Beursdagboek Daïm Boscart 8 maart 2018, 14:46

...

Beurzen blijven goed gemutst, Wall Street bereid zich voor op hogere opening.

8 maart 2018, 14:46 | Daïm Boscart | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




De Europese beurzen rea­geren vooral­snog redelijk goed op de ontwik­kelin­gen die we gis­teren hebben gezien op Wall Street. Daar vocht­en de beurzen zich knap terug vanaf het dieptepunt van de dag waar­na bijvoor­beeld de Nas­daq zelfs mooi in de plus wist te sluiten. Dit had vanzelf­sprek­end zijn impact op de resul­tat­en van de Europese mark­ten van­daag die met inmid­dels mooi aan het oplopen zijn. Behalve de DAX doet men het over de hele breedte meer dan goed wat zorgt voor mooie koer­swin­sten. Zo noteert de AEX ruim 1,5 punt hoger, loopt de BEL20 bij­na 1% aan waarde op en doet de CAC40 ook leuk mee met een winst van 0,4%. Verder zien we de Amerikaanse futures verder oplopen wat zorgt voor een posi­tieve vibe” op de beursvlo­er.

Het lijkt erop dat we een mooie open­ing gaan zien waar­bij we met name de Nas­daq scherp in de gat­en mogen houden. Hier zien we namelijk dat de future mooi aan het oplopen is en daarmee kan de Nas­daq bij de open­ing van Wall Street direct de top­pen van eind vorige maand aan­vallen. Rond de 7.430 wacht namelijk de top van voor de recente koersval van een aan­tal pro­cen­ten ter­wi­jl we vlak daar­boven (1%) alweer de All Time High van de Nas­daq zien die nog op 7.505 pun­ten staat. Kor­tom: bij een mooie open­ing en een sterk slot kan de Nas­daq nog voor het einde van deze week proberen de All Time High van 7.505 pun­ten te bereiken, te door­breken en een nieuwe top te zetten. Dit zou een ZEER krachtig sig­naal zijn van de Nas­daq aangezien men hier­mee als eerste van alle indices de volledi­ge mini-crash van begin feb­ru­ari heeft weggew­erkt.

Nas­daq Dai­ly:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.