Beursdagboek Trader Guy 14 september 2016, 08:35

...

Start de correctie nu echt op Wall Street?

14 september 2016, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wat meteen opvalt de afgelopen 3 sessies is dat de volatiliteit hele­maal terug is, na vanaf 24 juni een zee van rust te hebben meege­maakt op de beurzen zien we nu een soort gevecht tussen de Bulls en de Bears en het gaat er behoor­lijk hard aan toe con­sta­teer ik. Vooral vri­jdag en maandag waren zeer inter­es­sant, de ene dag meer dan 2,5% ver­lies ter­wi­jl dat maandag bij­na hele­maal weer goed werd gemaakt. Gis­teren (dins­dag) kwam de Bear weer terug en het lijkt erop dat die het voor een tijd­je over wil nemen op Wall Street. De indices zijn op zoek naar hou­vast maar vin­den dat nog niet tot nog toe, het 200-daags gemid­delde bij de Dow Jones en de S&P 500 kun­nen een mooi eerste doel wor­den maar dan moet er nog een goeie 2 tot 3% van de koersen af. Op zich niet erg want een cor­rec­tie op de beurzen is gezond, zek­er wan­neer Wall Street zo hoog stond en een reeks nieuwe top­pen (All Time Highs) wist neer te zetten. Voor­lop­ig ga ik dan ook uit van een 5 tot 8% cor­rec­tie in eerste instantie, het kan nog slechter wor­den maar dat zien we wel wan­neer eventueel de eerste doe­len wor­den behaald. Hoe dan ook, de mark­t­con­di­tie is duidelijk aan het ver­slechteren momenteel.

Hier in Europa ver­liezen de beurzen ook fors, de AEX die nog de 466 pun­ten aan wist te tikken vorige week staat nu rond de 444 pun­ten en kan nog wat lager zo te zien. De beurzen in Europa staan vooral onder druk door dat de ECB vorige week met weinig nieuws kwam over hun verdere plan­nen lat­er dit jaar en vooral vol­gend jaar. Beleg­gers zijn ver­slaafd ger­aakt aan goed nieuws via de Cen­trale Banken (o.a. BoE, FED en de ECB) dat als het weg­bli­jft ze enorm teleurgesteld rea­geren. Dat is nu het­geen we merken op de finan­ciële mark­ten en aangezien er maar weinig duidelijkheid komt kan dat nog wel eens een tijd­je zo bli­jven, twi­jfels, onzek­er­he­den en vooral dat men niet goed weet waar men aan toe is. We bli­jven alles voor u in de gat­en houden uit­er­aard, en waar het kan doen we iets via US Mar​kets​.nl

Voor­lop­ig lat­en we de markt zijn werk doen, de doe­len kunt u zien in het Tech­nisch Blok hieron­der. We let­ten uit­er­aard ook op de euro en de dol­lar die richt­ing aan het zoeken zijn maar ook de val­u­ta­markt zit met twi­jfels over de komende stap­pen die de Cen­trale Banken gaan maken.

Sig­naal dien­sten:
Don­derdag hebben we de posi­ties rond de top­pen kun­nen draaien van long naar short om zo in te spe­len op een dal­ing van de markt die ik aan zag komen. Deze short posi­ties zijn gis­terenocht­end ges­loten en zodoende hebben onze leden mooie plussen kun­nen behalen op zow­el de AEX, Dow Jones en de olie. Met deze ges­loten posi­ties staat onze ser­vice Guy Trad­ing op een plus van meer dan €1100,- en met Sys­teem Trad­ing is er deze maand al een posi­tief sal­do van €467 behaald.. Er komen zek­er weer nieuwe kansen, zorg dat u mee bent met onze advies­di­en­sten, we zit­ten er boven op en vol­gen gewoon de markt. Niet wij, maar de markt bepaald wat er moet wor­den gedaan. 

