Beursdagboek Trader Guy 7 mei 2016, 11:42

...

AEX sluit redelijk maar druk omlaag blijft

7 mei 2016, 11:42 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:

De afgelopen week op de beurs was een slechte, op Wall Street zelfs voor het eerst sinds feb­ru­ari de 2e op rij met ver­liezen op week­ba­sis. Een duidelijke draai hebben we nog niet te pakken maar het begint er nu echt op te lijken omdat nieuwe top­pen uit­bli­jven. De Nas­daq daar­ente­gen zet zijn 3e week met lagere koersen neer, daar is de sit­u­atie nog wat slechter op dit moment door­dat enkele techreuzen niet aan de verwachtin­gen vold­e­den. Vooral Apple bli­jft wegza­kken, ook vri­jdag opnieuw ver­lies bij Apple dat nu onder de 93 dol­lar staat. Verder zien we dat ook de Dow Trans­port verder wegza­kt, deze index staat aan het einde van de week op 7730 pun­ten, ver onder de 8000 pun­ten. OVer de gehele week ver­loor de Dow Trans­port 132 pun­ten, de Dow Jones ver­loor 33 pun­ten. De S&P 500 liet 8 pun­ten liggen ter­wi­jl de geplaagde Nas­daq 40 pun­ten lager de week uitgaat.

De AEX ver­loor ook fors de afgelopen week, het einde van de week kon nog een en ander wor­den gered via een eind­sprint maar toch sluit de index de week 9 pun­ten lager af. De DAX ver­loor 160 pun­ten over de afgelopen week wat de index ruim onder de 10.000 pun­ten zet. Zo staan zow­el de AEX als de DAX weer ruim onder hun 200-MA dat eind april nog werd her­nomen ofwel door­bro­ken. Waarschi­jn­lijk een valse noot, ofwel valse uit­braak die veel beleg­gers op het ver­keerde been zette. Als we dan nog even naar de Nikkei kijken, de Japanse beurs, dan zien we daar een dal­ing van maar lief­st 560 punten.

Wat de komende week gaat bren­gen kun­nen we vanaf maandag al zien, gaan de indices door omhoog na vri­jdag dan zit er nog een hertest van de top­pen van afgelopen maandag in. Deze moeten door­bro­ken wor­den om verder te kun­nen sti­j­gen, ik bedoel dan de indices op Wall Street ofwel de Dow Jones en de S&P 500 want die staan nog boven hun 200-MA. Anders is dat bij de AEX, de DAX en de Nas­daq die onder hun 200-MA en zelfs onder hun 50-MA terecht zijn gekomen. Daar zijn de con­di­ties heel wat slechter nu en is het de vraag of deze indices zich nog kun­nen her­pakken. Het is eerder zo dat ik denk dat de sterke indices nog met een laat­ste poging tot her­s­tel bezig zijn voor dat die ook verder omlaag duiken. Dus de Dow Jones en de S&P 500 zouden kun­nen draaien maandag of dins­dag en hun weg omlaag ver­vol­gen. Mogelijk kun­nen we daar wat doen voor de leden, maar de kansen moeten betrouw­baar overkomen en de Risk Reward moet goed zijn.

We zit­ten nu dus (nog) niet in posi­ties, we kun­nen beter wacht­en tot de risk reward er wat beter bij ligt. U kunt wel alvast inschri­jven om mee te doen via de aan­bied­ing, die loopt vanaf €39 tot 1 JULI. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de meeste indices, eigen­lijk bij alle­maal, ziet het er niet best uit al zijn er nog wel wat kansen voor een rebound die dan verkoop­baar moet zijn. Lat­en we hier in Europa begin­nen, zow­el de AEX als de DAX zetten vri­jdag rond de open­ing van Wall Street hun bodem neer en her­stellen zich fors nadi­en om vlak of in de plus te eindi­gen. Zo sluit de AEX vlak de dag af, de DAX iets hoger dan het slot van don­derdag. Wel nieuwe en diepere bodems vri­jdag, de AEX tot de 425 pun­ten en de DAX tot net onder de 9750 pun­ten. Voor­lop­ig zijn dat de nieuwe ste­un­pun­ten voor de komende dagen, ger­ak­en de indices daaron­der dan kan het verder omlaag. Zo niet dan kan de DAX op zoek naar de 9850 en lat­er de 9050 of 10.050 pun­ten waar weer­stand wacht. Bij de AEX zou er dan een test moeten komen op de 432 – 433 met lat­er mogelijk de 438 pun­ten, pas boven de 440 kan het er weer wat beter uit komen te zien. Voor­lop­ig zit Europa nog in de neer­gaande beweg­ing met de bodems van vri­jdag als steun.

