Beursdagboek Trader Guy 9 juni 2014, 08:45

...

Behoorlijke correctie op komst?

9 juni 2014, 08:45 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Vandaag nog een rustdag voor Europa door 2e Pinksteren maar de beurs wel open dus. Laag volume verwacht, maar met Wall Street dat erbij komt na de middag kan er wat meer beweging komen. We zien wel, in ieder geval komt de AEX terecht bij zijn topzone 413-415 en pakt de DAX de 10.000 punten waar de index trouwens nog niet boven wist te sluiten. Wie weet vandaag, of juist niet en hebben we een top staan voor de DAX. De 10.000 punten is trouwens al behoorlijk hoog, zeker als je in overweging neemt dat de DAX midden maart nog de 9000 punten grens doorbrak en midden april de 9100 op de borden kreeg. Nu dus 10.000+ en dat net als op Wall Street met lage volumes. Dat de volumes fors tegenvallen in deze fase van nieuwe toppen geeft aan dat de beleggers niet massaal in aandelen gaan, aan de andere kant is het ook zo dat men ze niet verkoopt. Maar van een gedragen uitbraak kunnen we zowel hier in Europa als op Wall Street zeker niet spreken momenteel.

Daarom, we moeten hier blijven opletten, het gaat allemaal veel te snel en meteen ook te onzeker. Stel dat men ontdekt dat de markt hier veel te hoog staat en beleggers beginnen te verkopen dan is de kans groot dat een index als de Dow Jones meer dan 1000 punten terug zal moeten in vrij korte tijd. Nu is 1000 punten vanaf pakweg 17.000 nog niet zoveel orocentueel bekeken maar optisch voor de Dow toch heel wat. Hiermee bedoel ik dat er 2% dagen tussen kunnen zitten en dat is nu toch al goed voor zo`n 350 dow punten. Dat zal velen doen schrikken denk ik. Opletten dus, langere termijn posities kan men hier goed afbouwen, korte termijn wordt short met de dag interessanter nu. Ook voor de AEX en de DAX natuurlijk.

De services:
We doen daaraan mee, en proberen het al een tijdje gecontroleerd. Zo hebben we op de DAX en de AEX wat lopen nu maar ook hebben we al een paar keer op tijd eruit gegaan en er hoger weer in zodat de shorts die strategisch worden opgebouwd nog meelopen nu zonder veel schade aan te richten. Voor de leden is het dus wachten op een keerpunt dat er snel kan komen. U kunt ook nog mee, als je inschrijft dan ontvang je snel een overzicht van onze posities. Dat kan via Polleke Trading waar ook heel veel info over de markt tot u komt, of via Guy Trading waar we handelen op de indices, grondstoffen en valuta of via Systeem Trading waar je altijd met MAX €1.500 mee kunt doen en daar €100 per AEX indexpunt mee pakt vast ... Meedoen? Schrijf u in via deze link ... Er loopt nu een aanbieding vanaf €39 tot 1 AUG om kennis te maken met onze services ...

AEX Index:
07062014 AEX e3321

S&P 500 index:
07062014 SPX 1c608



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.