Beursdagboek Trader Guy 30 november 2016, 08:54

...

Europa twijfelt terwijl Wall Street hoog blijft hangen

30 november 2016, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De beurzen in Europa bli­jven hangen tussen de ste­un en weer­stand in afwacht­ing van diverse gebeurtenis­sen die mark­t­bepal­end kun­nen zijn, op Wall Street is dat de uitkomst van de ver­gader­ing over de oliepro­duc­tie van­daag en de cijfers over de werkgele­gen­heid vri­jdag om 14:30. Europa wacht ook op de OPEC maar dan zek­er ook op de uitkomst van het ref­er­en­dum over de grondwet in Ital­ië zondag. Dat laat­ste kan nogal wat invloed uitoe­fe­nen op de finan­ciële sit­u­atie bin­nen de euro­zone, daar zijn veel beleg­gers ongerust over. Het is dus wacht­en op wat even­e­menten die op de rol staan, we kun­nen er dan ook weinig over zeggen op dit moment en we zien dan ook dat de beurzen duidelijk gepar­keerd staan bin­nen een kleine trad­in­grang. Bij de AEX is dat tussen de 448 en de 458 pun­ten, bij de DAX tussen de 10.500 en de 10.700 punten.

Wall Street bli­jft dicht bij de top­zone waar de All Time Highs wacht­en, na een reeks nieuwe top­pen lijkt het erop dat er nu een rust­pauze wordt inge­last. Er ligt wat weer­stand aan de bovenkant maar of er vanaf die pun­ten een cor­rec­tie komt van pak­weg 1 tot 3% is nog maar de vraag, decem­ber komt eraan en het is nu afwacht­en of er een ein­de­jaarsral­ly op gang komt of niet. Decem­ber is over het alge­meen een sterke beurs­maand, in 75% van de gevallen weet Wall Street ofwel de Dow Jones winst te boeken in de laat­ste maand van het jaar. Dat zijn de stat­estieken maar het is geen zek­er­heid. We kun­nen echter niet ontken­nen dat we met een ste­vige ral­ly te mak­en hebben en die kan eventueel nog doorzetten. Pas als er een sessie komt met meer dan 1% dal­ing kan de cor­rec­tie op gang komen, zo ver is het nog niet en we zien de afgelopen dagen dat elke dal­ing snel weer wordt opgekocht.

Toch alles maar even over het week­end tillen nu, we bli­jven voorzichtig en afwach­t­end. De dol­lar, de olie en Ital­ië kun­nen het één en ander veroorza­k­en en met posi­ties op de korte ter­mi­jn kun­nen we dan behoor­lijk scheef komen te zit­ten. Dat past niet bij mijn mon­ey man­age­ment, het risi­co is te groot om er een gok­je op te wagen. We moeten dus geduld hebben, ook al lijkt dat saai.

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link …
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Wall Street bli­jft hangen rond de top­zone waar de All Time Highs nog wacht­en op een nieuwe aan­val, de indices geven maar weinig terug en bli­jven dus sterk. Europa had enkele moeil­ijke dagen na het falen aan de bovenkant, de AEX slaagde er niet in om boven de 458 pun­ten te breken ter­wi­jl de DAX de top van het jaar niet wist te halen rond de 10.825 pun­ten. Europa is een beet­je voorzichtig door het ref­er­en­dum dat zondag in Ital­ië op het pro­gram­ma staat, de uit­slag kan Europa in de prob­le­men bren­gen of voor oplucht­ing zor­gen waar­door de beurzen fors kun­nen bewe­gen op de uit­slag. Tot dan bli­jven wij ook voorzichtig … 

Europa:
De AEX kan nu ste­un vin­den rond de 448 pun­ten, lat­er komt de 445 pun­ten als ste­un weer in beeld. Weer­stand nu eerst de 453 – 455 pun­ten, lat­er de bek­ende 458 – 460 pun­ten zone. Tech­nisch ziet het er bij de AEX na diverse keren te falen slecht uit, de 448 pun­ten zal de index op moeten van­gen de komende sessies. Veel zal natu­urlijk ook afhangen van wat Wall Street doet, als het daar ook draait naar bene­den toe kun­nen we hier verder terug. De DAX gaat volop mee omlaag, het falen bij de 10.700 pun­ten zet de index snel terug tot onder de 10.600 pun­ten. Nu ste­un bij de 10.500 en de bek­ende 10.400 pun­ten. Weer­stand bli­jft de 10.700 met daar­boven de jaar­top rond de 10.825 punten.

