Beursdagboek Trader Guy 11 december 2017, 13:40

...

AEX tikt weerstandje aan, DAX moet door de 13.200

11 december 2017, 13:40 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


De markt start de week op zich vlak op waar­door de AEX wacht om door een weer­stand­je te breken dat net onder de 550 pun­ten uitkomt en wat de recente top­pen met elka­ar verbind. Ger­aakt de AEX daar­boven, dus boven de 550 pun­ten, dan zouden we reken­ing kun­nen houden met een test van de top die rond de 557 – 558 pun­ten wacht. De komende dagen zullen daarom belan­grijk wor­den voor het verdere ver­loop van de AEX index maar we kri­j­gen Wall Street voor­beurs in ieder geval mee want daar wil men blijk­baar de top van vorige week maandag gaan testen. 

AEX

Bij de DAX het­zelfde al duikt deze index wel even in de min van­mid­dag, om de DAX weer op gang te kri­j­gen moet de index door de 13.200 pun­ten zien te ger­ak­en, daar ston­den we vri­jdag al boven maar de index zet even een stap­je terug. Let op de 13.050 of daar net onder als richt­punt voor een eventuele draai omlaag, nog niet aan de orde maar wel mogelijk mocht de markt aan win­st­ne­min­gen gaan denken en dan heb ik het vooral over Wall Street. Boven de 13.200 pun­ten kri­j­gen we een mooi groen sig­naal met de 13.350 en de top rond de 13.525 pun­ten als richt­pun­ten. Men kan daar long op inzetten uit­er­aard met een aan­vaard­bare sto­ploss onder de 13.050 pun­ten waar zoals ik aan­gaf het kri­tis­che punt wacht.

Met posi­ties mee­doen kan via onze sig­naal­dien­sten waar we u een SMS en mail sturen als er wat kan wor­den gedaan. Nu kan dat via een aan­bied­ing tot 1 FEB­RU­ARI voor €39, om het uit te proberen en vooral om de start van 2018 niet te mis­sen met onze trans­ac­ties. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

DAX

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart



...

Week start vlak tot wat hoger, lagere toppen op Wall Street?

11 december 2017, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 19 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Update maandag:
De markt bli­jft sterk liggen van­mor­gen na de plussen van eind vorige week, zo zien we de futures op Wall Street wat hoger ter­wi­jl de AEX en de DAX iets hoger aan de week begin­nen om zo ron­dom de hoog­ste standen van vri­jdag terecht te komen. Kan de AEX door­breken en de weg ver­vol­gen richt­ing de jaar­top? Of kri­j­gen we een draai omlaag lat­er van­daag? Bei­de sce­nar­i­o’s hou ik voor mogelijk van­daag want op Wall Street kun­nen er nog alti­jd lagere top­pen komen. Verder kijken we naar de olie die vri­jwel gelijk staat aan het slot van vri­jdag, de euro loopt iets op en zou weer naar de 1,18 dol­lar kun­nen. Door dat de euro wat oploopt en verder kan aansterken na dat de FED de rente omhoog brengt woens­dag zou dat voor wat win­st­ne­min­gen kun­nen zor­gen bij de AEX en de DAX.

Vanaf van­daag lopen er ook futures op de Bit­coin, de dig­i­tale munt loopt ook weer fors op van­mor­gen na een cor­rec­tie tot de 13.000 in het week­end, nu staat de Bit­coin weer rond de 16.550 dol­lar zodat de dig­i­tale munt nog alti­jd volop in beweg­ing is. Ik zal de Bit­coin op vele vra­gen erover bli­jven vol­gen en er mogelijk waar kan analy­ses bij mak­en, mogelijk kan men er dan tech­nisch meer mee (analyse). Door de futures op de Bit­coin kan er nu ook met echt geld op gespeculeerd wor­den. We gaan zien wat dat teweeg brengt.

Hieron­der de uit­ge­brei­de week­endup­date nog …

Mark­toverzicht:
Wall Street kon wat opklim­men na de open­ing door dat de werkgele­gen­heid iets beter was dan werd verwacht, de werk­loosheid bleef op 4.1% staan. Echt spec­tac­u­lair waren die cijfers niet zoals u kunt zien op de tabel hieron­der maar de VS kan nog alti­jd nieuwe jobs bijschri­jven maar wel iets min­der dan de maand ervoor, nu zal men uitk­ijken naar wat de FED zal doen woens­dag en vooral aan­horen wat mevr. Yellen te vertellen heeft tij­dens de per­scon­fer­en­tie erna. Om 20:00 het rentebesluit en om 20:30 de per­scon­fer­en­tie. De markt gaat uit van een ver­hoging van 0,25% naar 1,5%.

