Beursdagboek Trader Guy 4 december 2017, 08:26

...

Start week sterk door TAX plannen VS

4 december 2017, 08:26 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De start van de nieuwe week ziet er sterk uit via de futures op Wall Street die hoger staan, een opzet richt­ing nieuwe top­pen op Wall Street want de Dow Jones futures spant weer eens de kroon met een plus van 200 pun­ten van­mor­gen. Dat de indices op Wall Street zeer gevoelig zijn voor slechte invloe­den hebben we vri­jdag al kun­nen zien, een nieuws­bericht zette de Dow Jones in no-time tot 350 pun­ten lager en het kan nog veel sneller gaan nu Wall Street dubbel zo duur gewaardeerd is dan nor­maal. Met andere woor­den, er zit nogal wat lucht in de koersen op Wall Street momenteel.

Europa bli­jft daar­ente­gen vrij nor­maal wat betre­ft de waarder­ing, hier ver­loopt de beurs dan ook rustiger dan op Wall Street en komen we niet echt op gang naar boven toe. Toch oplet­ten hier in Europa met de 200-MA’s in zicht zow­el bij de AEX als bij de DAX. Ook de oplopende ste­un­li­jn zien we naderen na vri­jdag. Van­daag zal Europa wel wat her­stellen maar de vraag is tot waar? Ste­un voor de AEX nu die 535 pun­ten, lat­er de 528 en de 525 pun­ten. Bij de DAX zien we die ste­un rond de 12.850 en de 12.500 pun­ten waar het 200-MA uitkomt. Van­mor­gen in ieder geval plussen, zelfs meer dan 1% erbij rond de open­ing, het zal nu afwacht­en wor­den wat de markt gaat doen richt­ing de open­ing van Wall Street waar alles dus met nieuwe records zal ope­nen. Kri­j­gen we een top of gaan we gewoon verder omhoog met nog veel hogere koersen op Wall Street?

De euro zakt iets terug van­mor­gen, de olie zien we een half pro­cen­t­je lager staan ter­wi­jl Azië niet zoveel posi­tiefs laat zien. De Nikkei en Chi­na sluiten wat lager ter­wi­jl de Hang Seng iets oploopt na de dal­ing van vorige week.

Han­de­len en coach­ing?
De maand novem­ber werd posi­tief afges­loten, we zijn nu met decem­ber begonnen en er wer­den al wat posi­ties opgenomen waar­bij u nog mee kunt door lid te wor­den. U ziet dan alles in onze Trader­shop en op de afgescher­mde leden­fo­rums op de site. Dus schri­jf u in ieder geval in zodat u maandag nog mee kunt met de posi­ties waar ik toch wat van verwacht. Schri­jf u nu in via de mooie aan­bied­ing die loopt tot 1 FEB­RU­ARI en keis abon­nement op een van onze ser­vices ofwel sig­naal­dien­sten. Dan coachen we u door deze moeil­ijke markt heen via op mon­ey man­age­ment gedreven han­del­s­plan­nen. Wie nu lid wordt kan mee­doen voor slechts €39 tot 1 feb­ru­ari. We begelei­den u dan via updates, sig­nalen en dus onder­s­te­un­ing op de beurs. Schri­jf u in via de vol­gende link … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 zette al een stap naar de 2650 pun­ten waar het eerste doel lag na de door­braak boven de 2625 pun­ten, we gaan verder in stap­pen van 25 pun­ten waar­door de 2675 en de 2700 pun­ten de vol­gende doe­len omhoog (weer­stand) wor­den in het onbek­ende gebied waar we amper tot geen weer­stand zien. Vri­jdag werd er intra­day al eens ste­vig op de verkoop­knop­pen gedrukt wat de index zelfs tot rond de 2605 pun­ten bracht om vanaf dat punt wat ik als ste­un aangeef te her­stellen. In ieder geval geen nieuw record bij de S&P 500 vri­jdag maar wel een duidelijke Hang­ing Man” op de dag grafiek wat dan vaak als een top patroon wordt aangezien. Ste­un nu eerst de 2625 met lat­er de 2600 – 2605 pun­ten, onder die 2600 pun­ten let­ten we op de 2570 – 2575 pun­ten als mogelijke doe­len voor de S&P 500. We kijken voor­lop­ig niet verder omlaag zolang er op dag­ba­sis geen cor­rec­tie van meer dan 1% komt maar we wer­den toch weer eens duidelijk wakker geschud vri­jdag. Wall Street bli­jft dus nog zeer sterk voor de dag komen maar mijn inziens begint het er toch behoor­lijk gevaar­lijk uit te zien nu.

