Beursdagboek Trader Guy 18 augustus 2014, 08:46

...

Herstel in Europa, Wall Street gevaarlijk hoog nu

18 augustus 2014, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




het is een markt waar je in op moet letten nu, vrijdag was er weer het bewijs daarvan waar Europa waar alles in pakweg 30 minuten tijd helemaal terug naar af ging. Vooral de DAX kreeg weer rake klappen na berichten dat de Russen werden beschoten door de Oekraïne. Wall Street reageerde ook even mee maar wist zich in de avond te herpakken waardoor er geen verlies merkbaar is tegen het slot. Het is zelfs zo dat de Nasdaq en de Nasdaq 100 hun hoogste punt van het jaar weer wisten aan te tikken of zelfs rond de hoogste stand in meer dan 14 jaar terecht kwamen. Azië dat het goed deed de afgelopen week zien we vanmorgen wat inleveren. De openingsindicatie vanmorgen hier voor Europa ziet er sterk uit met de AEX die meteen weer naar de 399-400 zone trekt, de DAX kijkt voorbeurs boven de 400 punten. Het herstel komt door dat het allemaal wel mee lijkt te vallen wat er blijkbaar gaande was vrijdag en dat de partijen aan het praten zijn nu. Toch op blijven letten want het blijft allemaal nogal gespannen en dat kan in no time weer overslaan naar de beurzen.

Er is dan wel en enorme divergentie aan het ontstaan tussen sommige markten verspreid over de wereld, zo staat de DAX bijna 900 punten onder zijn top terwijl de Nasdaq en dus bijvoorbeeld de Hang Seng rond hun jaartoppen zijn gesloten vrijdag. De oorzaak is bekend, de spanningen in het Oosten hebben duidelijk hun uitwerking op de Duitse beurs waar er heel veel handelsconnecties liggen. Meestal zorgt na een tijdje zoiets voor een soort shockeffect waardoor de andere markten deze grote beurs zullen moeten gaan volgen. Lezen we het goed dan zou Wall Street en natuurlijk ook Azië binnenkort ook moeten gaan schuiven in die richting want de wind uit Duitsland die dus komt vanuit het Oosten zal op een gegeven moment overwaaien.

Ik zou dus zeggen, hou je vast want Wall Street staat op punt om ook te kraken. Mogelijk is de hertest van de toppen bij de Nasdaq daar een uitgelezen moment voor? We zullen het snel genoeg weten want er zit een vlieg in de soep ... Het enige wat voor houvast zorgt is de lage rente, hier in Europa zelfs recordlaag vrijdag, lager dan in de crisismaanden 2011-2012. Een ware vlucht naar de obligatiemarkten zien we dus, en ja ook in de VS zakt de rente snel nu en dat zelfs met het minderen van QE door de FED met het vooruitzicht op een renteverhoging tegen het einde van dit jaar of begin 2015. Toch een heel vreemde ontwikkeling die ik niet zo goed kan plaatsen en dan zeker niet terwijl ook de beurs op Wall Street zo sterk blijft.

Hoe dan ook, technisch weinig waarde voor de DAX alleen dat de 8900-9000 voorlopig houvast kan geven wat ook nog moet worden bewezen. Daaronder weer zeer slechte vooruitzichten natuurlijk. De Dow Jones laat steun zien rond de 16.250-16.300 en de S&P 500 rond de 1895-1900 punten waar de index nu ver boven staat maar die zone is in principe haalbaar in 1 a 2 dagen bij onrust. En de Nasdaq? Dubbele en zelfs 3-dubbele top nu bij de Nasdaq en de Nasdaq 100 (zie grafieken), kan behoorlijk gaan schuiven omlaag als er geen nieuwe toppen komen en nieuwe toppen verwacht ik in deze fase niet echt. Wat betreft de AEX, mooie test van de 399-400 punten gisteren waar een herkenbare weerstand wacht met daarna een daling. Met de services hebben we daarvan kunnen profiteren door daar short te gaan en winst te pakken bij de grote draai omlaag rond de 396 punten.

Deze week zien we verder en kijken we vooral naar wat we gaan doen, tot nu toe is de score zeer goed deze maand. Alle transacties die we gedaan hebben waren goed, bij Polleke deden we 5 transacties en halen daarmee €1.710 winst, bij Guy Trading met 7 transacties halen we €2.144 winst, bij Systeem Trading deden we 3 transacties en een winst van €1.400 terwijl Alles of Niets 3 transacties deed met een winst van €1.265. Combi Trading is Polleke en Guy Trading samen en daar halen we met 12 transacties €3.854 binnen deze maand. De doelstellingen van onze services per maand halen we met gemak tot nog toe, in de tabel daarover kunt u dat overzien.

We werken per maand dus, we zorgen ervoor dat we ELKE maand opnieuw kunnen beginnen met hetzelfde bedrag. Dus de leden kunnen hun winst opzij zetten en dus weer met €1.500, €2.000, €4.000 of bij COMBI €8.000 beginnen. Nieuwe leden kunnen dan ook perfect mee beginnen op €0 en zo meeprofiteren per maand. Let wel, ook al komt het niet vaak voor zoals u ziet in onze tabellen, het is zo dat als we een verliesmaand draaien er de eerste van de maand moet worden aangevuld tot het bedrag waarmee we werken per maand. Hou daar dus altijd rekening mee bij uw keuze dat u genoeg reserves hebt om aan te vullen elke maand. Voor leden die al een tijdje meedoen is er al een grote pot met reserves aangelegd zoals u kunt zien in de tabellen bij de totale winst.

Ongeloofwaardig?
De resultaten lijken inderdaad te mooi om waar te zijn, maar helaas is het wel juist. Wel moet u nog rekening houden met de kosten die variabel zijn, dat zijn vooral de transactie kosten, de kosten van het abonnement en voor de Belgen ook de beurstaks. Halen we die kosten eraf dan is dat gemiddeld zo`n 6% op de behaalde winst die u ziet in de tabel. Daar moet u rekening mee houden altijd. Voor wie graag bevestiging wil zien kan inloggen op ons FORUM de BEURSBOX en daar gewoon te vragen aan wie er lid is of die resultaten kloppen. De klant is onze beste getuige natuurlijk ... Als het niet klopt dan krijgt u meteen uw geld terug van ons na inschrijving en bewijs dat we niet correct zijn !!!

Hoe dan ook, u kunt mee via de aanbieding tot 1 oktober nu vanaf €39 door u in te schrijven. Nog geen lid? Schrijf u in via deze link of ga naar www.usmarkets.nl/abonnementen.html

Tabellen overzicht totaal en per adviesdienst per maand:

Overzicht maand augustus:
TABEL MAANDSCORE AUG 2149e

Doelstelling en behaald per maand per service:
statestieken services 33e98

Polleke Trading overzicht totaal:
TABEL POLLEKE AUGUSTUS 3a62f

Guy Trading overzicht totaal:
TABEL GUYTRADING AUGUSTUS b77c9

Systeem Trading overzicht totaal:
TABEL SYSBOOSTER AUGUSTUS 088bf

Alles of Niets overzicht totaal:
TABEL ALLESNIETS AUGUSTUS 8952e

COMBI Trading overzicht totaal:
TABEL COMBI AUGUSTUS 93584

AEX Index:
16082014 AEX 83728

DAX Index:
16082014 DAX a79e6

Dow Jones Index:
16082014 Dow c7aa0

Nasdaq Composite Index:
16082014 Nasdaq bf21b

Nasdaq 100 Index:
16082014 Nasdaq100 af963


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.