Beursdagboek Polleke 6 maart 2010, 20:10

...

AEX: maandag een TOP boven 345 ?

6 maart 2010, 20:10 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


het lijkt er op. Wat er ook gebeurt, het zal snel gaan. Zeer snel. En slechts enkelin­gen gaan de vol­gende weken iets ver­di­enen.

Vri­jdag hebben wij onze short posi­tie op het voorziene punt moeten sluiten. Gelukkig hebben we dat ook rigoureus gedaan. Je zou zeggen: de Stieren zijn de win­naars nu”. Wel­nu, dat wil ik vol­gende week eerst nog wel eens zien. Mogelijk ver­di­enen de meeste huidi­ge Longers … niets … met hun huidi­ge — nu sterk gekoes­ter­de — posi­ties.

Vol­gende week gaan we gaan we onze set­back terugne­men. Niet door te gokken, in tegen­deel, door te doen waar ik eigen­lijk zo goed ik was: met kleine hap­jes volledi­ge maalti­j­den bin­nen­halen. Elke dag 2 of 3 pun­ten geeft ook een week van 10 pun­ten… We gaan het — zoals oor­spronke­lijk — voorzichtig aan­pakken.
We mikken op kleinere beweg­in­gen, Sin­gle. De vol­gende dagen enkel voor de Durvers. Maar bin­nen enkele sessies gaat de Markt doen wat ik de laat­ste weken heb voorg­erek­end, en dan kun­nen de Beleg­gers mee !

Het is opval­lend hoeveel (lange ter­mi­jn) Beren de laat­ste dagen hun posi­ties hebben afge­bouwd, of zelfs volledig zijn gedraaid naar Long.
Het Einde is dan slechts enkele sessies af. Hou het onder je kussen: K R E D I E T R I S I C O S zullen de renten plots fors omhoog duwen — of DREIGEN te duwen. En gezien — vooral de Grote Over­he­den — zo zwaar in de Schulden zit­ten, is (dreig­ing van) een Oblig­atiecrash nooit ver weg, en weet dat de Geschiede­nis zichzelf steeds her­haald. Ik hou nu meer dan ooit reken­ing met een 1987-syn­d­room.

Maandag durf ik met de Durvers wat.

Laat je niet ont­moedi­gen door onze tegenslag. We heben alles in huis om dat snel recht te zetten, zon­der meer risi­cos te nemen, wel in tegen­deel. Als je dacht dat dit een gewone markt” is, denk dan maar opnieuw !

Wees klaar voor Maandag !

Polleke


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.