Beursdagboek Trader Guy 17 april 2013, 09:16

...

Wall Street stevig op de hersteltoer

17 april 2013, 09:16 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


maandag waren de laatste 20 S&P punten door de aanslag er net voor het slot snel van de index af, gisteren werden die gewoon terug gewonnen ook op een manier waar veel vragen over kunnen worden gesteld. Hoe dan ook, op weekbasis staan we nog in de min, maar het is de vraag of het werkelijk zo is dat beleggers helemaal geen geduld hebben om een keurige correctie op de langere termijn af te wachten alvoor men erin wil stappen? Gisteren was er echt koop paniek, ieder die de boot dacht te hebben gemist zag de daling van maandag al al de beste oportuniteit van het jaar. Er werd dus absoluut niet gekeken naar enig grondig fundament waarop de stijging zou moeten worden gedragen. Trouwens, maandag bleek dat China veel minder op het groei schema zit dan wat men ervan had verwacht en was er tevens ook nog het feit dat een hele reeks economische data niet voldeden aan de verwachtingen. Toch trekt men aan de andere kant ook behoorlijk aan de touwen door te zeggen dat het een tijdelijke verzwakking is en dat de groei echt wel fors aan zal trekken. Dan moeten we dat maar geloven zou ik haast zeggen, maar is ben altijd van, laat dat eerst maar eens zien !!!

Een ander opvallend feit is dat van de bekende groei aandelen bijvoorbeeld binnen de Dow Jones index naar veel te hoge PE waarden oplopen, zo betaal je voor Coca Cola al 22 keer de winst per aandeel daar waar men doorgaans 15 keer de winst wenst te betalen. Voor een cyclisch bedrijf als Boeing legt men al 18 keer de winst neer per aandeel daar waar voor deze sector 10-12 keer de winst al behoorlijk aan de prijzige kant is ... Zo kun je al een beetje uitrekenen hoeveel de markten te hoog staan, als is er voor alles soms wel zo dat de prijs hetgeen is wat een gek ervoor wil betalen. Desondanks moeten we hier toch wel eens goed achter de oren gaan krabben ... Hoe dan ook, op een bepaald moment zal de markt zich wel terugzetten naar een niveau dat meer realistisch is dan nu, laten we zeggen ... 5 - 10 - 15% lager? En of dat dan al voldoende is?

Via de services trachten we op bepalende momenten handelen natuurlijk, daarom kiest men ervoor om lid te worden van onze services waaronder Trending Trader (proef inschrijving kan) ... Polleke Trading waarvoor er een mooie aanbieding loopt tot 1 juni voor slechts 59 euro (met SMS en toegang op ons besloten FORUM) ... Of Guy Trading waar u ook op Olie, Goud en valuta kunt mee handelen (mail en SMS) ... Nog geen lid? Schrijf u in via deze link ... Hieronder nog de grafieken van de AEX index en de S&P 500 index ... Tot de volgende update ...

Grafiek AEX Index:
alt

Grafiek S&P 500 Index:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.