Het aan­tal ATH’s op de Dow Jones kri­jgt er weer een streep­je bij, num­mer 65 in 2017 wat een eve­nar­ing is van plaats 2 ooit want in 1925 waren er in dat jaar ook 65 All Time Highs. Er steekt nog 1 jaar bove­nu­it nu, dat was 1995 waar er in dat jaar maar lief­st 69 nieuwe records wer­den gemaakt. Het zou goed kun­nen dat de Dow Jones voor een record gaat dit jaar, er zijn nog beurs­da­gen genoeg om er 5 bij de zetten en om dan op 70 records uit te komen. Dat is niet vanzelf­sprek­end maar wel mogelijk, trouwens de hoog­ste stand intra­day ooit wacht op 24.534,04 pun­ten, die hoog­ste stand werd maandag neergezet toen de Dow Jones na de goed­keur­ing van de TAX plan­nen zeer hoog opende. Hieron­der ziet u de tabel met een overzicht per jaar vanaf 1910.

Opval­lend is dat er vri­jdag bin­nen de Dow Jones slechts 1 aan­deel was dat ook een nieuw record wist neer te zetten, meteen ook het duurste in pri­js en dus zwaarst wegende aan­deel bin­nen de Dow 30, dat is Boe­ing dat op 285,9 dol­lar de dag afs­loot. Er moet nu wel al 27 keer de winst wor­den neer­geteld voor Boe­ing wat zeer hoog is voor deze sec­tor waar ze in oper­eren en die behoor­lijk cyclisch is. Maar nog­maals, Boe­ing is het makke­lijk­ste aan­deel om de Dow Jones omhoog te trekken door die dure pri­js want de Dow Jones is een pri­js­ge­wogen index.

Anders indices op Wall Street doen het ook goed, de S&P 500 zet ook een nieuwe All Time High neer vri­jdag op 2651,5 pun­ten, de Dow Jones Trans­port wist dat ook te doen met nu een nieuwe All Time High op 10.402 pun­ten maar ook deze indices wis­ten afgelopen maandag een hogere dag­top neer te zetten, de S&P 500 op 2665,19 en de Dow Jones Trans­port op 10.505 punten.

De Nas­daq ziet er dan wat min­der goed uit, vri­jdag wel nog eerst een ste­vige plus maar richt­ing het slot zien we de index wel wat inlev­eren met ruim 30 pun­ten onder de hoog­ste stand van de dag, het­zelfde zien we bij de Nas­daq 100 en vooral bij de SOX ofwel de Semi­con­duc­tor index die zelfs 0,5% in moest lev­eren op slot­ba­sis, deze index kri­jgt behoor­lijke klap­pen momenteel en lijkt weer onder­weg om de dal­ing te con­tin­ueren vol­gende week, dat kan de Nas­daq mee trekken omlaag zodat we daar een lagere top kun­nen mak­en. Verder zien we dat de Small­caps ook weer inlev­eren momenteel, de Rus­sel 2000 kon niet mee omhoog vri­jdag net zoals de Small en Mid­cap index op Wall Street.

Europa:
De indices in Europa kenden een sterke dag maar moesten wat inlev­eren richt­ing het slot, zo komt de DAX onder de 13.200 pun­ten uit na een dag­top boven de 13.240 pun­ten neer te zetten (slot 13.153) net boven de laag­ste stand van de dag. De AEX ger­aak­te bij­na tot de 549 pun­ten maar sluit de dag af op 547,2 pun­ten wat nog alti­jd een plus van 2,7 pun­ten was. We zien dat vooral de finan­ciële waar­den het goed deden, ING en ABN deden het goed, vooral ABN viel op met 5% winst op slot­ba­sis en intra­day een test van de hoog­ste koers ooit op 26,8 euro. De sterke sessie werd vooral gevoed door de vorderin­gen ron­dom de BREX­IT maar of dat iets is waar de indices nu ste­vig op moeten rea­geren is een andere vraag. Ook kan de euro die wat verzwakt een rol spe­len bij het sterke sen­ti­ment van de afgelopen 2 dagen al is dat nu ook nog niet zo dat de euro fors aan het inlev­eren is. De komende week verwacht ik eerder een sterkere euro door dat de FED de rente zal ver­hogen zodat het slechts een tech­nis­che reac­tie kan zijn die teru­val van pak­weg 1,19 naar 1,17 dollar. 

