Beursdagboek Trader Guy 18 augustus 2017, 09:05

...

Diepe steek omlaag na lagere top

18 augustus 2017, 09:05 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De meeste han­de­laren zullen nu denken waar komt die dal­ing van­daan op Wall Street? De span­nin­gen ron­dom N‑Korea wer­den toch min­der? Vorige week gaf ik al aan dat het ook niet de reden was dat de beurzen terug moesten, er is meer aan de hand dan wat dreig­ing, blijk­baar ver­geten veel beleg­gers dat de BULL markt nu al 9 jaar duurt en dat we al sinds begin 2015 geen cor­rec­tie meer hebben gekre­gen op Wall Street. Het is dan ook meer dan logisch dat er een steek omlaag moet komen, we hebben feest kun­nen vieren toen de Dow door de 20.000 pun­ten brak, dan door de 21.000 en recent door de 22.000 pun­ten maar sprook­jes bli­jven niet duren. Ja Noord Korea gaf even een impul­sje, en ja Trump kri­jgt niks voor elka­ar behalve prat­en en beloftes mak­en maar nog­maals, dit alles zegt maar weinig over de con­sta­ter­ing van het­geen er op komst is op Wall Street.

Het zijn de diver­gen­ties die dit alles al een tijd­je aangeven, zie de small caps en de big caps maar en de indices die daar­toe behoren. Het ziet er dus zek­er niet goed uit, zow­el op de korte, de mid­lange en zelfs nu al op de lan­gere ter­mi­jn. Alles heeft te mak­en met het aan­tal aan­de­len op de New York Stock Exchange die nieuwe 52-week lows neer­print­en ten opzichte van het aan­tal aan­de­len dat met een nieuwe 52-week highs komen. Daarover heb ik gis­teren een col­umn geschreven die u kunt lezen … Lees artikel via deze link …

Verder zien we wel wat het ver­volg zal wor­den van­daag, het ziet er niet best uit want de futures her­stellen niet echt op Wall Street ter­wi­jl alles wel op de laag­ste stand van de dag afs­loot op Wall Street. 

Aan­bied­ing nu vanaf €39 tot 1 OKTO­BER:
Onze leden hebben winst kun­nen nemen op de posi­ties vri­jdag, zo haalde Sys­teem Trad­ing een winst van €700 (MAX inleg €1500) ter­wi­jl Alles of Niets waar we met MAX2000 werken een winst op de posi­ties haalde van €765 vri­jdag. Met de olie en de VIX wis­ten we een hele mooie score te behalen via Guy Trad­ing en dus ook via COM­BI Trad­ing, er werd €800 winst genomen op de short posi­ties. We zit­ten nu zon­der posi­ties en richt­en ons op nieuwe kansen die er snel weer komen.

Wilt u mee­doen dan kunt zich van­daag nog inschri­jven via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber vanaf €39. Dan staat u meteen op de lijst en kunt u de SMS bericht­en verwacht­en om in en uit te stap­pen. Naast de SMS en mail voor het instap­pen coachen we ook de leden via updates, onder­s­te­un­ing via het FORUM waar alleen de leden op mee kun­nen kijken en kri­jgt u elke ocht­end een ruime update over de markt. En dat alles nu tegen een mooie kort­ing om het uit te proberen …

Vanaf €39 tot 1 OKTO­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 maakt net als de andere indices op Wall Street geen nieuwe top, we hebben dus te mak­en met een lagere top het­geen niet sterk is. Ook sluit de index lager dan de vorige bodem die vorige week don­derdag werd neergezet. Ste­un nu de 2418 – 2420 pun­ten met lat­er de oude top­zone rond de 2400 – 2405 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 2450 pun­ten, lat­er de zone 2475 – 2480 en de top rond de 2491 pun­ten. Veel aan­de­len bin­nen de S&P 500 mak­en nieuwe 52-week lows, een slecht teken voor het ver­volg de komende peri­ode. Ik verwacht nog een grotere dal­ing op Wall Street en dus bij de S&P 500 index.

