Beursdagboek Trader Guy 6 september 2016, 08:23

...

AEX en DAX vlak op futloze dag zonder Wall Street

6 september 2016, 08:23 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een dag om snel te ver­geten, er gebeurde maar weinig zon­der Wall Street. Belan­grijk is wel dat de win­sten van afgelopen vri­jdag vast wer­den gehouden het­geen de uit­braak alleen maar ten goede komt. De vol­umes waren betreurend laag, de range bij de AEX bedroeg slechts 2,5 pun­ten gedurende de dag. De DAX deed het iets min­der maar ook deze index bleef dicht bij het slot van afgelopen vri­jdag. Van­mor­gen zien we dat zow­el de AEX en de DAX iets in de plus staan voor­beurs, de weg naar de weer­stand wordt zo doorgezet merken we. Wall Street zal van­mid­dag wel mee moeten doen naar omhoog, de kans daarop is redelijk groot omdat die top­pen voor het gri­jpen liggen en de indices daar gemakke­lijk via nieuwe top­pen richt­ing hun weer­stand moeten kun­nen oplopen. De getallen daar zijn 2210 bij de S&P, de 18.775 bij de Dow Jones en de 5310 bij de Nasdaq.

Veel economis­che data kri­j­gen we niet van­daag, alleen de ISM index om 16:00 in de VS. Azië kon plussen opteke­nen in de nacht met de Nikkei die 44 pun­ten opliep ter­wi­jl de Hang Seng en de Shang­hai hoger afs­luiten van­mor­gen. Van alle kan­ten kri­j­gen we ste­un om de ral­ly te con­tin­ueren hier in Europa, het moet wel nog gebeuren alle­maal maar de kans is groot op het behalen van de aangegeven doelen.

Sig­naal dien­sten:
De beurzen hebben richt­ing gekozen en breken uit, we pakken dan ook meteen de kans om in te stap­pen het­geen we ook hebben gedaan voor de leden. Daarom deze aan­bied­ing, zorg dat u erbij bent met de vol­gende acties want er zullen er nog enkele vol­gen zoals het er nu naaruit ziet. Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 NOVEM­BER vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet nemen we de STO­PLOSS, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen. Op de AEX kan een uit­braak zor­gen voor 15 pun­ten beweg­ing, daarom zijn we ook meteen na de uit­braak gis­teren ingestapt voor de rit naar de 470+. Dat zijn die 15 pun­ten waar ik het over had in de vorige updates op de site en naar de leden toe. Maar er komen meer kansen nu we uit de trad­in­grange zijn gebro­ken, veel meer en voor velen ver­rassende kansen. Een reden temeer om u in te schri­jven zodat u alle belan­grijke upt­dates en sig­nalen ontvangt …

Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum, ook spreken de leden bij ons, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading.html#reviews

Mee­doen en maandag op de verzendli­jst staan? Schri­jf u van­daag nog in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Europa sterk, de AEX breekt duidelijk boven de zware weer­stand (458) uit nu. Eerste doel wordt de 472 – 473 pun­ten met lat­er de 480 – 482 pun­ten. Ste­un wordt de eerdere weer­stand waar we door zijn gebro­ken, rond de 458 pun­ten, lat­er komt de zone 455 – 456 pun­ten weer in beeld als ste­un. Als de AEX door kan zetten dan richt­en we ons gewoon verder op nieuwe top­pen, de AEX ger­aakt in ieder geval boven de hoog­ste stand van 2016 nu. Tech­nisch ziet het er zeer goed uit, wel moeten we de win­sten van afgelopen vri­jdag vast zien te houden. De DAX die wat achter bleef her­pakt zich sterk, een slot net onder de 10.700 pun­ten met kansen om snel de top weer te bereiken waar dan ook de eerste weer­stand wacht, dat is rond de 10.820 pun­ten. Lat­er net boven de 11.000 pun­ten het vol­gende doel, we zien verder weg de 11.400 pun­ten als weer­stand wacht­en maar eerst die 11.000 pun­ten zien te door­breken. Ste­un nu de 10.600 en de 10.475 pun­ten, pas onder die 10.475 pun­ten ziet het er min­der goed uit voor de DAX.

Op Wall Street bli­jft de tech­nis­che con­di­tie nog alti­jd dezelfde als de afgelopen 2 weken, nog alti­jd dicht bij de All Time Highs, weinig weer­stand bij de S&P 500 en een mooie ste­un­zone nu ron­dom de 2160 – 2165 pun­ten. We kun­nen het vol­gende doel nog steeds rond de lijn over de top­pen leggen, deze weer­stand wacht nu rond de 2210 pun­ten. Lat­er zal deze weer­stand naar mate de tijd ver­loopt wat oplopen richt­ing de 2215 en 2220 pun­ten. Ste­un bli­jft nu eerst de zone 2165 – 2170 met lat­er de 2150 en de 2135 pun­ten, pas onder de 2120 ziet het er voor de S&P 500 slecht uit. De Dow Jones bli­jft net als de S&P 500 dicht bij de hoog­ste koers ooit, ook hier bli­jft de weg omhoog open liggen naar meer. Weer­stand door de lijn over de top­pen zien we nu rond de 18.800 pun­ten, daar­na let­ten we vooral op het nieuwe ronde getal 19.000 pun­ten. Ste­un nu de 18.350 (oude top), daaron­der nog een redelijk sterke ste­un rond de 18.230 pun­ten. De Nas­daq kan nu de eerste ste­un vin­den rond de 5232 met lat­er de 5132 pun­ten (oude top van 2000), weer­stand rond de 5270 en de 5310 pun­ten waar de lijn over de recente top­pen uitkomt.

Euro-dol­lar:
De euro komt nu terug in de richt­ing die ik vorige week al aan­gaf, de euro staat nu mid­den bin­nen de trad­in­grange 1,1051,125 dol­lar waar er rond de huidi­ge stand (1,115 dol­lar) wat ste­un wordt gevon­den. De 1,105 dol­lar ofwel de onderkant van de trad­in­grange bli­jft een richt­punt, lat­er zien we de 1,095 dol­lar als ste­un. Weer­stand nu de 1,125 dol­lar met daar­boven de 1,135 dol­lar waar de euro recent nog zijn top maak­te. Don­derdag komt de ECB met een rentev­er­gader­ing en pers­babbel, dat kan de munt weer in beweg­ing bren­gen uiteraard.

Brent olie:
De olie liep gis­teren fors op om lat­er weer terug te vallen, toch werd er een mooie plus neergezet en staat de Brent nu rond de 48 dol­lar, weer­stand nu eerst de 49,550 dol­lar met daar­boven de top­zone 52 – 53 dol­lar. Ste­un eerst de 4646,5 dol­lar met daaron­der de 43,5 en de 41,5 dol­lar. Lat­er deze maand ver­gaderen de olielanden weer over een beperk­ing van de pro­duc­tie, dat kan de pri­js zek­er weer in beweg­ing brengen.

AEX:


DAX:


S&P 500:

Dow Jones:

Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.