Beursdagboek Trader Guy 7 december 2017, 08:54

...

AEX herpakt zich, Wall Street zwakjes en Bitcoin gekte

7 december 2017, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street bli­jft wat kalm momenteel, na de grote uit­sla­gen van de afgelopen dagen zien we nu meer rust en wat verkoop­druk op gang komen. Toch nog geen ste­vige druk omlaag met verkoopsig­nalen die de indices met meer dan 1% omlaag sturen, het is trouwens al een hele tijd gele­den dat de Dow Jones met meer dan 1% zakt op dag­ba­sis, het­zelfde zien we bij de S&P 500. Dan heb ik het over een dal­ing van 245 pun­ten bij de Dow Jones en 27 pun­ten bij de S&P 500 index. Van­mor­gen zien we op Wall Street via de futures weinig veran­derin­gen, wel wat hoger maar slechts 0,1%, de Nas­daq doet het iets beter maar deze index kreeg ook rake klap­pen de afgelopen dagen.

Bit­coin:
Dan nog even over de Bit­coin en al die andere cryp­tocur­ren­cy, het begint daar toch behoor­lijk gevaar­lijk te wor­den gezien de sti­jging van de afgelopen dagen, dins­da­gnacht werd de 12.000 dol­lar door­bro­ken, gis­ter­e­navond stond de 13.000 dol­lar al op het bord en afgelopen nacht werd de 14.000 dol­lar door­bro­ken. Hoe­zo geen zeep­bel of bubbel? Het heeft er dan ook werke­lijk alle ken­merken van, zek­er hoe ik die ken en eval­ueer. Maar wie ben ik, hoe zou ik weten waar de top van dit op zich niets zeggende munt­je wacht ter­wi­jl nog iedereen er vol op inspringt? Ik herin­ner met wel dat in 1998 – 1999 iedereen die het woord inter­net hoorde of las bij een onbeduidend aan­deel dat ook mas­saal kocht waar­door de pri­jzen explodeer­den. Wat ik me ook herin­ner is dat 90% van al die exo­tis­che aan­de­len met 90% cor­rigeer­den en dat plots nie­mand meer wat met de beurs te mak­en wou hebben.

Nu hoor ik over­al om me heen per what­sap, SMS, tele­foon en per­soon­lijk, Guy moet ik coins kopen? Welke adviseer je enz… Kijk, als iedereen er zich al op gaat storten dan moet je gewoon oplet­ten, heel goed oplet­ten. Ik zie ook totaal geen betaalmid­del in die bit­coin, stel dat u van­daag iets koopt en je zegt ik reken mor­gen af in Bit­coins dan heb je mogelijk al een pri­js die 30 – 40% hoger ligt? Dat heeft totaal niks met realiteit te mak­en en ik zie het dan ook niet als een real­is­tisch mid­del om via de gewone economie wat mee te doen. Wordt ver­vol­gd, ik waarschuw alleen maar, heb je ze op 500 dol­lar kun­nen kopen, mooi pro­fi­ci­at, had het ook beter gedaan zeg ik nu maar vrees dat ik ze al lang via de voordeur had verkocht. Nu nog kopen? Ik wens je veel suc­ces en hoop niet dat u dan in de modus komt van, oei het staat 50% lager, zal ik bijkopen? Als dat maar geen Lehman dinget­je wordt de komende tijd, straks is die Bit­coin meer waard dan Apple, of Ama­zon en Alpha­bet (Google), het zou zo maar kun­nen in die gekte.

We houden u uit­er­aard op de hoogte via updates en analy­ses via de web­site www​.usmar​kets​.nl en via Twit­ter door @usmarkets te volgen.

Han­de­len en coach­ing?
De maand novem­ber werd posi­tief afges­loten, we zijn nu met decem­ber begonnen en er wer­den al wat posi­ties opgenomen waar­bij u nog mee kunt door lid te wor­den. U ziet dan alles in onze Trader­shop en op de afgescher­mde leden­fo­rums op de site. Dus schri­jf u in ieder geval in zodat u maandag nog mee kunt met de posi­ties waar ik toch wat van verwacht. Schri­jf u nu in via de mooie aan­bied­ing die loopt tot 1 FEB­RU­ARI en keis abon­nement op een van onze ser­vices ofwel sig­naal­dien­sten. Dan coachen we u door deze moeil­ijke markt heen via op mon­ey man­age­ment gedreven han­del­s­plan­nen. Wie nu lid wordt kan mee­doen voor slechts €39 tot 1 feb­ru­ari. We begelei­den u dan via updates, sig­nalen en dus onder­s­te­un­ing op de beurs. Schri­jf u in via de vol­gende link … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 zit wat gevan­gen tussen de 2600 en 2650 pun­ten nu, richt­pun­ten zijn dan ook deze niveau’s op de korte ter­mi­jn. Boven de 2650 kan de index weer de top­pen op gaan zoeken maar onder de 2600 pun­ten ziet het er meteen veel min­der goed uit. De afgelopen dagen zien we wel wat druk omlaag op gang komen maar er is nog weinig geweld in de dal­ing te zien, dat moet er eerst nog komen. Intra­day wel wat beweg­in­gen maar op dag­ba­sis zien we nog alti­jd geen echte cor­rec­tie op gang komen, met andere woor­den duurt het nu al meer dan 13 maan­den dat de S&P 500 niet met meer dan 3% vanaf zijn hoog­ste punt cor­rigeerde. We zit­ten er bovenop, vol­gen alles op de voet, maar er ont­breekt duidelijk volatiliteit en dat is er nodig om de top wat af te roomen het­geen meer dan nor­maal zou moeten zijn. We bli­jven dus voorzichtig wat betre­ft Wall Street, de waarderin­gen liggen zeer hoog en zelfs op record­hoogte waar­door de lat voor de bedri­jven zeer hoog ligt wat betre­ft winstverwachtingen.

