Beursdagboek Daïm Boscart 2 maart 2018, 19:10

...

Europa sluit reurige week af met verlies, Wall Street tracht schade te beperken

2 maart 2018, 19:10 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)




De Europese beurzen kre­gen van­daag de dek­sel op de neus en de ver­liezen liepen van­daag dan ook verder op. Een volatiele sessie bracht de mark­ten vanaf het begin al omlaag als reac­tie op de slechte presta­ties van Wall Street afgelopen don­derdag en zodoende sloot de AEX van­daag zo’n 11 pun­ten lager. Ook de DAX had het zwaar te ver­duren van­daag, de Duitse hoofdin­dex sloot bij­na 300 pun­ten lager en testte hier­mee de onderz­i­jde van de oplopende trend. Ook voor de AEX geldt dat de index van­daag een ste­un­punt te pakken heeft gehad en ste­un testte rond de 516520 pun­ten. Voor bei­de indices geldt nu buigen of breken nu ook nog eens de Ital­i­aanse verkiezin­gen op het pro­gram­ma staan dit week­end.

Het feit dat bei­de indices van­daag niet door de ste­un­zones heen zak­ten en de vorige bodems van feb­ru­ari duidelijk respecteer­den bli­jf ik op de korte ter­mi­jn toch wat opti­mistisch aan­gaande deze twee indices. De ver­liezen hebben natu­urlijk wel gezorgd voor een matige vorm en wat tech­nis­che onge­makke­lijkhe­den maar eigen­lijk zien we dat de BEAR zo vlak voor het week­end niet volledi­ge chaos kon creeren door de DAX door de 11.900 of de AEX door de 516 pun­ten te duwen. Vooral­snog kan dit een zeer mooi koop­mo­ment zijn voor de Europese indices zek­er wan­neer Wall Street vanavond nog wat her­s­tel toont, waar het nu mee bezig is, en de Ital­i­aanse verkiezin­gen de mark­ten de gehoopte ste­un zullen bieden.

Week­grafiek DAX
Verder zien we op de week­grafiek van de DAX dat de Duitse hoofdin­dex een zeer belan­grijk punt heeft bereikt. We zien namelijk dat de DAX met de dal­ing van deze week de onderz­i­jde van het oplopende trend­kanaal aan het testen is. Dit trend­kanaal is al sinds eind 2015 onafge­bro­ken aan het sti­j­gen en een neer­waartse door­braak zou dan ook zeer onwaarschi­jn­lijk zijn. De waarderin­gen waren een aan­tal weken terug weliswaar erg hoog maar nu er in Europa meer dan 10% van de koersen af maar de rand­voor­waar­den (Macro-economis­che ontwik­kelin­gen en groei) goed bli­jven kun­nen de beurzen de komende weken weer wat her­stellen. Voor de DAX houdt dit in dat men weer boven de 12.000 pun­ten dient te komen waar­na men al snel richt­ing de 13.000 pun­ten zou kun­nen her­stellen mocht de opgaande trend valide bli­jven..

Week­ly DAX:De Nas­daq lei­dt momenteel de dans in Ameri­ka en elke neer­waartse beweg­ing in Ameri­ka wordt gecoun­terd door de techin­dex. We zien dat de gelden die eerder uit de mark­ten verd­we­nen in rap tem­po weer wor­den inge­bracht bij de Nas­daq wan­neer de dip wordt afgerond. Dit is ook niet heel gek aangezien de Nas­daq vol zit met bedri­jven die zeer mooie groeiverwachtin­gen hebben. Tech bli­jft dus hot” en probeert verdere mailaise in Ameri­ka onder bijvoor­beeld indus­tri­als die wat kwets­baarder wor­den bij een oor­log om han­del­starieven, te voorkomen.

Dai­ly Nas­daq:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.