Beursdagboek Trader Guy 9 september 2016, 08:51

...

ECB stuurt Europa omlaag, AEX geraakt niet verder

9 september 2016, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Gis­teren een ECB dag en dat hebben we geweten, de beurzen reageer­den teleurgesteld tij­dens en na de persver­gader­ing van Mario Draghi toen hij tij­dens de ver­gader­ing het niet had over een ver­leng­ing van het lopende opkoop­pro­gram­ma. De ECB verwacht dat de inflatie laag zal bli­jven de komende peri­ode en hij sprak over een mogelijk oplopende rente eind 2017. Verder zei Draghi dat de economie bin­nen de Euro­zone niet sneller zal gaan groeien mede door de Brex­it, dit jaar denkt hij aan 1,7% maar de komende 2 jaar verwacht hij slechts een groei van 1,6%. Men kri­jgt de economie niet op gang en de inflatie bli­jft te laag als we alles samen­vat­ten, niet goed voor Europa dus. Zelfs met het opkopen van oblig­aties ter waarde van 80 mil­jard per maand kri­jgt de ECB het nog niet voor elka­ar om alles op gang te kri­j­gen, geen goed teken in ieder geval.

De beurzen wis­ten eerst niet zo goed wat ermee te doen, een dal­ing kwam wel op gang en zette zelfs even diep door om richt­ing het slot wat te her­stellen. Wel bli­jft alles zwak, ook van­mor­gen voor­beurs zien we dat de AEX en de DAX wat moeten inlev­eren. Wat betre­ft de AEX is het nu uitk­ijken wat er onder de 458 pun­ten gaat gebeuren, als er verder wordt geza­kt ziet dat er niet best uit. Het­zelfde bij de DAX nu, oplet­ten onder de 10.600 pun­ten. En, niet te ver­geten dat Wall Street bli­jft twi­jfe­len aan de bovenkant waar­door de grafieken zwakker wor­den, vooral die van de Dow Jones en de S&P 500. Rest er ons nog naar de olie te kijken, grafiek hieron­der, die ger­aakt tot de 50 dol­lar maar moet van­mor­gen weer wat terug. De olie kan dus ook met wat cor­rec­tie begin­nen na het testen van die weer­stand, ook daar let­ten we op vandaag. 

Sig­naal dien­sten:
De beurzen kri­j­gen moeite om de sti­jging door te zetten, we zoeken voor de leden naar kansen om daar wat mee te doen en han­de­len waar dat kan. Daarom deze aan­bied­ing, zorg dat u erbij bent met de vol­gende acties want er zullen er nog enkele vol­gen zoals het er nu naaruit ziet. Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 NOVEM­BER vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet nemen we de STO­PLOSS, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen. Op de AEX kan een uit­braak zor­gen voor 15 pun­ten beweg­ing, daarom zijn we ook meteen na de uit­braak gis­teren ingestapt voor de rit naar de 470+. Dat zijn die 15 pun­ten waar ik het over had in de vorige updates op de site en naar de leden toe. Maar er komen meer kansen nu we uit de trad­in­grange zijn gebro­ken, veel meer en voor velen ver­rassende kansen. Een reden temeer om u in te schri­jven zodat u alle belan­grijke upt­dates en sig­nalen ontvangt …

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum, ook spreken de leden bij ons, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading.html#reviews

Mee­doen en maandag op de verzendli­jst staan? Schri­jf u van­daag nog in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Europa kon het niet vol­houden na de ECB, een dal­ing kwam op gang en de indices ger­ak­en weer tot rond of onder de standen van afgelopen vri­jdag. Bij de AEX moeten we op die 458 pun­ten bli­jven let­ten, als de index eron­der ger­aakt en bli­jft dan komt de range 446 – 458 pun­ten weer in beeld met mogelijk een snelle test van die 446 – 448 pun­ten. Weer­stand nu de 458 en de 463 – 464 pun­ten, lat­er de 468 en de 472 – 473 pun­ten. Na het falen richt­ing die weer­stand kan alles weer naar de achter­grond wor­den geschoven, we houden het goed in de gat­en nu. Ook de DAX die bij­na tot de 10.820 pun­ten weer­stand ger­aak­te deze week moet ook terug. Ste­un nu eerst de 10.600 met lat­er de 10.475 pun­ten. Weer­stand bij de DAX bli­jft de 10.820 met lat­er de 11.000 pun­ten maar ook hier kan dat door de dal­ing wat moeil­ijk­er gaan, eerst zien of de ste­un het kan houden. Let ook op de euro die sterk­er werd, dat zet dan wat druk op de indices hier in Europa.

