Beursdagboek Daïm Boscart 6 maart 2018, 17:24

...

Europa sluit hoger, rommelige start Wall Street

6 maart 2018, 17:24 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)



Na een sterke start van de dag waar de Europese beurzen mooie win­sten lieten zien lat­en de mark­ten op het moment wat verzwakking zien. De groene futures op Wall Street hebben plaats gemaakt voor wat ver­liezen en de Dow Jones tik­te zojuist even de onder­grens aan door 100 min­pun­ten te noteren. Toch bli­jven de Europese beurzen redelijk liggen en zien we met name de grote fond­sen bin­nen de AEX de kar trekken. Shell laat een plus zien van meer dan 1% ter­wi­jl ING en ASML het ook goed doen met win­sten van meer dan 1%. Al met al een mooie dag dus voor de Europese beurzen die hier­mee een extra stap lat­en zien in het koer­sh­er­s­tel. Per­soon­lijk vind ik ook dat de Europese beurzen dan ook wel wat posi­tiev­er mogen zijn gezien het feit dat men nog wat achter­loopt ten opzichte van de VS waar men al een behoor­lijk her­s­tel heeft lat­en zien. We zien dan ook dat de Nas­daq in de VS zoals we gewend zijn de laat­ste dagen het nog steeds naar behoren doet en er zek­er aan­knop­ingspun­ten zijn voor de mark­ten om verder te her­stellen.

Daar­naast hebben we natu­urlijk ook nog te mak­en met de pro­tec­tion­is­tis­che maa­trege­len waar Trump mee dreigt maar dat zou nor­maal gezien de VS het hard­ste moeten tre­f­fen. Hier­mee vormt de VS een blok tegen de rest van de wereld waar alle andere deel­mark­ten enkel dreigen met regionale berisp­in­gen tegen de VS. Sim­pel gezegd: het is de VS in z’n uppie (hoo­gu­it incl. NAF­TA) tegen de rest en dat zal op den duur de Amerikaanse economie veel hard­er tre­f­fen dan die van Chi­na, Europa en Japan waar deze mark­ten nog wel met elka­ar door een deur kun­nen.

Europa
Waar we een hoger slot zien in Europa heeft men gelukkig de smaak weer wat te pakken. De DAX bli­jft mooi boven de 12.000 pun­ten staan en geeft hier­mee een krachtig sig­naal af. Men zakt niet door de onder­grens en dat houdt in dat de kopende kracht­en in de markt alsnog de over­hand houden. Na de dalin­gen die we begin en deze feb­ru­ari en vorige week hebben gezien zou een verdere dal­ing een zeer logisch ver­volg zijn maar vooral­snog zien we dat de koop­jes­jagers de fond­sen nog steeds tegen een lagere pri­js willen inkopen waadoor de verkoop­druk wordt gecom­penseerd met nieuwe instromende gelden.

Dai­ly DAX:Nas­daq & AEX
Een mooi voor­beeld van boven­staande ontwik­kel­ing is de Nas­daq die nog steeds aan waarde weet te win­nen na de cor­rec­ties. Men vin­dt de span­nende groeiaan­de­len in de tech­sec­tor nog steeds het over­we­gen waard en dat kan ook goed verk­laard wor­den met de verwachte groei van de economie. De enige kant­teken­ing die we moeten plaat­sen, en dat zorgt ook voor de span­nin­gen op de markt, is dat deze groei nor­maliter wel in een gezonde vri­je markt zal moeten plaatsvin­den. Tarieven opw­er­pen zoals Trump probeert te doen zal de mark­ten een stuk pes­simistis­ch­er mak­en en kan uitein­delijk resul­teren in een han­del­soor­log” waar­bij we niet meer tegen de best mogelijke pri­js kun­nen inkopen en waar­bij regio’s en lan­den tegen hogere kost­pri­js zelf zullen moeten pro­duc­eren of duur­der moeten importeren. Dit wordt natu­urlijk onder de streep door­berek­end aan de con­sument en duur­dere pro­ducten en lagere koop­kracht zijn twee ter­men die dus voor obstruc­ties kun­nen zor­gen.

De AEX heeft van­daag aan de hand van de grote fond­sen de inhaal­slag verder mogen inzetten. De AEX sluit van­daag rond de 530 pun­ten en staat inmid­dels weer 14 pun­ten boven de low van vorige week toen de 516 ste­un­zone opnieuw werd getest. Mor­gen zal bij een goede dag het 200-MA kun­nen testen wat een belan­grijke test zal zijn voor het koersver­loop van de komende week. Boven de 535 kun­nen we namelijk weer hopen op volledig koer­sh­er­s­tel tot het 50-MA (546,6) waar­na de ATH top­pen weer langza­am maar zek­er in beeld komen..

Dai­ly AEX:Dai­ly Nas­daq:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.