Beursdagboek Trader Guy 29 november 2016, 08:45

...

Scheurtje in uptrend, AEX valt weer omlaag

29 november 2016, 08:45 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Na een hele reeks nieuwe All Time Highs op Wall Street werd deze reeks onder­bro­ken met een kleine terug­val op alle grote indices daar. Veel is het niet maar toch een begin van een mogelijke cor­rec­tie de enkele dagen aan kan houden, de Dow Jones zou dan terug kun­nen tot min­i­maal de 18.900 pun­ten, de S&P 500 richt­ing de oude weer­stand rond de 2175 – 2185 pun­ten. Europa kreeg zoals vak­er veel meer druk omlaag te ver­w­erken, zo zien we de AEX ver terug­vallen vanaf de weer­stand rond de 458 pun­ten. De DAX kende net als de AEX een slechte dag, daar komt plots de 10.500 pun­ten weer in zicht. Het wordt hoe dan ook een moeil­ijke week met toch enkele belan­grijke zak­en op het pro­gram­ma, denk aan de ver­gader­ing van de olielanden over de pro­duc­tie mor­gen en de cijfers over de werkgele­gen­heid vri­jdag (14:30). Daar­naast kan de euforische Trump ral­ly ten einde lopen, beleg­gers willen nu even een adem­pauze waar­door de markt op zoek kan naar nieuwe kop­ers op een lager niveau.

Zelf bli­jven we rustig wacht­en en uik­ijken naar wat kansen, de leden die mee­doen met posi­ties op Wall Street hebben al een kleine posi­tie kun­nen opne­men. Bij de AEX en de DAX kijken we rustig uit naar een kans, gis­teren kon­den we weinig doen omdat de indices meteen al redelijk diep in het rood kwa­men. Het is nu wacht­en op ofwel een long ofwel een short posi­tie. De leden kri­j­gen daar waar nodig bericht over …

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link …
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Wall Street ver­li­est iets maar bli­jft uit­er­aard dicht bij de top­zone, de Dow Trans­port kende wel een slechte dag gis­teren. Zow­el de Dow Jones als de S&P 500 kun­nen draaien richt­ing hun oude top­pen maar dan moet er wel een duidelijke ver­lies­dag vol­gen op de kleine terug­val van gis­teren. Europa ver­loor wel redelijk en valt na een nieuwe poging richt­ing de jaar­top­pen weer stil, Europa kan de boel maar niet op gang kri­j­gen. Vooral de AEX kri­jgt het moeil­ijk met de ste­un 448 pun­ten weer in zicht nu. De DAX zakt terug richt­ing de 10.500 en kan eventueel weer naar de sterke ste­un 10.400 pun­ten terug. 

Europa:
De AEX kan nu ste­un vin­den rond de 448 pun­ten, lat­er komt de 445 pun­ten als ste­un weer in beeld. Weer­stand nu eerst de 453 – 455 pun­ten, lat­er de bek­ende 458 – 460 pun­ten zone. Tech­nisch ziet het er bij de AEX na diverse keren te falen slecht uit, de 448 pun­ten zal de index op moeten van­gen de komende sessies. Veel zal natu­urlijk ook afhangen van wat Wall Street doet, als het daar ook draait naar bene­den toen kun­nen we hier verder terug. De DAX gaat volop mee omlaag, het falen bij de 10.700 pun­ten zet de index snel terug tot onder de 10.600 pun­ten. Nu ste­un bij de 10.500 en de bek­ende 10.400 pun­ten. Weer­stand bli­jft de 10.700 met daar­boven de jaar­top rond de 10.825 punten.

Wall Street:
Deze keer geen nieuwe top­pen op Wall Street, alle indices moeten wat inlev­eren. De Dow Jones kan als de dal­ing doorzet richt­ing de 18.900 pun­ten ter­wi­jl de S&P 500 de oude top­zone 2180 – 2185 pun­ten op kan zoeken. Ste­un bij de Dow Jones dus die 18.900 pun­ten met daaron­der de oude top rond de 18.660 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 19.20019.250 pun­ten, daar­boven komt de 19.500 pun­ten als weer­stand in beeld. Bij de S&P 500 zien we de eerste ste­un rond de 2190 – 2195 pun­ten met daar net onder de 2175 – 2180 pun­ten. Lat­er de 2160 en de 2140 – 2145 pun­ten als ste­un. Weer­stand bij de S&P 500 nu de 2210 – 2215 pun­ten, lat­er de 2240 – 2245 pun­ten als mogelijk doel omhoog. Zow­el de Dow Jones als de S&P 500 kun­nen dus eerst wat cor­rigeren voor dat er een nieuwe aan­val omhoog op gang komt.

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft nu wat hangen tussen de 1,055 en de 1,06 dol­lar, de 1,054 dol­lar ofwel de bodem van decem­ber 2015 kan nu ste­un wor­den voor de euro. Lat­er zien we de bodem van maart 2015 als mogelijk doel, die ligt nu rond de 1,045 dol­lar. Een tech­nisch her­s­tel tot de 1,0651,07 dol­lar zit er tussendoor wel in, dat zou dan de komende dagen moeten gebeuren. De 1,054 dol­lar bli­jft in eerste instantie belan­grijk maar onder de ste­un rond de 1,045 dol­lar komt pariteit in beeld ofwel de 1 op 1 ver­houd­ing tussen de dol­lar en de euro. Het ziet er op mid­lange ter­mi­jn nog alti­jd niet best uit voor onze munt, men verwacht duidelijk hogere rentes in de VS en het zal blijk­baar niet bij een kwart­je bli­jven als we de val­u­ta­markt en het huidi­ge ver­loop bij de rente in de VS mogen geloven. Weer­stand nu de 1,071,075 dol­lar, lat­er de 1,08 en de 1,105 dollar.

Brent olie:
De olie kende een zeer slechte dag met bij­na 2 dol­lar ver­lies vri­jdag een her­s­tel gis­teren tot rond de 48 dol­lar, men wacht op de OPEC ver­gader­ing van mor­gen waar men zal ver­gaderen om tot een besliss­ing te komen over de pro­duc­tie van olie. Gaat die omlaag? Of komt men niet tot een overeenkomst zodat de lan­den toch meer zullen bli­jven pro­duc­eren? Dat kan de oliepri­js behoor­lijk in beweg­ing bren­gen vanaf woens­dag. Ste­un bli­jft nog de recente bodem rond de 44 dol­lar met daaron­der de bodem van begin augus­tus rond de 41,5 dol­lar. Weer­stand nu de 47,5 en de 49,550 dollar. 

AEX:

DAX:

S&P 500:


Dow Jones:


Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.