De Dow Jones ver­li­est meer dan 1% voor het eerst sinds 17 mei, vorige week was er ook al bij­na 1% ver­lies maar net niet. Toch oplet­ten met de Dow Jones nu want de dik aange­groei­de aan­de­len begin­nen nu ook in te lev­eren. Alle 30 de aan­de­len lieten ver­lies zien deze keer, veel van de 30 Dow aan­de­len mak­en zelfs een nieuwe bodem ofwel een nieuwe 52-week low. De Dow lijkt ook het gevecht met de 22.000 pun­ten te ver­liezen en is onder­weg naar de eerste belan­grijke ste­un die rond de 21.600 pun­ten wacht. Onder die 21.600 pun­ten kan er snel veel meer van de index af, dan zien we de oude top rond de 21.170 pun­ten als ste­un. Weer­stand kun­nen we nu rond de 21.850 en de 22.000 pun­ten verwacht­en, lat­er de top rond de 22.170 pun­ten.

Nas­daq:
De Nas­daq laat een lagere top achter net als de andere indices op Wall Street, de bodem van gis­teren ligt ook lager dan die van vorige week don­derdag waar­door deze index toch een zeer zwak sig­naal afgeeft. De ste­un die ik gis­teren nog aan­gaf rond de 6250 pun­ten werd meteen door­bro­ken waar­door de weg nu open ligt richt­ing de 6100 en de 6000 pun­ten. Oplet­ten nu want we hebben bei­de voor­waar­den voor een ver­volg dal­ing te pakken, er is een lagere top gezet en de bodem van gis­teren ligt lager dan de vorige bodem. Veel grote techaan­de­len zoals Apple, Ama­zon, Alpha­bet en Microsoft kre­gen met ste­vige ver­liezen te mak­en gis­teren, de dal­ing werd dus breed gedragen.

Europa:
De AEX bli­jft nog redelijk liggen maar wel dicht bij de 520 pun­ten waar het breekpunt wacht, de 517 – 518 kun­nen we ook nog erbij nemen zodat de AEX in ieder geval de zone 517 – 520 moet vast zien te houden om erg­er te voorkomen. Weer­stand nu de zone 526 – 528 pun­ten met daar­boven de 530 – 531 pun­ten, lat­er de 535 en de top van dit jaar rond de 538 pun­ten. Nu Wall Street het op lijkt te geven moeten we de AEX en dus ook de andere indices hier in Europa zek­er goed in de gat­en houden, we kun­nen dan met de AEX ook terug naar min­i­maal de bodem van eind juni die rond de 506 pun­ten wacht. Belan­grijk nu aan de onderkant de 517 pun­ten en aan de bovenkant de 530 – 531 punten.

De DAX moet inlev­eren na de ral­ly van de afgelopen dagen die een 300 pun­ten her­s­tel teweeg bracht, de DAX zou eerst nog tot die 12.390 pun­ten op kun­nen lopen maar dat was al teveel gevraagd op dit moment. We kun­nen ons denk ik weer gaan richt­en op de 12.000 pun­ten waar de ste­un wacht, eerst wel de 12.08012.090 als ste­un. Onder de 12.000 pun­ten zit er meer dal­ing aan te komen maar dan moet Wall Street deze keer ook doorzetten met de cor­rec­tie. Weer­stand nu de 12.25012.300 en de 12.390 pun­ten (oude top). Op de korte en de mid­lange ter­mi­jn ziet het er voor de DAX nog alti­jd slecht uit.

Brent olie:
De Brent olie kri­jgt het wat moeil­ijk­er en drukt al sinds woens­dag op de 50 dol­lar waar de eerste ste­un wacht. Na het bereiken van de zware weer­stand 5353,5 dol­lar zien we de olie nu weer wat terug­vallen gedurende de afgelopen week. Ste­un bli­jft er eerst ron­dom die 50 dol­lar maar als de Brent daaron­der zakt kan het snel terug naar de 49 en de 47,5 dol­lar waar we de vol­gende ste­un­pun­ten zien. Weer­stand nu de 52 en de 5353,5 dollar.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.