...

TA Tesla, S&P 500, ASML, AEX, DAX en Bel-20

17 januari 2023, 20:47 | Marcel Bronner | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Daar is dan toch nog de column van dinsdag! Ik moest verven vandaag, vandaar het late tijdstip. Zes grafieken, drie verzoeken, we gaan beginnen!


Bel-20 op verzoek van lezeres lda:

Redelijk goede berichten uit België:

1. opwaarts door de groene dalende trendlijn gebroken
2. binnen een stijgend trendkanaal
3. opwaarts door de paarse horizontale lijn gegaan
4. het topje van augustus uitgenomen.

De index van België zou verder omhoog moeten kunnen, waarbij niemand raar zal staan te kijken als de index na de mooie klim even wat in zou moeten leveren.

ASML:

Na een stapje terug met als minimale koersdoel de onderzijde van het rode blokje heeft ASML haast. Haast om het hogerop te zoeken. Kijk maar eens naar de klim die de koers heeft ingezet na het aantikken van de paarse balk.

Een negatieve divergentie zou er wellicht voor kunnen zorgen dat we eerst de oranje lijn gaan testen alvorens de rit omhoog naar de rode weerstandslijn weer in te zitten.

DAX op verzoek van lezeres lda:

De bovenzijde van het rode blokje is de target voor de Duitse index. Ja, Marcel, de high van vandaag tikte dat niveau aan, daar heb ik niets aan! Sorry, ik bespreek de DAX niet iedere dag en dat is wat de koersbeweging in een eerder stadium vertelde. Veel mooier kan ik het niet maken!

Ik verwacht wel dat het per saldo verder omhoog kan, na wellicht eerst een kleine correctie.

AEX:

De index is door de stijgende trendlijn gevallen. Beter wellicht: door zijwaarts te bewegen is de koers op of net onder de oranje trendlijn gekomen. Ik zie dat niet als een groot probleem. Zolang de koers boven de groene horizontale steunlijn blijft zit er een rit naar de bovenkant van het paarse blokje in.

S&P 500 op verzoek van lezeres lda:

Dit is een mooie grafiek!!! Niet omdat de koers maandenlang aan het stijgen is, een technisch analist kan iedere grafiek mooi vinden, zo ook die van de SPX met alsmaar lagere toppen.

Ik vind hem mooi en interessant omdat de koers tegen de rode dalende trendlijn klotst. We zouden morgen of verder in de week zomaar een opwaartse doorbraak van die rode dalende trendlijn mee kunnen gaan maken!

De grafiek is dus niet best, technisch ligt de index er niet goed bij, maar deze mag wat mij betreft op de watchlist!

Tesla:

Op een andere manier dan de S&P 500 is de grafiek van Tesla ook zeer interessant. De koers is namelijk opwaarts door de paarse lijn gebroken. Ik doe dan even alsof de huidige koers de slotkoers zou zijn. De paarse lijn is de neklijn van iets wat een H&S bodempatroontje zou kunnen zijn en dan zou de bovenkant van het blokje nu de target worden. Lees ook de column van het weekend nog even terug!

Waarom dan zo interessant? Wel, als de target wordt gehaald zou Tesla ook uit het dalende trendkanaal breken! Alleraardigst toch?

Ik zie u donderdag weer!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

18 januari 2023, 02:20

Hallo Marcel ,
Engie mag je eens bekijken , bedankt voor je grafieken ,
Mvg,
Poul

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.