Beursdagboek Trader Guy 3 mei 2016, 08:35

...

Wall Street hoger, AEX vlak en de Euro breekt uit

3 mei 2016, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



De markt wist zich wat te her­pakken gis­teren, vooral op Wall Street dat door de verzwakking van de dol­lar meer kop­ers aantrok en daar­door een mooie her­steldag liet zien. Europa boek­te kleine plussen na de ste­vige dal­ing die er vri­jdag was, Europa kri­jgt het dan weer moeil­ijk door de plots fors oplopende euro. De euro staat van­mor­gen zelfs al 1,156 dol­lar en is nog maar een zucht ver­wi­jderd van de 1,17 dol­lar. Aan de ene kant werkt de euro mee, maar aan de andere kant is er het voordeel van de dol­lar die goed­kop­er wordt. En zo bli­jft het moeil­ijk om een duidelijke richt­ing aan te geven.

Azië ver­loor van­mor­gen, de Hang Seng staat meer dan 1% lager ter­wi­jl de Nikkei opnieuw fors ver­lies, deze keer meer dan 3%. De Nikkei ligt er plots heel slecht bij na de grote dalin­gen van de afgelopen 4 beursdagen.

Wel zie ik over­al toch wat twi­jfels met de mogelijkheid dat de markt mogelijk wil gaan draaien voor een tijd­je. Een echt grote dal­ing verwacht ik dan weer niet, gewoon een volatiel beursver­loop waar we pri­ma tussen kun­nen han­de­len. We nemen daar­voor onze tijd en over­we­gen de kansen met de risi­co’s en stellen daarop onze posi­ties af.

Onze advies­di­en­sten:
De komende week wordt hoe dan ook span­nend, indices begin­nen te krak­en nu na enkele mooie weken en het is de vraag of deze ingezette dal­ing door kan zetten. We houden u op de hoogte via de site en via onze advies­di­en­sten waar u lid van kunt wor­den. Er loopt een nieuwe aan­bied­ing tot 1 JULI vanaf €39Schri­jf u in via deze link waar u een abon­nement kunt kiezen om mee te doen per mail en SMS … Als u zich inschri­jft staat u van­daag nog op onze verzendlijst.

De maand APRIL is afgerond nu en we hebben weer een mooie winst kun­nen mak­en op de posi­ties. Zie de tabellen hieron­der van de maand APRIL en het jaar 2016 (start 1 jan­u­ari) … Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX con­solideerde wat na de forse tik van afgelopen vri­jdag, de index staat nog wel aan de onderkant en kan zijn dal­ing snel weer her­vat­ten. De index staat nog wel onder het 200-MA dat rond de 443 wacht nu, ste­un nu de 438 en de 433 met lat­er een mogelijk doel rond de 428 pun­ten. Weer­stand eerst die 443 met daar­boven de 448 – 450 pun­ten. Bij de DAX ook een slecht sig­naal na de dal­ing onder het 200-MA, dat zien we rond de 10.250 pun­ten nu en daar staat de DAX sinds vri­jdag onder. Ste­un kun­nen we nu rond de 10.050 verwacht­en, lat­er rond de 9950 en de 9850 pun­ten ste­un. Weer­stand voor de DAX nu eerst rond de 10.180 en de 10.250 pun­ten, lat­er de 10.400 ofwel de top­zone van vorige week.

Wall Street her­pakt zich na enkele zwake dagen gis­teren, de indices daar win­nen tussen de 0,5 en 1% en zoeken de eerste hin­dernissen op. Bij de Dow Jones is dat rond de 17.900 pun­ten, bij de S&P 500 rond de 2075 – 2080 pun­ten. Bij een uit­braak moeten we wederom zien of de indices naar hun top­zone willen, al enkele keren luk­te dat niet op Wall Street. De Nas­daq bli­jft dan wel min­der sterk, daar zien we een draai omlaag die wel eens zou kun­nen bli­jven aanslepen. We kri­j­gen op Wall Street weer enkele belan­grijke dagen nu, gaat alles zich weer her­pakken? Of is het voor­lop­ig genoeg geweest en zakken we terug voor een tijd­je? Ste­un bij de Dow Jones nu eerst rond de 17.750 en de 17.500 pun­ten, bij de S&P 500 eerste rond de 2050 en lat­er rond de 2025 pun­ten steun.

Euro-dol­lar:
De euro breekt nu duidelijk uit en kan richt­ing het doel dat rond de 1,17 dol­lar wacht, daar kwam de euro even­t­jes op terecht op 25 augus­tus vorig jaar en dat kan nu het doel wor­den na de uit­braak van eind vorige week en gis­teren. De euro wordt plots sterk­er door dat men twi­jfels kri­jgt omtrend de rente in de VS, het lijkt erop dat een nieuwe rentestap plots heel wat verder ligt dan eerder werd verwacht. Ste­un nu logisch de 1,145 dol­lar met lat­er de 1,125 dollar.

Brent olie:
De olie kreeg gis­teren een tik­je omlaag en het lijkt erop dat de olie zijn voor­lop­ige top heeft gezet, een terug­val tot rond de 44 dol­lar zit er nu wel in de komende dagen. Daar wacht nu de eerste ste­un, de lijn onder de bodems ofwel de onderkant van het oplopende trend­kanaal wacht daar­na rond de 42,543 dol­lar. Daar zou de olie ook naar­toe kun­nen bij een verdere cor­rec­tie, zie de grafiek hieron­der deze update van de Brent. Dan bli­jft de Brent wel in zijn uptrend vanaf de bodem gemaakt in feb­ru­ari. Vorige week deed de olie het nog opval­lend goed, gis­teren ging er 3% van de koers af.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.