Beursdagboek Daïm Boscart 26 februari 2018, 13:03

...

Hogere opening Europa, AEX boven 200-MA!

26 februari 2018, 13:03 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Zoals verwacht open­den de Europese beurzen van­daag posi­tief en daarmee reageert men op het sterke slot van de Amerikaanse beurzen van afgelopen vri­jdag. Daar zagen we dat de Amerikaanse beurzen knap hoger sloten na een twi­jfe­lend begin van de dag. Zoals ik van­mor­gen al in de voor­beurs TA omschreef lag de slotko­ers van de Amerikaanse beurzen rond enkele belan­grijke weer­stand­sniveaus zoals de 2.750 voor de S&P 500 ter­wi­jl de Dow Jones en de SPX ook druk moeten voe­len van het 50-daags gemid­delde. Lat­er van­daag zullen we daad­w­erke­lijk zien hoe de beurzen zullen rea­geren op deze ontwik­kelin­gen.

In Europa zien we momenteel in ieder geval een posi­tieve open­ing van de mark­ten. Met name de AEX geeft een zeer sterk sig­naal af door ruim 4 pun­ten te sti­j­gen en hier­mee ruim boven de 535 pun­ten te noteren. Met een actuele stand van 538,5 pun­ten staat de index ruim boven het 200-daags gemid­delde van 535 pun­ten en dus zijn de vooruitzicht­en voor de AEX op zow­el de korte als de lange ter­mi­jn posi­tief. We zullen van­daag moeten zien of men kan vasthouden aan deze koers­standen en of men de waarderin­gen boven de 535 pun­ten kan gaan vasthouden. Een slot boven het 200-MA voor de AEX zal namelijk een zeer BULL­ISH sig­naal zijn en kan voor een nieuwe koop­golf zor­gen op het Dam­rak waarmee de AEX kan wor­den getilt naar de niveaus van 550564 pun­ten.

Voor de DAX ziet het er alle­maal wat min­der aantrekke­lijk uit, de Duit­sers begonnen van­daag net als de AEX erg goed. De index steeg 120 pun­ten aan waarde en tik­te daarmee zelfs de 12.600 pun­ten aan waarmee men ruim boven de weer­stands­grens van 12.500 pun­ten kwam te staan. Deze 12.500 weer­stand is al weken een zeer lastige horde voor de DAX en ook van­daag zien we dat de 12.500 een bij­zon­dere werk­ing heeft op de DAX. Waar de rest van Europa zoals de AEX en de CAC40 mooi bli­jven liggen zien we de DAX alweer 75 pun­ten zakken vanaf de top. Van de 120 plus­pun­ten zijn er nog maar 40 over en langza­am maar zek­er kruipt de DAX weer terug richt­ing de 12.500 pun­ten.

Al met al is de sit­u­atie op de beurzen gewoon wat lastig nu en het is raadza­am nog even aan te kijken hoe de gedragin­gen zich zullen ontwikke­len alvorens posi­ties in te nemen. De DAX doet namelijk erg raar en in Ameri­ka is men ook nog niet zek­er van een ver­vol­gsti­jging. Zo zien we de Nas­daq en de S&P future onafhanke­lijk van elka­ar grotere beweg­in­gen mak­en.

Hourly AEX:Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.