Beursdagboek Trader Guy 2 december 2017, 14:29

...

AEX zakt weg en duidelijke Hanging Man op Wall Street

2 december 2017, 14:29 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Op Wall Street een vreemde sessie met eerst een forse dal­ing die toch weer werd opgekocht toen bleek dat men genoeg stem­men had om de TAX plan­nen erdoor te drukken, lat­er werd die meerder­heid behaald via de stem­ming zodat het plan met wat aan­passin­gen door gezet kan wor­den. Wat belan­grijk is dat men het al wist, ze gaan niet stem­men als er geen zek­er­heid zou zijn dat de meerder­heid er komt en die was er in de loop van de avond dus al. De indices hebben al kun­nen rea­geren op de uit­slag waar­door zow­el de Dow, de S&P 500 en de Nas­daq de ver­liezen van eerder gedurende de sessie goed kon­den mak­en. Wat we nu wel hebben zow­el op de Dow Jones, de S&P 500 en de Nas­daq is een duidelijke Hang­ing Man can­dle” wat in de meeste gevallen een staaf is die een top aangeeft.

Maandag zal moeten blijken of het feit een soort sell the news wordt, de kans daarop kan groot zijn door het gedrag dat we vri­jdag hebben gezien. Vergeet trouwens niet dat door de uit­sprak­en van Fly­nn die zegt gel­o­gen te hebben tegen de FBI in jan­u­ari over de bemoeienis­sen van Rus­land tij­dens de verkiezin­gen. Dat kan Trump in een moeil­ijke sit­u­atie bren­gen waar­door de kans op een afzetting van de Pres­i­dent daarmee groeit, het is nog lang niet aan de orde maar het zou wel kun­nen. Ook dat wordt iets om reken­ing mee de houden de komende periode.

Wall Street bli­jft dus aan de hoge kant hangen, van een cor­rec­tie is nog totaal geen spoor te beken­nen maar de move van vri­jdag was niet zo mooi bin­nen een duidelijk Bull Mar­ket, ik zou zeggen dat we de markt heel goed in de gat­en moeten houden nu wat hier en daar toch sig­nalen om de lang verwachte cor­rec­tie op gang te bren­gen. We zullen het snel genoeg merken, de komende week wordt hoe dan ook zeer belangrijk.

Wat Europa betre­ft, rond 17:30 als de markt sluit moesten zow­el de AEX als de DAX naar de day­lows terug na eerst even her­s­tel te lat­en zien, de AEX ger­aak­te zelfs weer meer dan een punt in de plus een uur voor het slot maar de sell­off bracht de AEX in een razend­snel tem­po weer tot ‑5 pun­ten, een dal­ing van bij­na 6,5 pun­ten in 20 minuten tijd. Zo ziet u meteen dat de onderliggende kracht bij zow­el de AEX als bij de DAX zwak bli­jft, de DAX moest ook ver terug en kwam onder de bodem van begin novem­ber terecht waar­door de index net zoals de AEX een ste­vig verkoopsig­naal afgeeft. De komende week zouden bei­den wel eens naar de lange ter­mi­jn ste­un­pun­ten terug kun­nen, bij de AEX tot rond de 525 pun­ten en bij de DAX tot rond de 12.47512.500 pun­ten. Iets om toch reken­ing mee te houden de komende week. Ook hier zal veel afhangen van wat Wall Street zal doen uit­er­aard de komende week.

Opval­lend is ook dat de op Chi­na gerichte mark­ten het zwaar kri­j­gen, zo ver­li­est de index in Chi­na al tot 5% ter­wi­jl ook de Hang Seng aan het draaien is. We moeten ook op Azië let­ten de komende dagen wat er daar alle­maal zal gebeuren. Door dit alles verwacht ik een vrij volatiele beur­sweek, het kan dat Wall Street nog heel even euforisch zal rea­geren op de TAX plan­nen maandag maar wat zal er daar­na gebeuren? Er zal weinig spec­tac­u­lair posi­tief nieuws meer voor­bij komen nu dat belan­grijke feit op tafel ligt, de markt kan dus moe wor­den en uitein­delijk even stoom afblazen. We gaan het zien, we houden u op de hoogte uit­er­aard via de web­site, Twit­ter (vol­gen via @usmarkets ) en via onze leden­di­en­sten waar ik beleg­gers als coach begeleid.

