Beursdagboek Trader Guy 2 mei 2016, 08:09

...

Beurzen geven slecht signaal af, AEX zwak

2 mei 2016, 08:09 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Van­mor­gen weinig beweg­ing bij de Futures op Wall Street, wel een dal­ing in Japan. Europa laat klein her­s­tel zien via de futures om 08:00. Er zijn ook nog wat beurzen dicht van­daag door 1 MEI (gis­teren) waaron­der Enge­land en Hong Kong samen met Chi­na. Japan dat wel open is ver­li­est 3% en komt zo dicht bij de 16.000 pun­ten uit. De verwacht­ing voor de DAX en de AEX bli­jft zwak door dat alles vri­jdag ver doorza­k­te hier, enkele belan­grijke ste­un­pun­ten wer­den door­bro­ken. Wall Street moet eigen­lijk nog met de echte dal­ing begin­nen, alles bli­jft dicht bij de top­pen nog daar. De Nas­daq bli­jft dan wel weer zeer zwak door slechte cijfers bij de grote bedri­jven daar …

Vri­jdag een moeil­ijke dag voor wat betre­ft de beurzen, Europa moest zwaar inlev­eren ter­wi­jl er op Wall Street ook wat onrust op gang kwam maar dat werd tegen het einde van de sessie wat afgevlakt. Wel ver­liezen de indices op Wall Street nu voor de 2e dag na elka­ar redelijk wat en ziet het er tech­nisch nu wat min­der goed uit. Zek­er wat betre­ft de Nas­daq en in min­der mate bij de Dow Jones en de S&P 500, de Nas­daq daalde nu al voor de 4e sessie na elka­ar fors door dat som­mige tech-aan­de­len de nodi­ge klap­pen kre­gen. Vooral Apple zat in de hoek waar er klap­pen vielen.

Op week­ba­sis zien we een slechte week bij alle indices, de ver­liezen waren redelijk te noe­men. Zo ver­loor de Nas­daq de afgelopen week 131 pun­ten ofwel bij­na 3%, de Dow Jones ver­loor 230 pun­ten ter­wi­jl de S&P 26 pun­ten liet liggen. Hier in Europa nog wat meer ver­lies, de AEX zakt met 12 pun­ten terug ter­wi­jl de DAX 335 pun­ten inleverde wat iets meer dan 3% is. Een cor­rec­tie na een paar mooie weken wat betre­ft de beurzen.

Wat ook opviel is dat de rente in de VS nu al voor de 3e sessie na elka­ar terug­valt, de rente in Europa liep dan juist weer wat op de afgelopen dagen. Dat was ook de reden dat de dol­lar in waarde afnam ten opzichte van de euro. Ook een reden dat Europa wat meer onder druk lag de afgelopen week en vooral vri­jdag. Als de euro verder uit­breekt boven de 1,145 dol­lar dan voorzie ik nog meer druk op de AEX en de DAX.

Het waren vooral de cijfers van Apple die tegen­vie­len dins­da­gavond die de sell­off bij de tech-aan­de­len trig­gerde en vooral deed doorzetten. Ook Intel ver­loor de afgelopen week behoor­lijk, ook een zwaargewicht bin­nen de Nas­daq, Apple ver­loor 14% van zijn beur­swaarde ter­wi­jl Intel bij­na 7% in moest lev­eren. De heer Carl Icahn nam afscheid van Apple en dumpte zijn gehele bez­it in Apple aan­de­len. Als zo iemand met dat soort bericht­gev­ing komt dan schrikt men behoor­lijk, dat hebben we dan ook gemerkt. Neem daar nog bij dat de economie in de VS niet genoeg groei liet zien tij­dens het eerste kwartaal en dat de Bank van Japan aan­gaf om even alles op hold te lat­en staan waar beleg­gers hoopten op nieuwe ste­un maa­trege­len. Ook de FED had niets nieuws te melden. Veel anal­is­ten zeggen mede hier­door dan dat de markt Over­bought” is ger­aakt na de zeer ste­vige ral­ly van de afgelopen 2 maan­den, dat zorgt ervoor dat na enkele negatieve trig­gers er snel win­st­ne­min­gen op gang komen waar we dan nu waarschi­jn­lijk mee zijn begonnen.

