Beursdagboek Trader Guy 4 mei 2016, 08:23

...

AEX krijgt het moeilijk, Wall Street breekt nog niet

4 mei 2016, 08:23 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



De AEX kende opnieuw een slechte dag gis­teren waar de koersen de gehele dag onder druk bleven staan, zo zakt de AEX verder af richt­ing het eerste doel rond de 428 pun­ten, de 426 pun­ten zou ook nog kun­nen via een piek intra­day. De verwacht­ing is dat de AEX daar deze week nog naar­toe kan maar het hoeft niet, het bli­jft een doel­zone waar we ons nu op kun­nen richt­en. Het­zelfde zien we bij de DAX, na enkele mooie dagen waar de DAX tot de 10.40010.500 pun­ten wist op te lopen zien we nu weer grote druk op de index. Die doel­zone omhoog heb ik aangeven en daar hebben we ook naar gehan­deld met suc­ces. Nu de DAX weer onder de 10.000 pun­ten staat ver­slechteren de omstandighe­den behoor­lijk, de DAX kan verder omlaag want de eerste echte ste­un van beteke­nis wacht rond de 9320 pun­ten. Dat wil niet zeggen dat het onmid­delijk een doel wordt, maar het is wel een herken­baar punt voor de DAX. De oorza­k­en zijn onder andere de sterk­er wor­dende euro samen met wat min­dere cijfers over de economie. Uit­er­aard speelt ook Wall Street een rol, daar zien we voor het eerst sinds mid­den feb­ru­ari weer wat druk op de koersen ook al gaat dat nog niet met geweld.

Wall Street lijkt de poging om de top­pen te bereiken nu toch op te geven al mag je dat nooit zeggen wan­neer je het gedrag van de indices op Wall Street een beet­je kent. Wel is het nu al meer dan een week duidelijk dat de Nas­daq een belan­grijke draai aan het mak­en is, de index staat onder enkele belan­grijke ste­un­pun­ten (50 en 200-MA) en lijkt verder te willen zakken. Ook de Dow Trans­port zakt verder door, de Trans­port loopt vaak wat vooruit op de rest. Nor­maal zou het zo moeten zijn dat de Dow Jones en de S&P 500 deze indices gaat vol­gen, daar zijn die al mee bezig sinds enkele dagen. De top­pen van vorig jaar bli­jven echter bin­nen bereik omdat zow­el de Dow Jones en de S&P 500 er iets meer dan 3% onder staan nu. We bli­jven Wall Street goed in de gat­en houden, zek­er richt­ing het einde van de week. De cijfers over de werkgele­gen­heid staan vri­jdag op het pro­gram­ma, veel beleg­gers kijken daar nu naar uit.

Onze advies­di­en­sten:
Onze leden zit­ten in posi­tie, we hebben een doel staan waar we eruit kun­nen en daar mogelijk een eerste winst van de maand mei kun­nen mee behalen. De posi­ties lopen tot nog toe goed. We houden u op de hoogte via de site en via onze advies­di­en­sten waar u lid van kunt wor­den. Er loopt een nieuwe aan­bied­ing tot 1 JULI vanaf €39Schri­jf u in via deze link waar u een abon­nement kunt kiezen om mee te doen per mail en SMS … Als u zich inschri­jft staat u van­daag nog op onze verzendlijst.

De maand APRIL is afgerond nu en we hebben weer een mooie winst kun­nen mak­en op de posi­ties. Zie de tabellen hieron­der van de maand APRIL en het jaar 2016 (start 1 jan­u­ari) … Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de AEX nu ste­un rond de 428 met daar net onder de 426 pun­ten, weer­stand eerst de 435 met lat­er de 438 en de 444 pun­ten. De DAX waar we nu behoor­lijk wat druk op zien zakt onder de 10.000 pun­ten en laat een verkoopsig­naal zien, eerste ste­un nu de 9850 met daaron­der de 9750 en de 9320 pun­ten. Weer­stand nu de 10.080 met daar­boven de 10.15010.180 pun­ten. Eerst maar eens zien hoe een en ander zich verder zal ontwikke­len hier in Europa maar het ziet er niet best uit na de recente daling.

De S&P 500 als we naar Wall Street kijken kan nu ste­un vin­den rond de 2050 pun­ten, als de index daaron­der zakt moeten we reken­ing houden met een dal­ing richt­ing eerst de 2025 en lat­er tot de 1990 pun­ten. Dan komen we meteen een eind onder de top­pen van vorig jaar en kun­nen we die voor een tijd­je ver­geten. Weer­stand nu de 2075 en de 2100 met lat­er de top van vorig jaar rond de 2135 pun­ten. Bij de Dow Jones ongeveer het­zelfde sce­nario, de index zakt nu wat verder en ver­laat de top­zone. Ste­un eerst de 17.500 met lat­er de 17.100 pun­ten, weer­stand nu de 17.900 met daar­na de top van vorige week rond de 18.100 pun­ten. Niet ver daar­boven wacht de top van vorig jaar rond de 18.350 pun­ten, meteen ook de hoog­ste koers voor de Dow Jones ooit.

Euro-dol­lar:
De euro werd gis­teren eerst behoor­lijk wat sterk­er maar lat­er op de dag moest de munt wat inlev­eren. De euro staat nog alti­jd boven de 1,145 dol­lar waar eerst een tijd de zware weer­stand lag, een top werd er gemaakt in de loop van de dag boven de 1,16 dol­lar op een zucht van de 1,17 dol­lar weer­stand van 25 augus­tus vorig jaar. De rit richt­ing die 1,17 dol­lar wordt nu onder­bro­ken, een terugtest van die 1,145 dol­lar zou dan ook mogelijk zijn de komende sessies. Wat economis­che data uit de VS zorgden eerst voor een goed­kopere dol­lar, lat­er via enkele goede cijfers werd de dol­lar wat sterker.

Lat­er deze week kri­j­gen we nog de cijfers over de werkgele­gen­heid, vri­jdag om 14:30 en die kun­nen zwaar wegen op de markt. De vraag is of die de verwachtin­gen halen, overtr­e­f­fen of mis­sen. Dat kan de euro ofwel de dol­lar doen bewe­gen. Gaan we weer onder de 1,145 dol­lar (sterke cijfers) of pakt de euro weer meer kracht via slechte cijfers om zo echt richt­ing die 1,17 dol­lar op te lopen. Dat is voor het einde van de week, tot dan wordt het wat zoeken tussen pak­weg de 1,145 en de 1,16 dollar.

Brent olie:
De olie zakt verder door nu en is onder­weg naar de 44 dol­lar, lat­er zou een verdere dal­ing mogelijk zijn tot de ste­un­li­jn onder de bodems die u kunt zien op de grafiek van de Brent onder­aan deze update. Die ste­un wacht tussen de 42,5 en 43 dol­lar, dat kan het doel wor­den voor deze dal­ing die nu al een paar dagen bezig is. Dat kan een cor­rec­tie wor­den die daar­na wordt opgepakt om de vol­gende rit omhoog in te zetten tot de 50 dol­lar wat vol­gens mij een doel bli­jft. De olie bli­jft uit­er­aard enorm volatiel, veel spec­u­lanten han­de­len in de olie. De olie bli­jft ook moeil­ijk om op te han­de­len, via Guy Trad­ing doen we daar acties mee en met succes.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.