Beursdagboek Trader Guy 11 juni 2014, 08:58

...

Geforceerde toppen, laag volume en vals optimisme !!

11 juni 2014, 08:58 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Nieuwe top­pen op de Dow, de Nas­daq 100 en de DAX samen met de AEX hier in Europa, maar het waren geforceerde top­pen die enkele sec­on­den voor het slot wer­den neergezet. Het vol­ume bli­jft nog steeds weg op Wall Street, en ook hier in Europa uit­er­aard. De sti­jging gaat gepaard zon­der vol­ume ofwel er zijn geen kop­ers in deze markt. Wat de markt op zijn plek kan houden is dat er ook nie­mand verkoopt. Dat zorgt voor zeer lage volatiliteit waar­door de VIX nu op 11 staat, onder­aan deze update ziet u nog het vol­ume van de Dow dat zoals ik aan­gaf extreem laag is momenteel.

Nog­maals, dat zou erop kun­nen duiden dat nie­mand de uit­braak vertrouwd. Dat is een sit­u­atie die gevaar­lijk kan zijn want de kop­ers wacht­en duidelijk af. Als er nu wat onrust komt dan zal de druk behoor­lijk toen­e­men met als mogelijk gevolg verkoopvol­ume. In een markt zon­der kop­ers en toen­e­mende verkop­ers zou het dan in een diepte kun­nen vallen en staan we in no-time enkele pro­cen­ten lager. Vergeet ook niet dat de kop­ers op Wall Street weg­bli­jven omdat de waarderin­gen van de aan­de­len zeer hoog staan, net als in 2007 voor de grote dal­ing begon … Er hangt ook een soort vals opti­misme in de lucht, anal­is­ten die eerder ontzettend Bear­ish” waren zien nu plots de zon schi­j­nen en geven extreme koers­doe­len af omhoog. Beet­je vreemde gang van zak­en met de para­me­ters die we voor han­den hebben en er juist een behoor­lijk gevaar­lijke sit­u­atie aan het ontstaan is. Met andere woor­den, zoals ik het al aan­gaf, het lijkt erop dat nie­mand deze ral­ly koopt !!!

De ser­vices:

We pakken de markt nu zow­el tech­nisch als strate­gisch aan, gecon­troleerd uit­er­aard. Zo hebben we op de DAX en de AEX wat lopen nu maar ook hebben we al een paar keer op tijd eruit gegaan en er hoger weer in zodat de shorts die strate­gisch wor­den opge­bouwd nog meelopen nu zon­der veel schade aan te richt­en. Moeil­ijk om dat goed aan te pakken maar dat doen we dus goed tot nog toe. Voor de leden is het nu dus afwacht­en op een keer­punt dat er snel kan komen. Ook U kunt nog mee, want als je inschri­jft dan ont­vang je snel een overzicht van onze posi­ties. Dat kan via Polleke Trad­ing waar ook heel veel info over de markt tot u komt, of via Guy Trad­ing waar we han­de­len op de indices, grond­stof­fen en val­u­ta. Via Sys­teem Trad­ing waar je alti­jd met MAX1.500 mee kunt doen per sig­naal en daar €100 per AEX ind­ex­punt mee pakt houden we het risi­co zeer laag … Mee­doen? Schri­jf u in via deze linkEr loopt nu een aan­bied­ing vanaf €39 tot 1 AUG om ken­nis te mak­en met onze ser­vices

AEX Index:
11062014 AEX fbb17

DAX Index:
11062014 DAX 2f780

Vol­ume Dow Jones aandelen:
volume Dow 11062014 67beb


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.