Beursdagboek Trader Guy 15 september 2016, 08:31

...

AEX zwak, Wall Street zoekt naar steun

15 september 2016, 08:31 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Gis­teren veel twi­jfels op de beurs, eerst nog wat plus­jes maar lat­er op de dag wer­den die weer weg gegeven zodat de AEX, de DAX, Dow Jones en de S&P 500 toch weer in de min de dag afs­loten. De Nas­daq kon wel de plus nog vasthouden maar dat kwam volledig door Apple dat een zeer sterke dag had, het aan­deel won bij­na 4 dol­lar (3,5%). De olie zak­te toch weg na dat de voor­raden in tegen­stelling tot de verwachtin­gen behoor­lijk mee­vie­len, toch een vreemde beweg­ing die de olie liet zien want je zou denken dat na deze cijfers de 47 dol­lar zou bli­jven staan. Toch zak­te de olie weg tot even onder de 46 dol­lar, het nam de sec­tor met zich mee zodat de olieaan­de­len meer dan 1% onderuit gin­gen. Dat was ook een van de rede­nen dat de Dow Jones en de S&P 500 richt­ing de laat­ste uurt­jes omlaag moesten.

Van­daag maar eens kijken hoe de markt zich gaat gedra­gen, de con­di­tie wordt wel steeds slechter nu zodat ik verwacht dat we min­i­maal terug gaan naar de ste­un­li­j­nen die u op de grafieken onder­aan deze update kunt zien. Een index om goed in de gat­en te houden is de DAX, die probeert met man en macht die 10.400 pun­ten te verdedi­gen maar als dat los wordt gelat­en kan de index een forse duik omlaag gaan mak­en. Oplet­ten dus, de DAX wordt ook broos nu.

Van­daag nog wat feit­en om naar uit te kijken, de Cen­trale Banken van Zwit­ser­land en Enge­land komen met een besliss­ing over de rente. Lat­er komen er om 14:30 een hele reeks cijfers uit de VS waaron­der de PPI en de Retail Sales. We kijken er naaruit in de loop van de dag. Onze leden weten al wat mijn strate­gie is, u kunt ook lid wor­den door u in te schrijven …

Sig­naal dien­sten:
Deze week hebben we de posi­ties die rond de top­pen wer­den aangekocht kun­nen sluiten met een mooie winst, zodoende hebben onze leden mooie plussen kun­nen behalen op zow­el de AEX, Dow Jones en de olie. Met deze ges­loten posi­ties staat onze ser­vice Guy Trad­ing op een plus van meer dan €1100,- , met Sys­teem Trad­ing is er deze maand al een posi­tief sal­do van €467 behaald.. Er komen zek­er weer nieuwe kansen, zorg dat u mee bent met onze advies­di­en­sten, we zit­ten er boven op en vol­gen gewoon de markt. Niet wij, maar de markt bepaald wat er moet wor­den gedaan. 

Daarom nu deze aan­bied­ing, zorg dat u erbij bent met de vol­gende acties want er zullen er nog enkele vol­gen zoals het er nu naaruit ziet. Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 NOVEM­BER vanaf €39.

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum, ook spreken de leden bij ons, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading.html#reviews

Mee­doen en maandag op de verzendli­jst staan? Schri­jf u van­daag nog in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX kon zich eerst weer wat her­pakken maar lat­er op de dag ver­loor de index opnieuw behoor­lijk om tot de 441 pun­ten terug te vallen. Ste­un voor de AEX zien we nu eerst rond de 438 pun­ten, lat­er komt de zone 428 – 430 pun­ten weer in beeld als mogelijke bodem. Daar ziet u op de grafiek onder­aan deze update de lijn onder de bodems vanaf begin dit jaar uitkomen. Weer­stand nu eerst die 448 pun­ten, lat­er de 453 en de 458 pun­ten als weer­stand. De DAX probeert de oude weer­stand nu duidelijk als ste­un te gebruiken, we zien die ste­un nu rond de 10.37510.400 pun­ten. Onder de 10.375 pun­ten kan het snel gaan met de DAX met dan als doe­len eerst de 10.250 en lat­er de 10.150 en de 10.00010.050 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 10.47510.500 pun­ten, lat­er de 10.600 en de 10.750 pun­ten. Het is afwacht­en of de DAX zich weer op gang kan trekken vanaf die 10.400 die gis­teren onder druk kwam te staan.

Op Wall Street bli­jft het nog steeds een gevecht tussen de BULLS en de BEARS, na 4 dagen volop volatiliteit zien we dat de S&P 500 onder druk staat. Ste­un bli­jft de 2120 pun­ten, lat­er de zeer belan­grijke 2085 pun­ten als richt­punt. Zakt de S&P 500 onder deze laat­ste ste­un, de lijn onder de bodems van dit jaar, dan ziet het er slecht uit met mogelijk een ver­snelling omlaag tot de 2055 pun­ten waar het 200-daags gemid­delde wacht of tot de zone 2025 – 2040 pun­ten waar de index dan snel naar­toe kan. Ongeveer het­zelfde bij de Dow Jones, na de reeks top­pen een duidelijke draai gaande nu. De lijn onder de bodems van dit jaar komt nu uit rond de 17.850 pun­ten wat meteen ook een richt­punt is voor de Dow Jones op de korte ter­mi­jn. Lat­er komt het 200-daags gemid­delde in beeld en dat zien we rond de 17.550 pun­ten liggen nu. Weer­stand eerst de 18.250 pun­ten met lat­er de 18.350 en de 18.600 punten.

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft nog alti­jd bin­nen de bek­ende zone 1,1051,125 dol­lar, aan de bovenkant ofwel dicht bij de 1,125 dol­lar. Na vorige week don­derdag tot rond de 1,133 dol­lar te zijn opgelopen komt de euro nu weer terug bin­nen de bek­ende range. Tussendoor nog ste­un rond de 1,115 dol­lar maar die 1,105 dol­lar bli­jft het meest belan­grijk nu. Weer­stand nu weer de 1,125 dol­lar, lat­er de 1,135 en de 1,14 dollar.

Brent olie:
De olie moest gis­teren na mee­val­lende voor­raden uit de VS toch inlev­eren en zelfs tot onder de ste­un op 46 dol­lar, van­mor­gen staat de Brent er net boven. Onder de 46 dol­lar is het oplet­ten want dan kan het snel naar de 43,5 dol­lar terug met lat­er de bodem van vorige maand rond de 41,5 dol­lar. Weer­stand nu de 47,5 dol­lar met daar­boven de 49,550 dol­lar als weerstand.

AEX:



DAX:



S&P 500:



Dow Jones:



Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.