Beursdagboek Trader Guy 15 augustus 2017, 08:34

...

Beurzen veren op, nieuwe rally of toch weer omlaag?

15 augustus 2017, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De week start met een knal omhoog op vri­jwel alle mark­ten, zo wist de DAX de 12.000 pun­ten makke­lijk achter zich te lat­en ter­wi­jl de AEX boven de 521 wist te sluiten. Van­mor­gen zien we bei­de indices weer wat hoger voor­beurs. Ook Wall Street weet via de futures nog wat hoger op te lopen, lat­er van­daag zien we wel of deze indi­catie vast kan wor­den gehouden. Van­mor­gen zien we dat ook Azië posi­tief de dag afsluit.

Weinig nieuws trouwens en er komen nog wat bedri­jven met kwartaal­ci­jfers maar ook daar hebben we de grote bulk al gehad de afgelopen 2 – 3 weken. Het bli­jft let­ten op het gedrag van de mark­ten, we staan hoog op Wall Street maar er zijn ook behoor­lijk wat diver­gen­ties. De val­u­ta­markt bli­jft nogal zenuwachtig, de euro staat aan de hoge kant ter­wi­jl de onzek­er­he­den omtrend de dol­lar vra­gen bli­jft oproepen want die wordt behoor­lijk wat zwakker des­on­danks de rente die hoger staat dan een half jaar gele­den. Dat ruikt naar een recessie ergens mid­den vol­gend jaar?

Diver­gen­tie met top­pen en 200-MA:
Wall Street laat nog alti­jd de nodi­ge diver­gen­tie zien tussen diverse indices, vri­jdag werd daar wel wat aan gedaan want zow­el de Dow Trans­port en de Rus­sel 2000 wis­ten zich wat te her­pakken ter­wi­jl de Dow en de S&P 500 ook wat oplopen maar in min­dere mate. Ik noem nu bewust deze 2 indices, de Trans­port en de Rus­sel, net zoals ik de DAX net noemde want ook deze 2 indices testen het 200-MA. Bei­den wis­ten op te veren vanaf dat 200-MA vri­jdag en dat is zek­er niet onbe­lan­grijk want dat 200-MA is voor veel han­de­laren, fund­man­agers en dus een grote groep beleg­gers heilig te noe­men. Onder het 200-MA veran­derd defin­i­tief een opgaande trend naar een neer­waartse trend en dat bekeken over een lan­gere peri­ode. Net zoals bij de DAX moeten we ons de komende dagen goed voor­berei­den op het­geen er vol­gt op de Rus­sel 2000 en de Dow Trans­port. Uit­er­aard zal ik ook hier­mee helpen, de leden COACHEN met de mogelijkhe­den en waar het kan zal ik er posi­ties op in nemen. Belan­grijk om lid te wor­den dus want ik zie mogelijkhe­den om wat te doen met de diver­gen­ties die nu nog ruim aan­wezig zijn. Of we pakken de indices die het 200-MA testen LONG, of weg gaan short op de indices die nu nog aan de hoge kant staan (Dow en S&P 500 of de AEX).

Zorg dat u mee doet want het kun­nen wel eens mooie trades, posi­ties worden …

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 OKTO­BER:
Onze leden hebben winst kun­nen nemen op de posi­ties vri­jdag, zo haalde Sys­teem Trad­ing een winst van €700 (MAX inleg €1500) ter­wi­jl Alles of Niets waar we met MAX2000 werken een winst op de posi­ties haalde van €765 vri­jdag. Met de olie en de VIX wis­ten we een hele mooie score te behalen via Guy Trad­ing en dus ook via COM­BI Trad­ing, er werd €800 winst genomen op de short posi­ties. We zit­ten nu zon­der posi­ties en richt­en ons op nieuwe kansen die er snel weer komen.

Wilt u mee­doen dan kunt zich van­daag nog inschri­jven via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u de SMS bericht­en verwacht­en om in en uit te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 OKTO­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 kende een sterke start van de nieuwe week, de index ger­aakt al weer tot de 2465 pun­ten op slot­ba­sis. Weer­stand nu de bek­ende zone 2470 – 2480 pun­ten met daar­boven de top van vorige week rond de 2491 pun­ten wat betre­ft de S&P 500 index. Een mooie rebound vanaf de bodem die vorige week don­derdag werd neergezet. Ste­un voor de index nu de 2450 met daaron­der de 2420 pun­ten, lat­er hou ik nog alti­jd reken­ing met een hertest van de oude top­pen ron­dom de 2400 – 2405 pun­ten. Van­daag maar eens goed kijken waar we op uit kun­nen komen, de voor­beurs indi­catie ziet er opnieuw redelijk uit maar ik denk niet dat de indices door gaan trekken richt­ing de top­pen.

