Beursdagboek Trader Guy 16 april 2013, 10:55

...

Kan Wall Street hier kraken???

16 april 2013, 10:55 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


De sessie van gisteren was er een om niet snel te vergeten natuurlijk, Wall Street verloor fors waardoor het de slechtste dag van 2013 werd. De redenen waardoor zijn bekend, eerst de groei in China die behoorlijk tegenviel, de massale dump van de edelmetalen en veel later op de avond natuurlijk de aanslag in Boston tijdens de bekende marathon daar. De reden waardoor de markt omlaag in een versnelling geraakte was uiteraard niet prettig maar aan de andere kant was het wel hoog nodig dat die correctie uiteindelijk op gang kwam aangezien er tot nog toe niets voor kon zorgen dat Wall Street met meer dan bijvoorbeeld 1% omlaag ging in 1 a 2 sessies. Het was dus de bekende druppel die de emmer over deed lopen samen met China en de edelmetalen. De vraag is nu hoe verder? De S&P stapt in 1 sessie van bovenin naar onderin de korte range, sterker nog, we hebben zelfs de bodem van deze maand te pakken gisteren rond de 1540 punten. Onder die stand ligt de weg open richting minimaal de 1520-1525 pnt waar naartoe het snel kan gaan, de bal ligt dus even in het kamp van de beren nu.

Europa lijkt af te wachten nu, gisteren wel een tik omlaag maar eigenlijk viel het mee. De AEX is wel onderweg naar de 342-343 pnt zone, daaronder ligt de weg vrij richting eerst de 338 en later de 335 pnt. De DAX blijft onder druk staan, onder de 7750 pnt moeten we weer rekening gaan houden met een verdere daling tot de 7500 punten. Vanmorgen staan er minnetjes in Europa maar die vallen mee door de sterk hogere futures op Wall Street die na het slot in mineur nu wat lucht aan het happen zijn. Of we die standen in de loop van de dag kunnen vasthouden is een andere zaak. We blijven dicht bij de knoppen zitten vandaag dus ...?

De Euro blijft na gisteren nog steeds wat hangen tussen de 1,30 en de 1,31 dollar, ik verwacht later deze week een nieuwe duik onder de 1,30 dollar. De range 1,275 - 1,32 blijft nog intact voorlopig.

Dow Jones:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.