De indices in Europa bewe­gen momenteel meer zijwaarts met nu mogelijk een test van de bovenkant zow­el bij de AEX en de DAX, als er weinig tot gaan nieuws komt de komende week dan verwacht ik de AEX en de DAX snel weer ron­dom de 540 – 541 en de 13.000 pun­ten. Ook de ontwik­kelin­gen op Wall Street zullen we in de gat­en moeten houden, komt de Nas­daq weer terug op gang naar bene­den? Of zien we bij de Dow een lagere top en draaien we ook bij deze index omlaag om de bodems van vorige week te gaan testen? Dat zal zek­er de nodi­ge invloed uitoe­fe­nen bij zow­el de AEX en de DAX. Trouwens kun­nen de finan­cials ING en ABN na de zeer sterke move omhoog van don­derdag en vri­jdag weer wat afkoe­len. Uit­er­aard vol­gen we alles op de voet op de web­site www​.usmar​kets​.nl waar u elke dag nieuwe updates kunt lezen over de markt.

Bit­coin Blowoff:
Dan nog de Bit­coin de afgelopen week, een echte BLOWOFF op de grafiek zoals we kun­nen zien, de ene na de andere grens werd door­bro­ken tot de Bit­coin ergens tussen de 16.000 en 17.000 dol­lar een top stond, het is niet eens duidelijk waar de hoog­ste koers op uitk­wam omdat door de enorme beweg­in­gen op het laatst de plat­forms waar men de munt op kan kopen zeer uiteen­lopende koersen liet zien. Totale gek­te zorgde dus voor enorme fluc­tu­aties zodat een echte duidelijke pri­js niet te bepalen was. Uit­er­aard zal ik geen Bit­coins kopen aan deze belache­lijke pri­jzen, je zou er in een dump maar uit­moeten om ver­lies te beperken, dat is haast onmo­gelijk. Er staat zo een paar duizend dol­lar ver­lies op de bor­den. Daarom laat ik de grafiek van de Bit­coin in deze update zien om u te lat­en realis­eren dat alle log­i­ca op de finan­ciële mark­ten weer ver te zoeken is en dat veel mensen niet eens weten waar ze mee bezig zijn.

Som­mi­gen zullen echt wel mooie win­sten hebben staan mocht men de Bit­coin tegen meer aantrekke­lijke pri­jzen hebben gekocht (maand of 2 – 3 gele­den of langer) maar wie nu heeft gekocht kan wel eens de laat­ste in de lange rij zijn geweest, al zeg ik niet dat het al voor­bij is, maar het zou zo maar kun­nen. Blowoffs hebben de neig­ing om die hele lange SPIKE omhoog weer weg te werken tot waar het alle­maal begon, dat zou tot rond de 1500 – 2000 dol­lar kun­nen zijn.

We houden u uit­er­aard op de hoogte via updates en analy­ses via de web­site www​.usmar​kets​.nl en via Twit­ter door @usmarkets te volgen.

Han­de­len en coach­ing?
De maand okto­ber loopt alweer een week en TA Aan­de­len en Indices staat al op een mooie plus na het sluiten van 3 long posi­ties (AEX, Philips en ASML) met een mooie winst zodat Daim Boscart al uitkomt op een winst van €602,5 deze maand ofwel decem­ber. Ook andere dien­sten doen het pri­ma de afgelopen 2 maand, zo weet Sys­teem Trad­ing waar we met €1500 max­i­mum aan inleg werken een winst van €735 te behalen en er lopen nu nog wat posi­ties. Guy Trad­ing en Alles of Niets doen het ook goed de afgelopen weken met mooie win­sten via de afgeronde posi­ties, Alles of Niets staat op een winst van €1010 sinds de start van okto­ber ter­wi­jl Guy Trad­ing op €1272 uitkomt sinds 1 okto­ber. Het geeft aan dat we de afgelopen weken goed bezig zijn maar wel bli­jven de mark­ten moeil­ijk en uitda­gend. We proberen voor onze leden via coach­ing en updates het beste eruit te halen.

Zorg er ook voor dat u nu al inschri­jft om de start van 2018 niet te mis­sen, we zetten in op een zeer sterk jaar na dat 2017 de nodi­ge moeil­ijkhe­den bracht en we in totaal niet de reeks vanaf 2013 sterk door hebben kun­nen trekken. Na 4 bij­zon­der mooie jaren viel 2017 toch wat tegen maar we zullen er alles aan doen om in 2018 uit te blinken met mooie resul­tat­en. Daar gaan we voor. Schri­jf u van­daag nog in via de aan­bied­ing de loopt tot 1 FEB­RU­ARI en waar u zich voor in kunt schri­jven voor €39.

