Beursdagboek Trader Guy 16 december 2015, 08:30

...

FED: Christmas rally of toch een teleurstelling?

16 december 2015, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Na enkele dagen van twi­jfel waar de indices en onder andere de olie fors inlever­den was er gis­teren een licht­pun­t­je met zow­el in Europa als op Wall Street forse plussen. Zo net voor de FED besliss­ing over de rente die vanavond naar buiten komt maakt dat het er niet makke­lijk­er op, veel beleg­gers vra­gen zich terecht af wat voor een effect dit alles nu werke­lijk op de markt zal hebben. We kijken dan vooral naar de indices, de val­u­ta en onrecht­streekt ook naar de grond­stof­fen zoals de olie en het goud. In ieder geval, wat de FED ook zal doen, de markt zal behoor­lijk wat beweg­ing lat­en zien vanavond. In welke richt­ing dat wordt zal tij­dens of na de pers­babbel van mevrouw Yellen duidelijk wor­den, om daar nu wat over te voor­spelling is gevaar­lijk en nut­teloos gezien de nu al zeer volatiele mark­ten van de afgelopen dagen in bei­de richtin­gen.

Opval­lend bli­jft ook de lage oliepri­jzen, meer daarover hieron­der in het blok Brent olie maar er was gis­teren voor het eerst sinds enkele dagen wat her­s­tel bij de olie al bli­jft die natu­urlijk laag. Door de dal­ing bij de olie moest het topaan­deel en zwaargewicht bin­nen de AEX Shell (RDSa) al fors inlev­eren, maandag stond het aan­deel al even op €19,5 om daar­na te her­stellen tot €20,5. Bin­nen de S&P 500 moest de oliesec­tor ook al fors inlev­eren. Verder moeten we vanaf vanavond gaan let­ten op de finan­cials ofwel de bankaan­de­len, de besliss­ing van de FED om nu al de rente te ver­hogen kan deze sec­tor wel omhoog sturen.

Zelf zal ik er van­daag niet op speculeren, het is beter om af te wacht­en tot na vanavond. Zoals ik al aan­gaf is het niet te voor­spellen of de markt zich na vanavond volop zal her­pakken of als er een behoor­lijke negatieve reac­tie komt. Je kunt gewoon­weg beter even uit de markt bli­jven en dus afwacht­en.

Er speelt naast de FED nog meer mee momenteel, denk bijvoor­beeld ook aan de High-Yield oblig­atiemarkt ofwel zoals men ook zegt de Junk-Bonds”, (bedri­jf­soblig­aties met hoge rentes). Zor­gen over deze bedri­jf­soblig­aties bereik­ten afgelopen vri­jdag een hoogtepunt toen Third Avenue Man­age­ment (1 mil­jard belegd kap­i­taal) het fonds uit de markt nam. Enkele grote namen melden over deze sec­tor niet al te beste bericht­en, zo melde Carl Icahn via Twit­ter dat dit mogelijk het begin is van een Melt Down bij de Junk- Bonds. Ook Gold­man Sachs melde geen al te beste vooruitzicht­en voor deze sec­tor en dat er wel eens veel geld kan wegstromen uit deze beleggingstak.

Via de advies­di­en­sten zoeken we steeds naar kansen, om mee te doen kunt u zich inschri­jven via de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

Tech­nisch Blok:
De mark­ten zoeken nu naar richt­ing, Europa kreeg al behoor­lijk wat te ver­w­erken ter­wi­jl Wall Street gewoon weer dicht bij de boven­grens terecht komt. Met andere woor­den, wij hier kri­j­gen veel meer druk op de indices dan op Wall Street. Toch even de belan­grijke niveaus aangeven, bij de AEX nu ste­un rond de 427 – 429 en lat­er de 419 – 420 pun­ten. Weer­stand eerst de 435 – 436 met lat­er de 440 – 442 pun­ten, rond de 451 – 452 wacht de zware weer­stand. Denk eraan dat de zone 420 net zoals de zone 450 snel kan wor­den bereikt, lat­en we zeggen zelfs mor­gen al. Dat is ook zo voor wat betre­ft de DAX (10.100 en 10.850).

Op Wall Street zetten ze de indices al vrij hoog net voor de FED, zo bereik­te de S&P 500 al de 2053 pun­ten gis­teren. Weer­stand nu de 2060 – 2065 en de 2090 – 2095 pun­ten, als de S&P 500 een hele goeie dag weet af te ron­den dan kun­nen we wederom uitk­ijken naar de top­pen ofwel de All Time Highs. Maar ook hier de ste­un in de gat­en houden voor als men met een negatieve reac­tie komt, dan staan we in no-time weer rond de 2000 pun­ten of daar zelfs onder …

EUR-USD:
De euro beweegt ook volop momenteel, ofwel de dol­lar wordt goed­kop­er in afwacht­ing wat de FED gaat doen vanavond. Weer­stand bli­jft wel de 1,105 dol­lar momenteel, ste­un nu rond de 1,09 met lat­er de 1,08 dol­lar. Een betrouw­bare ste­un wacht echter rond de 1,05 dol­lar waar we begin decem­ber al bij­na een test hebben gezien. De dol­lar kan vanavond dus forse uit­sla­gen lat­en zien, voor­lop­ig lat­en we die even met rust en wacht­en op duidelijkheid.

Brent Olie:
De olie zakt fors terug al meerdere dagen na elka­ar maar gis­teren voor het eerst toch wat her­s­tel. De bodem­zone bli­jft in zicht, die werd net nog niet behaald, we hebben het dan over de bodem van eind 2008 rond de 36,2 dol­lar wat betre­ft de Brent. Wel wordt nu de spread tussen de WTI en de Brent behoor­lijk wat klein­er, dus komt nu uit op ongeveer 1 dol­lar. Ste­un nu de 3636,5 dol­lar, weer­stand eerst de 39 dol­lar met lat­er de 42,5 dol­lar. Rond de 45,546 dol­lar wacht de zware weer­stand nu, de lijn over de top­pen sinds april dit jaar en vanaf rond de 70 dollar.

Via de advies­di­en­sten zoeken we steeds naar kansen, om mee te doen kunt u zich inschri­jven via de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.