Dow Jones index:
De Dow Jones lijkt het op te geven en staat nu al ruim onder de top die op 24.534 pun­ten staat, als er een 5% cor­rec­tie komt bij de Dow Jones dan reke­nen we die vanaf de top waar­door we best nog een eind­je hebben te gaan. De vraag is nu of dat snel zal gebeuren of als men er wat tijd voor gaat nemen, dat zal de volatiliteit wel bepalen en die is toch al wat aan het oplopen. Ste­un nu eerst de 24.000 pun­ten, lat­er de 23.850 en dan in stap­jes verder richt­ing het mogelijke doel dat rond de 23.500 of 23.250 pun­ten wacht want dan staan we ongeveer 5% onder de top. Weer­stand nu eerst de 24.325 pun­ten, lat­er de top van maandag rond de 24.534 punten. 

Nas­daq:
De Nas­daq staat rond een belan­grijke ste­un nu, de lijn onder de recente bodems ofwel de onderkant van het oplopende trend­kanaal waar we nu op terecht zijn gekomen. Oplet­ten de komende sessies want als de Nas­daq door­drukt omlaag dan kan er op zow­el de korte als op de mid­lange ter­mi­jn een prob­leem ontstaan. Doe­len naar bene­den toe zie ik rond de 6690 waar het 50-daags gemid­delde uitkomt, lat­er de 6630 pun­ten en de 6461 pun­ten waar de oude top uitkomt. Weer­stand bli­jft eerst de 6800 met lat­er de 6900 – 6915 pun­ten waar de top­zone wacht, de komende sessies wor­den zeer belan­grijk wat betre­ft de Nasdaq.

DAX:
De DAX moest fors inlev­eren gis­teren maar kon richt­ing het slot her­stellen om de ver­liezen te beperken, de DAX bli­jft ron­dom die 13.000 pun­ten hangen maar kan erboven geen vuist mak­en momenteel. Weer­stand nog alti­jd de 13.17513.200 pun­ten, pas boven die 13.200 pun­ten zie ik een uit­braak met mogelijk een ein­de­jaarsral­ly als twi­jfel ik daar nog alti­jd over. Ste­un nu de 12.960 en de 12.850 pun­ten, lat­er de bodem van vorige week rond de 12.810 pun­ten. Een test van de lange ter­mi­jn ste­un zit er ook nog alti­jd in, die wacht rond de 12.45012.500 pun­ten waar we het 200-daags gemid­delde zien uitkomen.

AEX:
De AEX komt rond de weer­stand 544 – 545 pun­ten uit van­mor­gen, de top­zone van vorige week en de lijn over de top­pen van de afgelopen peri­ode. Als de AEX boven die weer­stand weet uit te breken dan kan de index naar de 547 – 548 pun­ten maar dan moeten we alles wel mee kri­j­gen, ook Wall Street zou dan fors moeten her­stellen. Ste­un nu de 540 – 541 pun­ten met lat­er de bodem­zone 537 – 538 waar de index gis­teren nog even een test liet zien. De bodem van vorige week en enkele weken gele­den zien we nog alti­jd rond de 535 pun­ten wacht­en, onder die ste­un snel mogelijkhe­den richt­ing de 525 pun­ten waar we de lange ste­un onder de bodems uit zien komen samen met het 200-daags gemiddelde.

Brent Olie:
Na de olievoor­raden die afne­men in de VS zien we wel een dal­ing tot rond de 61 dol­lar waar we nu ste­un zien uitkomen bij de Brent, oplet­ten dus want onder de 61 dol­lar ziet het zoals ik deze week al aan­gaf min­der goed uit. Mogelijke doe­len die dan snel kun­nen wor­den opge­zocht zijn dan eerst de 59 en lat­er de 57,5 dol­lar (oude top). Weer­stand nu eerst rond de 62,5 dol­lar met lat­er de 64,565 dol­lar waar de top van dit jaar wacht. Het lijkt erop dat de olie het nu wat moeil­ijk­er kri­jgt, zelfs na de afname van de voor­raden in de VS samen met het akko­ord bij de OPEC om de pro­duc­tie aan ban­den te houden lukt het de olie niet om nog een etage hogerop te klimmen.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.