Daarom nu deze aan­bied­ing, zorg dat u erbij bent met de vol­gende acties want er zullen er nog enkele vol­gen zoals het er nu naaruit ziet. Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 NOVEM­BER vanaf €39.

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum, ook spreken de leden bij ons, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading.html#reviews

Mee­doen en maandag op de verzendli­jst staan? Schri­jf u van­daag nog in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX kon zich wat her­pakken eerst maar lat­er op de dag ver­loor de index opnieuw behoor­lijk om tot de 442 – 443 pun­ten terug te vallen. Ste­un voor de AEX zien we nu eerst rond de 438 pun­ten, lat­er komt de zone 428 – 430 pun­ten weer in beeld als mogelijke bodem. Daar ziet u op de grafiek onder­aan deze update de lijn onder de bodems vanaf begin dit jaar uitkomen. Weer­stand nu eerst die 448 pun­ten, lat­er de 453 en de 458 pun­ten als weer­stand. De DAX probeert de oude weer­stand nu duidelijk als ste­un te gebruiken, we zien die ste­un nu rond de 10.400 pun­ten. Onder de 10.400 pun­ten kan het snel gaan met de DAX met dan als doe­len eerst de 10.250 en lat­er de 10.150 en de 10.00010.050 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 10.47510.500 pun­ten, lat­er de 10.600 en de 10.750 pun­ten. Het is afwacht­en of de DAX zich weer op gang kan trekken vanaf die 10.400 die gis­teren onder druk kwam te staan.

Op Wall Street bli­jft het nu een gevecht tussen de BULLS en de BEARS, na 3 dagen volop volatiliteit zien we dat de S&P 500 onder druk staat. Ste­un bli­jft de 2120 pun­ten, lat­er de zeer belan­grijke 2085 pun­ten als richt­punt. Zakt de S&P 500 onder deze laat­ste ste­un, de lijn onder de bodems van dit jaar, dan ziet het er slecht uit met mogelijk een ver­snelling omlaag tot de 2055 pun­ten waar het 200-daags gemid­delde wacht of tot de zone 2025 – 2040 pun­ten waar de index dan snel naar­toe kan. Ongeveer het­zelfde bij de Dow Jones, na de reeks top­pen een duidelijke draai gaande nu. De lijn onder de bodems van dit jaar komt nu uit rond de 17.850 pun­ten wat meteen ook een richt­punt is voor de Dow Jones op de korte ter­mi­jn. Lat­er komt het 200-daags gemid­delde in beeld en dat zien we rond de 17.550 pun­ten liggen nu. Weer­stand eerst de 18.250 pun­ten met lat­er de 18.350 en de 18.600 punten.

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft nog alti­jd bin­nen de bek­ende zone 1,1051,125 dol­lar, na vorige week don­derdag tot rond de 1,133 dol­lar te zijn opgelopen komt de euro nu weer terug tot bin­nen de bek­ende range. Tussendoor nog ste­un rond de 1,115 dol­lar maar die 1,105 dol­lar bli­jft het meest belan­grijk nu. Weer­stand nu weer de 1,125 dol­lar, lat­er de 1,135 en de 1,14 dollar.

Brent olie:
De olie staat dicht bij de 47 dol­lar ste­un, onder die 47 dol­lar komt er snel ruimte richt­ing de 46 en de 44,5 dol­lar vrij. Weer­stand nu eerst de 49 – 50 dol­lar, lat­er de 52 – 53 dol­lar. De olie is wel aan het verzwakken na de sti­jging van vorige week don­derdag tot de 50 dol­lar, toen kwam er een ver­rass­ing wat betre­ft de olievoor­raden in de VS maar dat kwam door dat de toevo­er een tijd­je stil kwam te liggen door de orkaan richt­ing eind augus­tus. Van­mid­dag weer de voor­raden uit de VS, om 16:30 kri­j­gen we die en mocht­en deze weer tegen­vallen dan zou de olie wel eens omlaag uit kun­nen breken. Tot dan is het afwachten …

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.