...

TA Verizon, AEX, BESI, ZIM, Roblox en TKH

10 september 2022, 11:39 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Vijf charts op verzoek en daarom slechts een uit eigen koker. Dat is Verizon geworden. Welke de overige zijn ziet u terug in de column. We gaan beginnen!


Geen verrassing maar toch maar even melden: alle grafieken zijn met de slotkoers van vrijdag 9 september.

Verizon:

Ik vind de grafiek van Verizon om meerdere redenen leuk om te laten zien. Het leukste vind ik toch wel hetgeen er bij de linker rode pijl is gebeurd en na het patroontje binnen de twee rode lijnen. Op 25 augustus schreef ik al over dit aandeel, lees die column nog maar even terug.

Nadat de koers uit het patroon van de twee rode lijnen is gevallen daalde de koers door tot aan de target: de onderzijde van de rechter rode pijl. Heel soms is technische analyse zó leuk!

De recente bodem ging gepaard met een positieve divergentie bij de RSI en vrijdag is de koers opwaarts door de groene dalende trendlijn gebroken. Met een strakke stop loss kunt u long gaan en proberen een ritje te maken.

TKH op verzoek van lezer Mister bluesky:

In de vorige column al gemeld dat TKH een positieve divergentie zou kunnen neerzetten bij de laatste bodem. Wat ik niet voorzag is dat de koers opwaarts door de groene lijn én de blauwe dalende trendlijn zou breken! Maar dat is wel gebeurd inmiddels...

Nu allemaal vol in TKH omdat de koers geweldig kan stijgen? Dat mag, mits met een mooie stop loss. Ik doe echter niet mee. De eerste target is de rode lijn en die ligt te dichtbij. En de "grotere" trend is nog steeds dalend.

ZIM Integrated Shipping Services op verzoek van lezer Dowjones:

Gezien de enorme daling sinds maart dit jaar en de recente nose dive heb ik wat meer koershistorie gepakt op deze grafiek. Zo zien we dat we terug moeten naar april 2021 om een koers op vergelijkbaar niveau te vinden.

Op basis van deze daggrafiek blijf ik heel ver weg van dit aandeel. Dit is wel een grafiek om "morgen" weer te bekijken, want u en ik weten dat er vroeg of laat een herstel gaat komen. Al dan niet tijdelijk. Het zou leuk zijn daar een stukje van mee te pakken.

BESI op verzoek van lezer Mister bluesky:

Alhoewel BESI afgelopen vrijdag een indrukwekkende stijging liet zien denk ik niet dat het aandeel klaar is voor een volgende stijging. Ik sluit niet uit dat maandag de oranje trendlijn wordt opgezocht, maar een doorbraak laat staan verdere stijging...

Ik zit er graag naast en gun het aandeel een weg naar het Noorden, maar op basis van deze daggrafiek doe ik (nog) niet mee. Ik vertrouw het niet op basis van de trend sinds begin dit jaar. Dalend....

Roblox Corporation op verzoek van lezer Dowjones:

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nog niet van dit aandeel had gehoord, maar u heeft hier een interessantere grafiek uitgezocht dan die van ZIM Shipping. Natuurlijk, sinds een mooie top in december 2021 heeft de koers "iets" ingeleverd, maar ik ga de aandacht vestigen op de drie paarse pijltjes.

Van links naar rechts zouden de drie paarse pijltjes de contouren kunnen zijn van een H&S. Dan zou de rode horizontale weerstandslijn de neklijn kunnen zijn.

Beleggers/ traders die het patroon ook zien kunnen het volgende doen. Bekijk wat u in totaal in dit aandeel wilt stoppen en deel dat bedrag door drie. Kom als volgt in de markt:

1. een derde nu, met een stop
2. een derde bij de doorbraak van de neklijn, ja, ook met een stop en
3. de rest bij een eventuele test na de uitbraak van de neklijn, de throw back.

Voorwaarde is dat u een broker heeft die lage kosten berekent. Zit er nog iemand bij een broker die u de hoofdprijs rekent?

AEX op verzoek van lezer Mister bluesky:

Ik heb bewust het rode blokje laten staan om te laten zien dat ik ernaast zat. Ik verwachtte dat de koers aan de onderzijde van het rode blokje zou uitbreken om vervolgens verder naar het Zuiden te gaan. We zien allemaal wat er vrijdag gebeurde...

Door de uitbraak aan de bovenzijde kunnen we nu een minimale target berekenen en dat is de bovenzijde van het groene blokje. U zult zeggen dat dat een niveau is wat heel dichtbij de huidige koers ligt, maar daar kan ik niets aan doen.

Op basis van deze daggrafiek zie ik nog niet waarom de AEX aan de vooravond van een enorme stijging moet staan. Natuurlijk, ik zit er graag naast, maar op basis van TA zie ik het (nog?) niet. "Morgen" de grafiek weer bekijken.

Ijs, weder, droogte, regen, stikstofcrisis, corona, landbouwcrisis, energiecrisis, oorlog, inflatie en wat nog meer dienende zie ik u dinsdag weer!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

12 september 2022, 22:55

Wat zijn de kansen van IMCD? En zal aex 700 kunnen passeren ? Bedankt voor analyse.

(0)
10 september 2022, 13:03

Marcel, graag je visie op PostNL en Galapagos. PostNL is vanaf de Corona low meer dan vervijfvoudigd en is sinds mei 2021 in een downtrend, of met een enorme pullback bezig. Is het dalende kanaal nog als een "bull flag" te beschouwen? De 76,4% Fibo komt ook in beeld, dus is dit fonds (speculatief) interessant? Galapagos wist eind november 2021 het proces van lagere toppen en lagere bodems te stoppen, maar is sinds april 2022 toch weer flink aan het dalen. Is long instappen de juiste strategie als er een hogere bodem wordt gezet? Of verwacht je juist een verdere daling?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.