Wall Street dat vri­jdag richt­ing het slot nog met een her­stel­be­weg­ing kwam bli­jft zwak, om weer kracht te kri­j­gen zal de top van vorige week eraan moeten geloven. Dan zou de Dow Jones door de 17.900 pun­ten moeten breken, de S&P 500 door de 2080 pun­ten. We staan daar na vri­jdag nog ruim onder, komende week bek­ijken we de sit­u­atie opnieuw en kun­nen dan mogelijk wat gaan doen met de indices. Dat zijn de weer­standen, ste­un voor de Dow Jones nog steeds de 17.500 en de 17.250 pun­ten, bij de S&P 500 eerst de 2050 weer met lat­er de 2025 en de 1990 punten.

We zoeken zoals alti­jd rustig naar kansen, zow­el in Europa (AEX en DAX) als op Wall Street (Dow en de S&P). De leden kri­j­gen op tijd bericht van onze plan­nen, inschri­jven kan via deze link …

Euro-dol­lar:
De euro deed niet zoveel vri­jdag na de cijfers over de werkgele­gen­heid, wel wat uit­sla­gen maar op het einde van de dag vlak en op dezelfde stand als don­derda­gavond. Ste­un nu de 1,125 dol­lar, weer­stand de 1,145 dol­lar. bij uit­braak omhoog de 1,16 en de 1,17 dol­lar als weer­stand, ste­un onder de 1,125 dol­lar bli­jft eerst de 1,105 dol­lar. We dacht­en even dat de euro uit aan het breken was aan het begin van de week maar de munt valt nu terug in zijn band­breedte, we moeten weer afwacht­en nu.

Brent olie:
De olie kende een volatiele sessie, eerst lager gevol­gd door plussen na de open­ing op Wall Street, de olie bli­jft dan ook bin­nen het opgaande trend­kanaal tussen de pak­weg 43 en 50 dol­lar. De olie zit al een geruime tijd bin­nen deze band­breedte en ver­vol­gt zo langza­am maar zek­er de opgaande beweg­ing, of lat­en we het her­s­tel noe­men na de zware afs­traf­fing van het afgelopen jaar. Een test van de 50 dol­lar zit er dan ook in, dan zou de oliepri­js zich vanaf begin feb­ru­ari bij­na ver­dubbe­len. Uit­er­aard is het zo dat de spec­u­lanten daar voor een groot deel tussen zit­ten, zow­el eerst in de dal­ende beweg­ing als nu tij­dens de opgaande beweg­ing. Dat zal nog wel een tijd­je zo aan­houden, daar­tussen zal ik via Guy Trad­ing waar dat kan acties op bli­jven doen, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

Advies­di­enst Sys­teem Trad­ing:
Veel hoeven we er niet over te zeggen, de cijfers spreken vanzelf en onze leden spreken voor ons via de beo­ordelin­gen ofwel revieuws voor deze advies­di­enst die u via deze link kunt inzien. Sinds de start in mei 2013 nu al een winst van €21.985 ofwel 1466%, we werken alti­jd met een max­i­male inleg per keer (posi­tie) van €1500.

Dit jaar staan we al op €7285 winst ofwel 486%. We begin­nen elke maand opnieuw vanaf 0 en met dus die €1500 inleg, ook deze maand zijn we zon­der posi­tie van start gegaan en hebben maandag een short aangekocht die gis­teren werd verkocht. De winst op een kleine posi­tie (400 stuks Boost­ers AEX) met een invester­ing van €880 kwam uit op €460. De eerste winst voor deze maand staat dus al op de teller, we zoeken nu naar nieuwe kansen die er aan zit­ten te komen. Zorg dat u zich inschri­jft en u staat meteen op onze verzendlijst.

Mee­doen nu via de nieuwe aan­bied­ing? Tot 1 JULI voor €39, ga naar de link hieron­der en schri­jf u van­daag nog in …Onder de link ziet u nog de tabellen met de resul­tat­en per maand en per jaar.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

Sys­teem Trad­ing tabel per maand:

Sys­teem Trad­ing resul­taat per jaar. Dit jaar sterk bezig …

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Nas­daq:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.