Dat kan via de link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 kon zich her­pakken don­derdag en vri­jdag om de week toch op een nieuw record af te sluiten, de index staat nu rond de 2651 pun­ten en dat is nog 14 pun­ten onder de hoog­ste stand (intra­day) ooit die dus op 2665 pun­ten uitkomt. Even voor de duidelijkheid, op 9 maart 2009 zette de S&P 500 een bodem neer op 666 pun­ten, de TOP van vorige maandag staat daar nu 2000 pun­ten boven ofwel bij­na 300%. Om maar even aan te geven hoe snel alles is gegaan de afgelopen jaren. Weer­stand nu dus eerst de top van maandag rond de 2665 pun­ten, lat­er bij een uit­braak kan de index op zoek naar eerst de 2675 pun­ten met daar net boven de nieuwe mijl­paal rond de 2700 pun­ten. Kan dat een ein­de­jaars­doel wor­den? Alles kan in deze markt, ook een dal­ing zit er nog alti­jd in aangezien het nu al ruim 13 maan­den gele­den is dat de S&P 500 vanaf de top al niet met meer dan 3% is geza­kt. Ook dat is uit­zon­der­lijk, niet eerder voorgekomen sinds de start van Wall Street en dus broodnodig toe aan een cor­rec­tie van min­i­maal die groote. Ste­un nu de 2625 en de 2600 – 2605 pun­ten waar de bodem van vorige week vri­jdag nog op uitkomt.

Prob­leem is nu dat men overgevoelig zal wor­den voor een cor­rec­tie van meer dan 2 – 3%, men is dat niet meer gewend, men zal behoor­lijk schrikken dat de DIP niet meer wordt opgekocht, het kan dus voor onrust en angst zor­gen die met wat paniek gepaard kan gaan. Daarom ben ik zeer benieuwd hoe een en ander zal ver­lopen wan­neer er een keer goed op de verkoop­knop­pen wordt gedrukt. Let dan op de volatiliteit, de VIX index, die dan fors kan oplopen. Alles kan nog even op zich lat­en wacht­en maar het kan net zo goed zeer snel gaan gebeuren.

Dow Jones index:
De Dow Jones zoals ik al aan­gaf is nu bezig met her­s­tel na de dal­ing vanaf de top die maandag werd neergezet, er werd ste­un gevon­den rond de 24.150 pun­ten. De index ziet nu weer­stand rond de top van maandag die wacht op 24.534 pun­ten, als de Dow verder door kan zetten omhoog dan kun­nen we de 24.750 en de 25.000 pun­ten als mogelijke doe­len zien. Niet dat ik daar zo maar vanu­it ga maar het bli­jft mogelijk bin­nen het ver­loop van de markt die we zien over de afgelopen weken. Wat ste­un betre­ft moeten we let­ten op de bodem die rond de 24.150 pun­ten wacht, onder deze ste­un kan de Dow Jones snel de 24.000 en de 23.850 pun­ten op gaan zoeken. Verder zien we ste­un rond de 23.600 en de 23.225 pun­ten als ste­un en mogelijke doe­len. Ook daar kan de index snel naar­toe voor een test maar dan moeten we een lagere top neerzetten.

De Dow Jones wordt nog alti­jd volop gedra­gen en ges­tu­urd via de in pri­js hoge aan­de­len, die wegen bin­nen de Dow het zwaarst mee en zor­gen voor in pun­ten grote beweg­in­gen. Logisch is dan ook dat juist deze aan­de­len in de ker­ing als men naar meer nor­male waarderin­gen terug wil het zwaarst zullen wor­den afges­traft en voor de grotere dalin­gen bij de Dow zullen zorgen.

Nas­daq:
De Nas­daq bli­jft wat achter en zet dus geen nieuw record neer, hier kan er een lagere top staan sinds vri­jdag. De Semi­con­duc­toren kwa­men vri­jdag voor het slot weer opzetten met een dal­ing zodat een groot deel van de winst die er stond bij de Nas­daq weer werd ingeleverd. Ste­un nu de 6800 pun­ten waar de index don­derdag door wist te breken, onder de 6800 pun­ten ziet het er snel weer min­der goed uit, dan kan de lijn onder de bodems weer wor­den opge­zocht en via de verzwakking van de index mogelijk wor­den door­bro­ken. Ste­un dus rond die oplopende ste­un­li­jn die rond de 6775 pun­ten uitkomt, net daaron­der zien we ook nog het 50-MA uitkomen rond de 6705 pun­ten waar de index ook ste­un kan vin­den. Onder de 6700 pun­ten ziet het er dus snel min­der goed uit wat betre­ft de Nas­daq maar dat is voor lat­er, eerst maar eens zien wat er de komende dagen zal gebeuren op Wall Street. 

