Beursdagboek Trader Guy 4 december 2015, 08:38

...

Zware dip AEX en DAX na tegenvallende ECB

4 december 2015, 08:38 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Gis­teren D‑Day voor de beurzen na de ECB, Draghi werd zoals het lijkt terug gefloten te zijn na eerdere beloften om de rente lager te bren­gen naar 0% samen met nog wat meer QE en ook langer. Hij kon alleen maar dat laat­ste realis­eren, het QE pro­gram­ma wordt ver­lengd naar maart 2017 maar de rente bli­jft ongewi­jzigd en er komt ook niet meer QE dan die 60 mil­jard per maand. Dat was een zware tegen­valler voor de markt, en uit­er­aard voor de val­u­ta­markt waar­door de euro plots enorm opliep tot boven de 1,095 ofwel bij­na 4 cent vanaf de laag­ste stand van de dag.

De beurzen ver­loren enorm, de DAX meer dan 400 pun­ten, de AEX tot bij­na 20 pun­ten op slot­ba­sis. Van­mor­gen zien we nog wat druk omlaag erbij komen zelfs, de AEX onder de 450 en de DAX rond de 10.750 pun­ten. De vraag is of de markt zich snel kan her­pakken want er werd een behoor­lijke deuk ges­la­gen gis­teren. Van­mid­dag komen ook nog de cijfers over de werkgele­gen­heid, we gaan zien wat dat teweeg zal brengen …

Via de advies­di­en­sten gis­teren schade opgelopen, door het nemen van de sto­ploss kun­nen we dat beperkt houden maar toch voor het eerst sinds lange tijd een behoor­lijke tik moeten incasseren. We zit­ten nu cash, dus is het zoeken naar een nieuwe kans en die komen er wel weer. Mee­doen? Nu via de aan­bied­ing tot 1 FEB­RU­ARI vanaf €39 … Schri­jf u snel in via de link hieronder …

http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html en sta vanaf van­daag al op de lijst …

Tech­nisch Blok:
Op de grafieken zien we de behoor­lijke dip goed, het is een rode streep die opvalt. De AEX en de DAX vallen zo terug tot onder hun belan­grijke ste­un­pun­ten, Wall Street ook door dat de S&P 500 onder de zone 2060 – 2065 zakt. De Dow Jones zakt onder de 17.750 en zelfs tot net onder de 17.500 pun­ten. Kor­tom, als er zich nog een ein­de­jaarsral­ly wil ont­plooien dan moet er nu snel her­s­tel komen op de beurs anders schri­jven we rode cijfers op Wall Street, bij de S&P 500 en de Dow Jones dan.

AEX, nu ste­un rond de 449 – 450 en lat­er rond de 443 – 444 pun­ten, weer­stand nu de 457 – 458 en de 463 pun­ten. De DAX zou dan best niet tot onder de 10.750 zakken, lat­er rond de 10.500 pun­ten ste­un maar het ziet er dan al lang niet meer betrouw­baar uit op de grafiek. Het best kan de DAX snel weer aan­bouwen om zo de schade te beperken. Weer­stand nu de 10.850 en de 11.050 pun­ten.

Zie ook de grafieken van de AEX, DAX en de S&P 500

Euro:
De euro maak­te een enorme draai na de ECB gis­teren, van 1,05 naar 1,095 dol­lar bin­nen pak­weg een paar uur. We weten nu dat er weer­stand wacht rond de 1,10 dol­lar, lat­er de 1,125 dol­lar. Ste­un nu de 1,08 en de 1,07 dol­lar, van­mid­dag kri­j­gen we nog een val­u­ta­mover erbij door dat de cijfers over de werkgele­gen­heid er komen. Zijn die weer heel goed, dan kan de euro een tik­je terug zo niet dan zou de 1,10 dol­lar kun­nen wor­den aangevallen.

Olie (Brent):
Er is nu nog alti­jd bodemvorm­ing gaande, om de olie weer op gang te kri­j­gen naar hogere standen moet eerst de 45,546 dol­lar zone door­bro­ken wor­den de komende dagen. Een zware hin­der­nis bli­jft het wel en het lijkt moeil­ijk om die uit­braak te forceren, zelfs na enkele pogin­gen tot daar aan toe. Boven die zware weer­stand kan de 48 dol­lar wor­den opge­zocht, daar komt nu de lijn over de top­pen uit die de olie al sinds april dit jaar naar bene­den drukt. Mocht het lukken om boven deze 2 weer­standen uit te breken dan zit er een behoor­lijke rit in omhoog tot de vol­gende weer­stand die dan wacht rond de 51 en daar­na tot rond de 54 dol­lar. Ste­un nu duidelijk de 43 dol­lar, een test werd er gemaakt in augus­tus en halver­wege novem­ber. De olie bli­jft spec­u­latief een kan­di­daat om er wat mee te doen.

AEX:DAX:S&P 500:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.