Beursdagboek Trader Guy 6 december 2017, 08:50

...

Wall Street top gezet? AEX kan weer naar de 535

6 december 2017, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street begon de sessie nog sterk maar gedurende de avond verd­ween de winst en werd omgezet in redelijke min­nen op de bor­den. De markt reageerde eerst nog goed op het feit dat de nieuwe FED-voorzit­ter Jerome Pow­ell door een Senaat­com­missie werd goedgekeurd en zo kan wor­den voorge­dra­gen aan de Senaat, dat wil zeggen dat hij nu wel zek­er de nieuwe FED voorzit­ter zal wor­den. Lat­er op de avond ging men verder met waar men in feite vri­jdag al mee was begonnen, een cor­rigerende markt na dat de feit­en op tafel liggen en het voorschot daarop al werd genomen. Het werd ook eens tijd dat er wat lucht uit Wall Street vloeit, de indices daar staan al tij­den lang zwaar overkocht ofwel de markt is met een gemid­delde KW ver­houd­ing van 27 dubbel zo duur als normaal.

Tot waar Wall Street kan cor­rigeren is nog maar de vraag, ik ga uit van een dal­ing van min­i­maal 5% in eerste instantie en dan over­dri­jven we nog niet eens. Er kan veel meer vanaf, de vraag is echter of dat op het einde van een zeer goed beurs­jaar zal wor­den toege­lat­en door de fund­be­heerders? Wel is het zo dat iedereen wel kan lev­en met een pro­cent of 5 lager want men sluit het jaar dan nog alti­jd zeer posi­tief af. Voor 2018 wordt het wat moeil­ijk­er maar dat is voor lat­er, de waarderin­gen zullen op een gegeven moment weer naar nor­male niveaus moeten terugk­eren, dat kan op 2 manieren en dat is door veel maar dan ook veel betere cijfers door de bedri­jven of door de koersen lager te bren­gen nu ze zo hoog staan.

Wat betre­ft Europa en dus de AEX en de DAX, hier staan we nog niet zo over­dreven hoog, wel eerder iets meer dan nor­maal gewaardeerd. Wat wel een feit is dat als Wall Street een goeie 5% zal cor­rigeren wij er uit­er­aard achter­aan zullen lopen waar­door zow­el de AEX als de DAX best nog wat lager kun­nen dan waar we nu op staan (AEX 543 en DAX 13.000). Zoals uit de analyse verder in deze update zal blijken voorzie ik de AEX richt­ing de 524 – 525 pun­ten ter­wi­jl ik de DAX richt­ing de 12.45012.500 pun­ten verwacht. Bij zow­el de AEX als bij de DAX komt daar ook het 200-daags gemid­delde uit. Hoe dan ook houden we de mark­ten via updates en analy­ses goed in de gat­en, u bli­jft op de hoogte via de web­site www​.usmar​kets​.nl en via Twit­ter door @usmarkets te volgen.

Han­de­len en coach­ing?
De maand novem­ber werd posi­tief afges­loten, we zijn nu met decem­ber begonnen en er wer­den al wat posi­ties opgenomen waar­bij u nog mee kunt door lid te wor­den. U ziet dan alles in onze Trader­shop en op de afgescher­mde leden­fo­rums op de site. Dus schri­jf u in ieder geval in zodat u maandag nog mee kunt met de posi­ties waar ik toch wat van verwacht. Schri­jf u nu in via de mooie aan­bied­ing die loopt tot 1 FEB­RU­ARI en keis abon­nement op een van onze ser­vices ofwel sig­naal­dien­sten. Dan coachen we u door deze moeil­ijke markt heen via op mon­ey man­age­ment gedreven han­del­s­plan­nen. Wie nu lid wordt kan mee­doen voor slechts €39 tot 1 feb­ru­ari. We begelei­den u dan via updates, sig­nalen en dus onder­s­te­un­ing op de beurs. Schri­jf u in via de vol­gende link … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 begon redelijk aan de sessie maar gedurende de avond wer­den de win­sten weg gegeven om in de min de sessie af te sluiten. Op Wall Street ziet het er nu toch naaruit dat de feit­en over de TAX plan­nen wor­den verkocht, de aan­loop er naar­toe zorgde immers voor een ste­vige ral­ly zodat alles al meer dan verwacht werd inge­cal­culeerd. De over­dri­jv­ing moet er dus af en dat kan best enkele pro­cen­ten cor­rec­tie oplev­eren. Zo kan de S&P 500 nu terug naar de eerste ste­un­zone die rond de 2600 – 2605 pun­ten wacht en waar we vri­jdag intra­day al op terecht zijn gekomen. Als de 2600 pun­ten wordt door­bro­ken, het­geen wel een zou kun­nen, dan kan de index verder terug naar de 2570 of de 2550 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 2645 – 2650 pun­ten, lat­er de 2675 en de 2700 pun­ten maar na de draai van maandag verwacht ik deze standen niet zo snel meer terug. Met andere woor­den, de top kan er wel eens staan.

