.

Als de index door 762,9 weet te breken - ik heb daar wel vertrouwen in - dan geef ik een target op 772,5 af.

Dow Jones. op verzoek van Mister bluesky:

Ook bij de Dow Jones, net als bij de AEX, heb ik wat lijntjes weggehaald en vervangen door andere lijnen.

Na de bodem van 17 oktober heeft de Dow Jones de wind flink in de zeilen. De stijging bracht de index tot aan de groene dalende trendlijn. Na een te verwaarlozen hapering steeg de Dow door en vinden we de koers terug op de blauwe horizontale weerstandslijn. Dit is een wat serieuzere weerstand dan de groene trendlijn. Toch acht ik het niet onwaarschijnlijk dat we daar, wellicht met een kleine hapering, ook opwaarts doorgaan. Als dat lukt dan zou de koers wel eens kunnen oprukken naar de rode weerstandslijn.

Bericht van Guy Boscart:

Voor wie een tijd­je een sig­naal­dienst wil vol­gen dan kunt u nu gebruik mak­en van de proef aan­bied­ing. Er loopt nu een aan­bied­ing om een abon­nement uit te proberen tot 1 JAN­U­ARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trad­ing wordt dan €45 en COM­BI-Trad­ing kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op onze lijst met leden … Wat zit­ten met wat posi­ties in de markt nu, u kunt deze nog opne­men. Verder verwacht­en we nog veel mogelijkhe­den om op te han­de­len richt­ing het einde van het jaar.

Nexgen Energy op verzoek van E1000:

Met Nexgen Energy hebben we wat mij betreft een hele interessante chart te pakken. Als ik tijd zou hebben om te traden dan zou deze grafiek onmiddellijk op mijn watchlist gaan.

Wat is er naar mijn bescheiden mening aan de hand? Na een lekkere stijging is de koers even iets teruggelopen en daarna weer gestegen. Ik heb dat alles gevangen binnen het blauwe blokje. Een scenario is nu dat de koers daar opwaarts uit gaat breken. Op moment van schrijven is dat zelfs mijn meest waarschijnlijke scenario. Mocht dat lukken dan wordt de bovenzijde van het rode blok de target. Ik heb het dan over Usd 7,40. Hier lonkt dus een trade!

+++++
Mocht iemand de column inzake Goud en Zilver hebben gemist, dan is hier de link.
+++++

Standard & Poor 500 op verzoek van Mister bluesky:

Ook deze index, de S&P 500, heeft een heerlijke stijging achter de rug, In de stijging werd de groene dalende trendlijn opwaarts uitgenomen. De koers is nu de rode horizontale balk binnen gedrongen. De balk ligt over twee toppen die in september zijn neergezet.

Als we het zouden hebben over de kansen van het opwaarts uitnemen van de balk dan ben ik op moment van schrijven best optimistisch. Ik zie dat komende beursweek wel gebeuren. De koers zou dan kunnen oplopen naar de rode lijn over de top van juli. Zo ongeveer op 4.604.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

19 november 2023, 19:22

Dank voor de analyses. Mooie positieve scenario's op de indexen. Wel een vraagje/kanttekening misschien: de analyses houden geen rekening met de mogelijkheid van een pull-back richting/test van de doorbroken groene dalende trendlijntjes?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.