Onze advies­di­en­sten:
De komende week wordt hoe dan ook span­nend, indices begin­nen te krak­en nu na enkele mooie weken en het is de vraag of deze ingezette dal­ing door kan zetten. We houden u op de hoogte via de site en via onze advies­di­en­sten waar u lid van kunt wor­den. Er loopt een nieuwe aan­bied­ing tot 1 JULI vanaf €39Schri­jf u in via deze link waar u een abon­nement kunt kiezen om mee te doen per mail en SMS … Als u zich inschri­jft staat u van­daag nog op onze verzendlijst.

De maand APRIL is afgerond nu en we hebben weer een mooie winst kun­nen mak­en op de posi­ties. Zie de tabellen hieron­der van de maand APRIL en het jaar 2016 (start 1 jan­u­ari) … Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de meeste indices zien we nu een duidelijke verzwakking optre­den, de AEX zakt onder het 200-MA net als de DAX dat doet maar bijvoor­beeld ook de Nas­daq duikt daar duidelijk weer onder­door. De Dow Jones en de S&P 500 die al veel verder door wis­ten te lopen staan er nog een eind­je boven en bli­jven sterk liggen nog steeds. Toch ook wat ver­brokkel­ing daar aan de bovenkant waar­door het oplet­ten wordt de komende dagen, bei­de indices kwa­men tot op een zucht van hun hoog­ste koers ooit maar faalden toen ze er 1% onder bleven hangen. Een nieuwe poging kan lat­er nog wel na bijvoor­beeld een korte peri­ode met vooral win­st­ne­min­gen. Bin­nen de tech­sec­tor zijn die al volop bezig, de Nas­daq ligt er maar zwak­jes bij na enkele dagen met een forse terugval.

Bij de AEX nu ste­un rond de 438 pun­ten maar met het slot van vri­jdag staan we daar nog amper boven, onder de 438 moeten we reken­ing houden met een verdere dal­ing tot de 432 en zelfs tot de 428 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 443 (200-MA) en daar­boven de 448 pun­ten, het zal al lastig wor­den om deze niveaus te her­pakken op de korte ter­mi­jn maar men weet nooit in deze markt. Bij de DAX een vreemde move omlaag met zelfs bij­na een test van de 10.000 pun­ten op slot­ba­sis het­geen niet veel goeds voor­spelt voor de komende week want als de DAX onder die 10.000 pun­ten zakt dan is de kans groot dat we het voor even­t­jes kun­nen ver­geten. Ste­un nu de 9900 en de 9750 pun­ten, weer­stand eerst de 10.15010.180 met daar­boven de 10.300 en de 10.400 punten.

De Dow Jones kan nu ste­un vin­den rond de 10.750 pun­ten, de index ging daar wel onder maar her­pak­te zich richt­ing het slot. Ste­un onder die 17.750 nu de 17.500 en de 17.250 pun­ten, weer­stand eerst de 17.900 en daar­na de 18.100 pun­ten. Bij de S&P 500 ste­un rond de 2050 met lat­er de 2020 pun­ten, weer­stand nu de 2070 – 2075 en de 2100 – 2110 punten.

Euro-dol­lar:
De euro zet ste­vig door omhoog met een slot net boven de 1,145 dol­lar, de weer­stand wordt nu dus sterk onder druk gezet met als gevolg dat er bij een uit­braak kansen liggen tot meer koer­swinst bij de euro. Bij een uit­braak kan de euro wel eens doorstoten tot de 1,17 dol­lar waar de vol­gende weer­stand zou wacht­en, dat is de top van augus­tus vorig jaar waar de euro toen even op terecht kwam. Door de slechte economis­che data, het uit­bli­jven van acties door de cen­trale bank van Japan en door dat ook de FED aan­gaf nog niet gehaast te zijn om de rente weer te ver­hogen wordt de dol­lar in een snel tem­po wat goed­kop­er. We gaan zien of de sti­jging bli­jvend is de komende week, de meer dan 1 cent winst van vri­jdag viel nogal op in ieder geval.

Brent olie:
De olie berei­ikt een top net boven de 48 dol­lar om daar­na wat terug te vallen richt­ing de 47 dol­lar, de olie bli­jft dus enorm sterk liggen en ger­aakt elke dag van de week een stap­je hoger zelfs. Wel zit alles nu aan de bovenkant van het oplopende trend­kanaal waar er nor­maal wat cor­rec­tie zou moeten vol­gen op de recente sti­jging van de oliepri­jzen. Ste­un nu dus de 46 met daaron­der de 44,5 en de 42 dol­lar. Weer­stand eerst de 48 met lat­er de 50 dol­lar voor een vat Brent.

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Nas­daq:Brent olie:Euro:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.