Beursdagboek Trader Guy 23 augustus 2014, 11:48

...

Wall Street op kruispunt, AEX tot weerstand

23 augustus 2014, 11:48 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




de financiële markten hebben rumoerige week achter de rug, meteen bij de start van de week werd alles groen en dat was het begin van een mooie rally die tot donderdag duurde en waar op Wall Street zelfs nieuwe toppen werden gemaakt. Zowel de Nasdaq, de Nasdaq 100 als de S&P 500 overtroffen hun hoogste stand van het jaar, de S&P 500 zelfs tot een nieuw record ofwel de hoogste stand ooit. Dit alles na 3-4 weken van onrust wereldwijd, zo spelen diverse zaken op de achtergrond niet echt in het voordeel van hetgeen we zien op de koersenborden. Denk aan de Oekraïne waar de onrust nog altijd heerst, de vreselijke situatie in het Noorden van Irak en de blijvende oorlog tussen Hamas en Israël. Dan zien we ook nog de rente enorm zakken hier in Europa en zijn de cijfers over de economische vooruitzichten ook niet hoopgevend. En dan toch bij deze omstandigheden nieuwe recordstanden op Wall Street? Er moet ergens een addertje onder het gras zitten, krijgen we nog mee te maken later vrees ik. Voorlopig moeten we het doen met het scorebord, en dat blijft positief nog steeds. Ofwel, Wall Street dat al meer dan 2 jaar geen grote correctie onderging (meer dan 10% op de S&P 500 en Dow Jones) staat meer dan ooit tevoren aan de vooravond van een zogenaamde "Big Drop" ... We gaan daar niet teveel op inzetten maar voorzichtig zijn we bezig met hier en daar wat shorts op te bouwen om in ieder geval mee te zitten zodra er een echte draai op gang komt ...

Europa blijft duidelijk achter nog steeds, hier geen nieuwe recordstanden en optimisme. De DAX herpakt zich dan duidelijk wel maar zodra er een reden voor onrust de kop op steekt zien we deze index meteen fors terugvallen. De DAX ofwel Duitsland is enorm kwetsbaar voor wat betreft Rusland door de connecties met de metaalindustrie en bijvoorbeeld ook de Auto industrie. Stel dat Putin op een bepaald ogenblik verbied om Duitse auto`s te verhandelen en dan ook de productie in zijn land gaat stil leggen met alle gevolgen vandien. Kan zo gebeuren, en daar is men bang voor in Duitsland nu. Plaagstoten komen er steeds uit die hoek, denk aan het sluiten van de grootste Mc Donnalds vestiging ter wereld in Moskou die dicht moest plots door de voedselcontrole dienst. Als ze willen dan is het zo gepiept daar merken we. Enfin, daarom zijn we zo kwetsbaar wat betreft Rusland, meer dan velen denken en ook wat de analisten ons doen geloven dat het niet zoveel zal uitmaken in totaal. Men vergeet soms dat het ene het andere kan doen opleven waardoor ik denk dat men daar niet te luchtig over moet doen. Het is en blijft een groot probleem, het is niet zomaar dat de Duitse Beurs zo onder druk komt te staan en tot nog toe amper weet te herstellen.

Steunpunten zijn er nog voor de DAX, eerst de 9250 met daaronder de zone 9000-9100 en de bodem waar ook de oplopende steunlijn nu uitkomt rond de 8900-8950 punten. Weerstand nu nog altijd de 9350 met later de 9450-9500 waar we het 200-daags gemiddelde zien uitkomen. Bij de AEX zijn we wat verder doorgestoten, we geraken tot de 407 punten zelfs maar na de middag moest ook de AEX wat inleveren om de week af te sluiten rond de 404,5 punten. Bij de AEX wacht er steun rond de 399-401 met daaronder de 396 als richtpunt. Weerstand rond de 407-409 punten wat betreft de AEX index. Voor de komende week zullen de ontwikkelingen in de wereld voor de richting zorgen samen met het verloop op Wall Street waar ofwel nieuwe toppen op de borden komen of dat er een stevige terugval komt na een terugtest van de toppen die eerder in juli al op de borden kwamen te staan. Het zal dus wel het ene of het andere worden, ik verwacht geen consolidatie ofwel stilstand rondom deze niveaus.

Bij de services doen we het nog steeds zo rustig mogelijk aan, we staan overal in de plus voor de maand augustus en dat bij deze enorme volatiliteit. Het kon natuurlijk veel beter maar evengoed veel slechter met het handelen in zo`n klimaat. Zeker als de beurs zo heen en weer aan het bewegen is. Systeem Trading staat met ruim 10 punten winst aan kop voorlopig, Alles of Niets doet het ook goed. Guy Trading haalt ook nog het beoogde doel per maand. Polleke Trading blijft wat achter maar scoort wel nog een mooie plus voor deze maand. We zitten nog in wat posities bij sommige services en die kunnen zeker nog goed scoren voor het einde van de maand. U kunt meedoen door lid te worden, als u zich nu aanmeld dan kunt u tot 1 NOVEMBER meer vanaf €39 ... Schrijf u in via deze link ... Of ga naar http://www.usmarkets.nl/abonnementen.html en schrijf u in ... Hieronder de tabel met de resultaten over de maand augustus en het totaal ... Daaronder de grafieken van het weekend (AEX, DAX, Dow, SenP en Bund 10 jaar) ...

Tabel resultaat maand augustus en totaal:

TABEL MAANDSCORE AUG 1964e


AEX Index:
23082014 AEX 3b8fd

DAX Index:
23082014 DAX 6d3ce

Dow Jones Index:
23082014 DOW 56b2e

S&P 500 Index:
23082014 SPX a637b

Bund 10 jaar:
23082014 BUND 090ff


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.