Dow Jones index:
De Dow Jones lijkt het op te geven en staat al ruim onder de top die op 24.534 pun­ten staat, als er een 5% cor­rec­tie komt bij de Dow Jones dan reke­nen we die vanaf de top waar­door we best nog een eind­je hebben te gaan. De vraag is nu of dat snel zal gebeuren of als men er wat tijd voor gaat nemen, dat zal de volatiliteit wel bepalen en die is toch duidelijk aan het toen­e­men. Ste­un nu eerst de 24.000 pun­ten, lat­er de 23.850 en dan in stap­jes verder richt­ing het doel dat in eerste instantie rond de 23.250 pun­ten wacht want dan staan we ongeveer 5% onder de top. Weer­stand nu eerst de 24.325 pun­ten, lat­er de top van maandag rond de 24.534 punten. 

Nas­daq:
De Nas­daq deed een mooie poging om te her­stellen maar richt­ing het slot moest de index weer richt­ing rode cijfers om met ver­lies de sessie af te sluiten, de 3e dag na elka­ar en 4 van de 5 sessies in het rood. Wel met grote beweg­in­gen en met ste­vige verkoop­druk. Ste­un nu eerst de 6700 pun­ten met daaron­der de 6600 en de 6461 pun­ten waar de oude top wacht en waar we mogelijk een doel zien voor de Nas­daq de komende weken. Vooral de SOX ofwel de semi­con­duc­tor index kri­jgt rake klap­pen, een sec­tor waar­toe ook ASML in zit en dat zien we dus ook bij het aan­deel uit de AEX. Het ziet er dus niet goed uit voor wat betre­ft de tech­nolo­gie sec­tor die al langer toe was aan een ste­vige cor­rec­tie. Weer­stand nu eerst de 6800 pun­ten, lat­er de top­zone 6900 – 6925 pun­ten maar daar staan we nu al ruim onder.

DAX:
De DAX kwam goed terug maandag maar gis­teren alweer wat twi­jfels met de 13.000 pun­ten die opnieuw onder druk komt te staan. De bodem van vri­jdag wacht rond de 12.810 pun­ten maar we zien nog ste­un rond de 12.850 pun­ten waar we al enkele keren een bodem hebben neergezet. Hoe dan ook, onder de 12.810 pun­ten gaat de deur open richt­ing de 12.45012.500 pun­ten waar de lange ste­un­li­jn wacht samen met het belan­grijke 200-daags gemid­delde. Dat zou een mooi richt­punt kun­nen wor­den om de dal­ing op te van­gen als die doorzet de komende dagen. Weer­stand nu de 13.075 met lat­er de 13.17513.200 pun­ten maar ik denk dat het moeil­ijk zal wor­den om daar weer te ger­ak­en zolang Wall Street verder zakt. Oplet­ten wat betre­ft de DAX voor­lop­ig, tech­nisch ziet het er niet zo best uit.

AEX:
De AEX kan de winst van maandag vasthouden maar het gaat niet makke­lijk, nu Wall Street het moeil­ijk kri­jgt kun­nen we hier ook in moeil­ijkhe­den komen met de bodem van vri­jdag als absoluute hou­vast. Ger­aakt de AEX onder die 535 pun­ten dan ziet het er slecht uit met dan doe­len tot de lange oplopende ste­un­li­jn die rond de 525 pun­ten uitkomt, daar komt meteen ook het 200-daags gemid­delde uit. Weer­stand nu tussen de 543 en 544 pun­ten, als de AEX daar door kan breken zit er mogelijk meer in met weer­stand rond de 547 – 548 pun­ten. Het zal niet makke­lijk wor­den nu Wall Street mogelijk is begonnen met de lang verwachte 5% cor­rec­tie vanaf de top. Doel bli­jft dus de 524 – 525 pun­ten voor de AEX index.

Brent Olie:
De olie bli­jft nog alti­jd hangen tussen de 62 en 63 dol­lar, weer­stand bli­jft in eerste instantie de 64,565 dol­lar met bij een uit­braak omhoog mogelijkhe­den richt­ing de 67,5 dol­lar. Ste­un zien we rond de 61 dol­lar, lat­er de top van eind sep­tem­ber net na de uit­braak op 59 dol­lar. De 57,5 dol­lar bli­jft ook zeer belan­grijk voor de Brent want daar wist de olie uit de trad­in­grange 5357,5 dol­lar te breken. Voor­lop­ig bli­jft de olie redelijk rustig boven die 60 dol­lar hangen, pas als de Brent echt onder die 59 dol­lar zakt wordt het zwak voor het ver­volg dan.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Dow Jones Trans­port:


Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.