Han­de­len en coach­ing?
De maand novem­ber werd posi­tief afges­loten, we zijn nu met decem­ber begonnen en er wer­den al wat posi­ties opgenomen waar­bij u nog mee kunt door lid te wor­den. U ziet dan alles in onze Trader­shop en op de afgescher­mde leden­fo­rums op de site. Dus schri­jf u in ieder geval in zodat u maandag nog mee kunt met de posi­ties waar ik toch wat van verwacht. Schri­jf u nu in via de mooie aan­bied­ing die loopt tot 1 FEB­RU­ARI en keis abon­nement op een van onze ser­vices ofwel sig­naal­dien­sten. Dan coachen we u door deze moeil­ijke markt heen via op mon­ey man­age­ment gedreven han­del­s­plan­nen. Wie nu lid wordt kan mee­doen voor slechts €39 tot 1 feb­ru­ari. We begelei­den u dan via updates, sig­nalen en dus onder­s­te­un­ing op de beurs. Schri­jf u in via de vol­gende link … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 zette al een stap naar de 2650 pun­ten waar het eerste doel lag na de door­braak boven de 2625 pun­ten, we gaan verder in stap­pen van 25 pun­ten waar­door de 2675 en de 2700 pun­ten de vol­gende doe­len omhoog (weer­stand) wor­den in het onbek­ende gebied waar we amper tot geen weer­stand zien. Vri­jdag werd er intra­day al eens ste­vig op de verkoop­knop­pen gedrukt wat de index zelfs tot rond de 2605 pun­ten bracht om vanaf dat punt wat ik als ste­un aangeef te her­stellen. In ieder geval geen nieuw record bij de S&P 500 vri­jdag maar wel een duidelijke Hang­ing Man” op de dag grafiek wat dan vaak als een top patroon wordt aangezien. Ste­un nu eerst de 2625 met lat­er de 2600 – 2605 pun­ten, onder die 2600 pun­ten let­ten we op de 2570 – 2575 pun­ten als mogelijke doe­len voor de S&P 500. We kijken voor­lop­ig niet verder omlaag zolang er op dag­ba­sis geen cor­rec­tie van meer dan 1% komt maar we wer­den toch weer eens duidelijk wakker geschud vri­jdag. Wall Street bli­jft dus nog zeer sterk voor de dag komen maar mijn inziens begint het er toch behoor­lijk gevaar­lijk uit te zien nu.

Dow Jones index:
De Dow Jones bewoog fors vri­jdag geen nieuw record deze keer, eerst nog een kleine plus maar ruim een uur na de open­ing kwam er een ste­vige draai op gang die de Dow snel tot ruim 300 pun­ten lager zette. De DIP werd snel weer opgekocht, de index wist zich te her­pakken om het ver­lies te beperken tot slechts 40 pun­ten. Wel zien we nu een duidelijke Hang­ing Man” op de dag grafiek en dat geeft meestal een top aan, als het ver­volg nu omlaag wordt dan zouden we in ieder geval voor­lop­ig de top hebben gezet. Het past ook per­fect bij de soort Blowoff” beweg­ing die we in 3 sessies hebben gezien, met geweld een top neerzetten om daar­na uitein­delijk te starten met een cor­rec­tie. Die cor­rec­tie is meer dan nodig want het lijkt al een eeuwigheid gele­den (74 sessies) dat we de Dow Jones met meer dan 1% hebben zien zakken op slot­ba­sis en na die Hang­ing Man van vri­jdag lijkt de kans nu toch wat grot­er daarop. Weer­stand nu de 24.500 pun­ten, lat­er de 24.750 en de 25.000 pun­ten. Voor­lop­ig oplet­ten dus, de spec­u­latie op de TAX plan­nen zouden wel eens een soort verkoop het nieuws effect kun­nen oplev­eren, met andere woor­den wil dat zeggen dat alles al ruim werd ingeprijst.