Weer­stand nu eerst rond de de lijn over de top­pen, die zien we rond de 6860 pun­ten uitkomen vanaf begin vol­gende week. Bij een uit­braak snel mogelijkhe­den richt­ing de top­zone 6900 – 6925 pun­ten waar ook de All Time High uitkomt. Wel is het zo dat de Nas­daq er nu iets min­der sterk uitzi­et dan de Dow Jones en de S&P 500, wie zal er wie vol­gend de komende dagen?

DAX:
De DAX deed vri­jdag met een sterk sen­ti­ment een goeie poging om uit te breken boven de weer­stand maar slaagde daar net niet in op slot­ba­sis, de index staat weer onder de 13.200 pun­ten waar­door de kans op een ver­volg omlaag richt­ing de bodems van de zijwaartse range er weer inz­it. Ste­un nu de 13.00013.025 pun­ten met daaron­der de bek­ende 12.92512.950 pun­ten en de 12.81012.850 pun­ten waar we deze week en eind vorige week nog terecht kwa­men. We bli­jven oplet­ten met de DAX want er is nog ner­gens sprake van een uit­braak in welke richt­ing dan ook. Onder­aan de 12.810 en bovenin de 13.225 pun­ten bli­jven de richt­pun­ten ofwel de poort te meer in de richt­ing van de uit­braak. Vri­jdag kreeg de DAX de wind in de zeilen waarschi­jn­lijk door de vorderin­gen ron­dom de BREX­IT maar dat hoeft geen reden te zijn voor een verdere con­tin­uer­ing omhoog, men weet dat nu ook dus, we gaan verder met de markt zoals die ons zal begeleiden.

AEX:
De AEX doet het pri­ma met een duidelijke test van de weer­stand­zone 547 – 548 pun­ten om pre­cies tussen in dit gebied de week af te sluiten, de AEX klom dus behoor­lijk de afgelopen week na vorige week rond de 535 pun­ten te zijn afges­loten. Wel oplet­ten nu voor ook hier een zijwaartse range van pak­weg 12 pun­ten tussen de bovenkant en de onderkant. Ook hier een dubbelt­je op zijn kant, geen uit­braak omhoog is waarschi­jn­lijk terug naar de ste­un 535 pun­ten de komende week of de week nadi­en. Boven de 550 pun­ten kan de sit­u­atie beter wor­den, dan richt­en we ons op de top die rond de 557 – 558 pun­ten wacht. Voor­lop­ig nog niet aan de orde maar zek­er ook niet uit te sluiten, we zullen het snel genoeg weten. Veel zal ook hier afhangen van wat Wall Street zal doen, ger­aakt de Nas­daq weer in een nieuwe dal­ings­golf? Zien we bij de Dow Jones en de S&P 500 opnieuw een draai naar omlaag via een lagere top? Alles bli­jft dus moeil­ijk en onduidelijk tot het tegen­deel wordt bewezen, een uit­braak of niet richt­ing de top of top­zone. Een dubbele top zou ook zomaar kun­nen. De AEX zal voor dit alles gevoelig bli­jven, ook voor het ver­loop van de euro-dollar.

Brent Olie:
Een sterke dag vri­jdag wat betre­ft de olie met een slot boven de 63 dol­lar, de Brent komt zo een stap­je dichter bij de weer­stand die we zien rond de 64 dol­lar. Lat­er weer­stand rond de top­zone 64,565 dol­lar, pas boven die 65 dol­lar zit er meer aan te komen maar vergeet niet dat we al een tijd­je gevan­gen zit­ten in de range die op een vlag­pa­troon lijkt. Ste­un nu de 61 dol­lar waar de lijn over de bodems uitkomt samen met het 50-daags gemid­delde dat rond de 60,5 dol­lar uitkomt. Pas onder de 60 dol­lar ziet het er voor de Brent min­der goed uit, voor­lop­ig dus nog zijwaarts tussen de pak­wag 61 en 64 dol­lar zon­der inten­tie tot een uit­braak, die kan er trouwens wel snel komen waar­door we allert moeten bli­jven en de olie moeten bli­jven vol­gen om er eventueel wat mee te doen via Guy Trading.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.