Wall Street:
Deze keer geen nieuwe top­pen op Wall Street maar we bli­jven er wel heel dicht bij, alle indices moeten deze week iets inlev­eren vanaf hun top­pen. De Dow Jones kan als de dal­ing doorzet richt­ing de 18.900 pun­ten ter­wi­jl de S&P 500 de oude top­zone 2175 – 2185 pun­ten op zou kun­nen zoeken. Ste­un bij de Dow Jones dus die 18.900 pun­ten met daaron­der de oude top rond de 18.660 pun­ten. Weer­stand eerst de 19.20019.250 pun­ten, daar­boven komt de 19.500 pun­ten als weer­stand in beeld. Bij de S&P 500 zien we de eerste ste­un rond de 2190 – 2195 pun­ten met daar net onder de 2175 – 2180 pun­ten. Lat­er de 2160 en de 2140 – 2145 pun­ten als ste­un. Weer­stand bij de S&P 500 nu de 2210 – 2215 pun­ten, lat­er de 2240 – 2245 pun­ten als mogelijk doel omhoog. Zow­el de Dow Jones als de S&P 500 kun­nen dus eerst wat cor­rec­tie lat­en zien voor dat er een nieuwe aan­val omhoog op gang komt.

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft nu wat hangen tussen de 1,055 en de 1,06 dol­lar, de 1,054 dol­lar ofwel de bodem van decem­ber 2015 kan nu ste­un wor­den voor de euro. Lat­er zien we de bodem van maart 2015 als mogelijk doel, die ligt nu rond de 1,045 dol­lar. Een tech­nisch her­s­tel tot de 1,0651,07 dol­lar zit er tussendoor wel in, dat zou dan de komende dagen moeten gebeuren. De 1,054 dol­lar bli­jft in eerste instantie belan­grijk maar onder de ste­un rond de 1,045 dol­lar komt pariteit in beeld ofwel de 1 op 1 ver­houd­ing tussen de dol­lar en de euro. Het ziet er op mid­lange ter­mi­jn nog alti­jd niet best uit voor onze munt, men verwacht duidelijk hogere rentes in de VS en het zal blijk­baar niet bij een kwart­je bli­jven als we de val­u­ta­markt en het huidi­ge ver­loop bij de rente in de VS mogen geloven. Weer­stand nu de 1,071,075 dol­lar, lat­er de 1,08 en de 1,105 dollar.

Brent olie:
De olie beweegt nogal wild in bei­de richtin­gen de afgelopen week, logisch want van­daag komt de OPEC bijeen om het over de pro­duc­tie te hebben. De vraag is of er een beperk­ing komt via een akko­ord van alle lan­den? Daar twi­jfe­len veel beleg­gers momenteel over waar­door de oliepri­js vri­jdag en gis­teren (dins­dag) fors moest inlev­eren. Ste­un voor de Brent zien we nu rond de 4747,5 dol­lar, lat­er de bodem van begin deze maand net onder de 44 dol­lar. Weer­stand kun­nen we nu verwacht­en rond de 4949,5 dol­lar met daar­boven de 51 en de 53 dol­lar. Naast de OPEC ver­gader­ing komen de voor­raden uit de VS nog voor­bij om 16:30, ook dat kan de olie in beweg­ing bren­gen. Van­daag dus een span­nende dag voor wat betre­ft de olie, ik zou er af bli­jven en wacht­en op duidelijkheid.

AEX:


DAX:

S&P 500:


Dow Jones:


Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.