Nas­daq:
De Nas­daq laat net zoals bij de Dow Jones en de S&P 500 een Hang­ing Man” can­dle zien op dag­ba­sis, de index kreeg woens­dag al te mak­en met forse win­st­ne­min­gen zodat het er alle­maal toch wat min­der goed uit komt te zien op Wall Street. Mogelijk hebben we de top al gezien daar en kan de cor­rec­tie nu van start gaan, wel is het voor de Nas­daq belan­grijk om naar de 6800 pun­ten te kijken want daar wacht er nog een mooie ste­un. Vri­jdag zijn we er al onder terecht gekomen maar via een her­s­tel sluit de Nas­daq er nog ruim boven op 6847 pun­ten, de laag­ste stand lag op 6737 pun­ten zelfs. Ste­un bli­jft dus de 6800 pun­ten, lat­er de 6735 en lat­er de 6650 pun­ten, als de Nas­daq echt in een cor­rec­tie terecht komt dan moeten we vooral op de vorige top wacht­en, die zien we nu rond de 6461 pun­ten. Weer­stand nu de 6900 met lat­er de 7000 punten.

DAX:
De DAX kreeg het moeil­ijk vri­jdag, na de zeer mooie sessie op Wall Street van don­derdag zien we de DAX fors inlev­eren om zelf even tot onder de 12.850 pun­ten terecht te komen en een bodem neer te zetten op 12.806 pun­ten. Het lijkt erop dat de DAX die onder de korte ter­mi­jn ste­un­li­jn terecht komt op slot­ba­sis en rond de bodem van novem­ber de sessie afs­luit onder­weg is naar de belan­grijke lange ter­mi­jn ste­un. Die ste­un zien we via de lijn onder de bodems samen met het 200-MA uitkomen rond de 12.47512.500 pun­ten. Een test van deze ste­un­zone zit er na de beweg­ing omlaag van vri­jdag met een uit­braak onder de korte ter­mi­jn ste­un­li­jn zek­er in, de DAX zou dan nog ongeveer 350 tot 400 pun­ten moeten zakken om dat doel te bereiken. Weer­stand nu eerst de 13.02513.050 met daar­boven de 13.17513.200 pun­ten, pas als de DAX duidelijk boven de 13.200 pun­ten ger­aakt zit er meer sti­jging in maar gezien de beweg­ing van vri­jdag tot onder de ste­un verkleinen de kansen op een nieuwe rally.

AEX:
De AEX kri­jgt het behoor­lijk moeil­ijk door de grillen die we zien op Wall Street, gis­teren moest de AEX dan ook behoor­lijk inlev­eren met een slot onder de belan­grijke korte ste­un­li­jn. Als de AEX verder zakt en onder de vorige bodem uitkomt die rond de 535 pun­ten wacht dan moeten we reken­ing gaan houden met een terug­val tot de lange ter­mi­jn ste­un. Die ste­un­li­jn zien we rond de 525 – 526 pun­ten en daar komt ook het 200-MA uit, een zeer mooie ste­un wacht er daar voor wat betre­ft de AEX en nu we er naar onder­weg zijn en nog maar 10 pun­ten erboven staan is de kans redelijk groot dat we daar gaan ger­ak­en op redelijk korte ter­mi­jn. Die belan­grijke ste­un kan dus een mooi instap­mo­ment oplev­eren om mogelijk de ein­de­jaarsral­ly in te zetten maar veel zal natu­urlijk afhangen van wat Wall Street gaat doen de komende week. Weer­stand voor de AEX nu eerst de 540 – 541 pun­ten, lat­er de 543 – 544 en de 547 – 548 punten.

Brent Olie:
De olie kende een sterke dag maar kon niet rond de hoog­ste stand van de dag afs­luiten, de olie kon wel even oplopen tot rond de 64.5 dol­lar maar sluit de dag af op 63,75 dol­lar. Weer­stand bli­jft voor­lop­ig de 65 dol­lar waar de olie eerst door moet zien te breken, lat­er kan de olie naar de 67,5 en 70 dol­lar maar dan moet alles meezit­ten. Ste­un nu de 6262,5 dol­lar met lat­er de 61 en de 59 dol­lar als ste­un, die 59 dol­lar is de oude top bij de Brent die in sep­tem­ber werd doorbroken.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Dow Jones Trans­port:


Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.