Beursdagboek Daïm Boscart 5 maart 2018, 18:33

...

Beurzen reageren erg sterk na terugtest vorige week

5 maart 2018, 18:33 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)




Een zeer knappe reac­tie van de beurzen van­daag die spier­ballen een veerkracht tonen na de zwakke ver­ton­ing van vorige week. Zelfs de verdeelde Ital­i­aanse verkiezin­gen wis­ten de BULLS niet van slag te bren­gen en waar de Amerikaanse futures van­mor­gen nog erg negatief noteer­den is alles recht getrokken van­daag. De AEX laat van­daag een zeer mooie sti­jging zien van maar lief­st 8 pun­ten ter­wi­jl de DAX na een twi­jfe­lende start ook een mooie plus van 280 pun­ten laat zien.

Een erg mooie sessie in Europa dus van­daag en de Amerika­nen lijken ook het gas te hebben gevon­den. Alle futures noteren inmid­dels weer groen: de Dow Jones springt alweer 400 pun­ten omhoog na het aan­tikken van de Day-Low ter­wi­jl de Nas­daq en de S&P ook in de groene zones noteren. Met name de Nas­daq is weer bezig aan een zeer sterke sessie: de Amerikaanse techin­dex toont goede vorm met 75 plus­pun­ten. Hier­mee noteert de Nas­daq weer boven de 7.300 pun­ten en bli­jft de All Time High van 7.505 pun­ten nog steeds in beeld voor de Amerikaanse tech­be­leg­ger. De Nas­d­saq bli­jft de sterk­ste index in de VS de afgelopen weken en ik bli­jf me dan ook met name focussen op de presta­ties van de Amerikaanse tech­sec­tor. Hier zien we namelijk dat de cor­rec­tie niet echt heeft toeges­la­gen en we zien tevens dat de gelden die eerder in de markt zijn ont­trokken in begin feb­ru­ari wor­den her­belegt.

Tech bli­jft namelijk hot en de groeiverwacht­ing in deze sec­tor bli­jft bovengemid­deld hoog. Zolang de gelden die uit de markt vloeien op een iets lat­er moment weer wor­den geïn­vesteerd in sec­toren die al sterk zijn geste­gen en al sterke groei hebben getoond bli­jft men namelijk opti­mistisch over de alge­hele groeiverwacht­ing.

We bli­jven het ver­loop van de beurzen vanavond in de gat­en houden maar het lijkt erop dat de mark­ten na de dip van van­mor­gen en de dal­ing van vorige week klaar zijn voor koer­sh­er­s­tel richt­ing de top­per van begin vorige week!

Dai­ly Nas­daq:Dai­ly Dow Jones:Met vrien­delijke groet,
Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.