Dow Jones index:
De Dow Jones bewoog fors vri­jdag geen nieuw record deze keer, eerst nog een kleine plus maar ruim een uur na de open­ing kwam er een ste­vige draai op gang die de Dow snel tot ruim 300 pun­ten lager zette. De DIP werd snel weer opgekocht, de index wist zich te her­pakken om het ver­lies te beperken tot slechts 40 pun­ten. Wel zien we nu een duidelijke Hang­ing Man” op de dag grafiek en dat geeft meestal een top aan, als het ver­volg nu omlaag wordt dan zouden we in ieder geval voor­lop­ig de top hebben gezet. Het past ook per­fect bij de soort Blowoff” beweg­ing die we in 3 sessies hebben gezien, met geweld een top neerzetten om daar­na uitein­delijk te starten met een cor­rec­tie. Die cor­rec­tie is meer dan nodig want het lijkt al een eeuwigheid gele­den (74 sessies) dat we de Dow Jones met meer dan 1% hebben zien zakken op slot­ba­sis en na die Hang­ing Man van vri­jdag lijkt de kans nu toch wat grot­er daarop. Weer­stand nu de 24.500 pun­ten, lat­er de 24.750 en de 25.000 pun­ten. Voor­lop­ig oplet­ten dus, de spec­u­latie op de TAX plan­nen zouden wel eens een soort verkoop het nieuws effect kun­nen oplev­eren, met andere woor­den wil dat zeggen dat alles al ruim werd ingeprijst.

Nas­daq:
De Nas­daq laat net zoals bij de Dow Jones en de S&P 500 een Hang­ing Man” can­dle zien op dag­ba­sis, de index kreeg woens­dag al te mak­en met forse win­st­ne­min­gen zodat het er alle­maal toch wat min­der goed uit komt te zien op Wall Street. Mogelijk hebben we de top al gezien daar en kan de cor­rec­tie nu van start gaan, wel is het voor de Nas­daq belan­grijk om naar de 6800 pun­ten te kijken want daar wacht er nog een mooie ste­un. Vri­jdag zijn we er al onder terecht gekomen maar via een her­s­tel sluit de Nas­daq er nog ruim boven op 6847 pun­ten, de laag­ste stand lag op 6737 pun­ten zelfs. Ste­un bli­jft dus de 6800 pun­ten, lat­er de 6735 en lat­er de 6650 pun­ten, als de Nas­daq echt in een cor­rec­tie terecht komt dan moeten we vooral op de vorige top wacht­en, die zien we nu rond de 6461 pun­ten. Weer­stand nu de 6900 met lat­er de 7000 punten.

DAX:
De DAX kreeg het moeil­ijk vri­jdag, na de zeer mooie sessie op Wall Street van don­derdag zien we de DAX fors inlev­eren om zelf even tot onder de 12.850 pun­ten terecht te komen en een bodem neer te zetten op 12.806 pun­ten. Het lijkt erop dat de DAX die onder de korte ter­mi­jn ste­un­li­jn terecht komt op slot­ba­sis en rond de bodem van novem­ber de sessie afs­luit onder­weg is naar de belan­grijke lange ter­mi­jn ste­un. Die ste­un zien we via de lijn onder de bodems samen met het 200-MA uitkomen rond de 12.47512.500 pun­ten. Een test van deze ste­un­zone zit er na de beweg­ing omlaag van vri­jdag met een uit­braak onder de korte ter­mi­jn ste­un­li­jn zek­er in, de DAX zou dan nog ongeveer 350 tot 400 pun­ten moeten zakken om dat doel te bereiken. Weer­stand nu eerst de 13.02513.050 met daar­boven de 13.17513.200 pun­ten, pas als de DAX duidelijk boven de 13.200 pun­ten ger­aakt zit er meer sti­jging in maar gezien de beweg­ing van vri­jdag tot onder de ste­un verkleinen de kansen op een nieuwe rally.

AEX:
De AEX kri­jgt het behoor­lijk moeil­ijk door de grillen die we zien op Wall Street, gis­teren moest de AEX dan ook behoor­lijk inlev­eren met een slot onder de belan­grijke korte ste­un­li­jn. Als de AEX verder zakt en onder de vorige bodem uitkomt die rond de 535 pun­ten wacht dan moeten we reken­ing gaan houden met een terug­val tot de lange ter­mi­jn ste­un. Die ste­un­li­jn zien we rond de 525 – 526 pun­ten en daar komt ook het 200-MA uit, een zeer mooie ste­un wacht er daar voor wat betre­ft de AEX en nu we er naar onder­weg zijn en nog maar 10 pun­ten erboven staan is de kans redelijk groot dat we daar gaan ger­ak­en op redelijk korte ter­mi­jn. Die belan­grijke ste­un kan dus een mooi instap­mo­ment oplev­eren om mogelijk de ein­de­jaarsral­ly in te zetten maar veel zal natu­urlijk afhangen van wat Wall Street gaat doen de komende week. Weer­stand voor de AEX nu eerst de 541 – 542 pun­ten, lat­er de 543 – 544 en de 547 – 548 punten.

Brent Olie:
De olie kende een sterke dag maar kon niet rond de hoog­ste stand van de dag afs­luiten, de olie kon wel even oplopen tot rond de 64.5 dol­lar maar sluit de dag af op 63,75 dol­lar. Weer­stand bli­jft voor­lop­ig de 65 dol­lar waar de olie eerst door moet zien te breken, lat­er kan de olie naar de 67,5 en 70 dol­lar maar dan moet alles meezit­ten. Ste­un nu de 6262,5 dol­lar met lat­er de 61 en de 59 dol­lar als ste­un, die 59 dol­lar is de oude top bij de Brent die in sep­tem­ber werd doorbroken.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Dow Jones Trans­port:


Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.