De Dow Jones moest afgelopen don­derdag dan uitein­delijk voor het eerst sinds tij­den echt mee omlaag maar lang duurde het niet zien we nu. De index her­pakt zich wederom sterk en sluit net onder de 22.000 pun­ten de eerste dag van de week af. Wel zien we nog alti­jd dat er meer aan­de­len in de down­be­weg­ing ger­ak­en ter­wi­jl het er maar weinig zijn die nieuwe top­pen weten neer te zetten. Ste­un nu eerst de 21.850 pun­ten, lat­er de 21.750 en het 50-MA ron­dom de 21.500 pun­ten wat ik nog steeds als richt­punt zie.

Nas­daq:
De Nas­daq her­pakt zich goed na de forse dal­ing van afgelopen don­derdag. De Nas­daq komt nu wel in een fase waar het moet gebeuren, ofwel de index geeft het defin­i­tief op en we zakken verder door de bodems van de afgelopen 2 – 3 maand of er komt een nieuwe ral­ly die de index mogelijk nog veel hoger stu­urt dan waar de top nu ligt te wacht­en (6460 pun­ten). Zek­er een reden om de Nas­daq goed in de gat­en te houden de komende dagen/​weken. Ste­un bli­jft de 6250 pun­ten in eerste instantie, lat­er de 6100 en de 6000 pun­ten, weer­stand eerst de 6350 met daar­boven de 6400 en de top­zone rond de 6460 punten.

Europa:
De AEX kon rond de 517 – 518 ste­un vin­den vri­jdag, de start van de nieuwe week was posi­tief en de index ger­aakt dan ook meteen weer tot boven de 520 – 521 pun­ten waar we voor een nieuwe oplev­ing boven moeten bli­jven. Let op want er wordt nog alti­jd met wat voorzichtigheid naar Wall Street gekeken waar er wel een cor­rec­tie op gang kwam maar die tot nog toe niet door wil zetten. Alleen is het zo dat de cor­rec­tie op Wall Street er nog steeds in zit, dan zal de AEX het niet draag houden vrees ik en kun­nen we gewoon weer omlaag met onze index. Het lijkt er dus eerder op dat we nu met een tech­nis­che reac­tie op de dal­ing komen, lat­er deze week kan de markt weer omlaag. Ste­un bli­jft dan de 520 – 521 en de 517 – 518 pun­ten, onder de 517 pun­ten ziet het er niet best uit voor de AEX index. Weer­stand nu eerst de 523 met daar net boven de 525 pun­ten, lat­er zien we de 528 en de 530 – 531 pun­ten al weerstand.

De DAX her­pakt zich redelijk goed nu vanaf de bodem­zone net onder de 12.000 pun­ten, mogelijk ger­aakt de DAX nu in eerste instantie tot de 12.250 pun­ten en wie weet zelfs tot de weer­stand die we zien rond de 12.390 pun­ten. Ste­un nu eerst de 12.08012.090 met lat­er de 12.000 en de 11.850 pun­ten. Het 200-MA dat de DAX eerst daar naar­toe lok­te zorgt nu voor­lop­ig voor een mooie ste­un, we zijn er nog niet los van maar de mooie rebound kan nog even aan­houden dus. Wel bli­jven we let­ten op Wall Street en op het ver­loop van de euro.

Brent olie:
De Brent olie moet verder inlev­eren, de Brent zakt al onder de 51 dol­lar ter­wi­jl de WTI opnieuw richt­ing de 47,5 dol­lar terug moet. Na enkele dagen de (zo blijkt nu) zware weer­stand te hebben opge­zocht ron­dom de 53 dol­lar (Brent) komt de olie snel weer terug omlaag. Ste­un voor de Brent nu eerst de 50 dol­lar, lat­er komen de 49 en de 47,548 dol­lar als ste­un in beeld. Onder de 48 dol­lar kan de olie verder terug richt­ing de bodems die rond de 44 – 45 dol­lar wacht­en. Eerst maar eens zien wat de Brent ron­dom de 49 – 50 dol­lar zal doen, daar­na weten we meer.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.