Op Wall Street bli­jft de tech­nis­che con­di­tie nog alti­jd dezelfde zoals de afgelopen 2 weken, nog steeds dicht bij de All Time Highs, weinig weer­stand bij de S&P 500 en een mooie ste­un­zone nu ron­dom de 2160 – 2165 pun­ten. We zien nog steeds weer­stand rond die top­pen en lat­er bij de lijn over de top­pen, de All Time High wacht rond de 2194 ter­wi­jl de lijn over de top­pen nu rond de 2210 pun­ten ligt. Lat­er zal deze weer­stand naar mate de tijd ver­loopt wat oplopen richt­ing de 2215 en 2220 pun­ten. Ste­un bli­jft nu eerst de zone 2165 – 2170 met lat­er de 2150 en de 2135 pun­ten, pas onder de 2120 ziet het er voor de S&P 500 slecht uit. De Dow Jones bli­jft net als de S&P 500 dicht bij de hoog­ste koers ooit, de All Time High zien we bij de Dow op 18.668 pun­ten. Verder bij een door­braak weer­stand door de lijn over de top­pen rond de 18.800 pun­ten, daar­na let­ten we vooral op het nieuwe ronde getal 19.000 pun­ten. Ste­un nu de 18.350 (oude top), daaron­der nog een redelijk sterke ste­un rond de 18.230 pun­ten. De Nas­daq moest gis­teren na het mak­en van een nieuwe All Time High woens­dag inlev­eren, de index kan ste­un vin­den rond de 5232 met lat­er de 5132 pun­ten (oude top van 2000), weer­stand rond de 5285 pun­ten. Opval­lend is dat de indices op Wall Street, en dan vooral de S&P en de Dow Jones moeite kri­j­gen om zich te her­pakken omhoog. Er komt wat druk omlaag die zich nog niet doorzet, wel groeit de kans op een dal­ing nu met de dag. Komt er een sessie met meer dan 1% dal­ing dan kan het wel eens voor­bij zijn voor een tijd­je. Zelf heb ik nu de neig­ing om daarin te geloven, de grafieken tonen duidelijk wat verzwakking nu.

Euro-dol­lar:
De euro kende een zeer volatiele dag gis­teren, eerst naar de 1,133 dol­lar om daar­na weer terug te vallen richt­ing de 1,125 dol­lar. Van­mor­gen komen we uit net onder de 1,13 dol­lar waar­door de uit­braak boven de 1,125 dol­lar voor­lop­ig nog gaande is. De 1,125 dol­lar kan nu ste­un wor­den, alleen als de euro weer de range 1,1051,125 dol­lar opzoekt bli­jft het zoals het was. Mocht de euro doorzetten dan zit een 1,135 en 1,14 dol­lar er mogelijk in de komende dagen, de euro ligt er door de tegen­val­lende pers­babbel van Draghi en de FED die niet te snel de rente wil ver­hogen plots weer wat sterk­er bij. We houden het voor u in de gat­en, mogelijk kun­nen we via Guy Trad­ing of Alles of Niets nog wat doen met de euro … 

Brent olie:
De olie bli­jft maar in beweg­ing, na een terug­val is er opnieuw een ste­vige impuls omhoog gaande door de olievoor­raden die in de VS zwaar tegen­vie­len. De Brent schoot tot de 50 dol­lar door waar er weer­stand wacht, lat­er de 51 – 52 en de 53 dol­lar nog als weer­stand. Ste­un nu eerst de 47,5 dol­lar met lat­er de 46 en de 43,5 dollar.

AEX:


DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Brent olie:
Euro-dol­lar:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.