Beursdagboek Trader Guy 14 december 2017, 09:11

...

Wall Street wat twijfel na FED, AEX stapje terug

14 december 2017, 09:11 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street lag er over het alge­meen redelijk goed bij in afwacht­ing tot de FED kwam met het rentebesluit, na het besluit zien we wel dat de dol­lar wat zwakker werd waar­door de plussen van eerder op de dag wat wer­den ingeleverd. De S&P 500 sluit iets lager maar de Dow Jones sleept er wel weer een record uit met een slot op 24.585 pun­ten, de hoog­ste dag­stand kwam uit op 24.666 pun­ten. De Nas­daq kende ook een redelijke dag maar de index wist wederom niet boven de weer­stand uit te breken, rond de 6875 en de 6900 pun­ten zien we nogal wat hin­dernissen. Verder valt het op dat de Semi­con­duc­toren, de Small en Mid­caps en de Rus­sel 2000 de afgelopen week niet mee­doen met de ral­ly van de afgelopen dagen bij de Bigcaps.

De FED deed gis­teren wat men had verwacht, een kwart­je erbij naar 1,5%. De FED bli­jft inzetten op een inflatie van 2% wat voor hen het gewen­ste niveau bli­jft. Verder zegt Yellen dat de VS voor 2018 uit­gaat van een economis­che groei van 2.5% wat iets hoger is dan de 2,1% waar men eerder vanu­it ging. Op de wat lan­gere ter­mi­jn bli­jft de FED ook posi­tief wat betre­ft de werkgele­gen­heid en de economis­che groei. Voor­lop­ig kan de FED de rente in stap­jes bli­jven ver­hogen, in 2018 vol­gen er waarschi­jn­lijk nog 3 en in 2019 mogelijk weer maar dat ligt weer wat verder weg natuurlijk.

Het aan­tal ATH’s die de Dow Jones maakt in 2017 kri­jgt er weer een streep­je bij, num­mer 68 dit jaar is een feit zodat dit bij­zon­dere beurs­jaar al op plaats 2 ooit terecht komt. Er steekt nog 1 jaar bove­nu­it nu, dat was 1995 waar er in dat jaar maar lief­st 69 records wer­den neergezet bij de Dow Jones. Nog 1 sessie met een nieuw record nodig voor de eve­nar­ing en 2 om de 70 te bereiken en met een record op plaats 1 komen te staan. Alles zou deze week nog kun­nen plaatsvin­den nu we toch bezig zijn met records te mak­en. Uit­er­aard is alles niet vanzelf­sprek­end maar wel goed mogelijk, de BULL bli­jft voor­lop­ig aan zet op Wall Street.

Opval­lend bli­jft dat er gis­teren bin­nen de Dow Jones slechts 4 aan­de­len waren die net zoals de Dow Jones index zelf ook een nieuw record neer wis­ten te zetten. Dat zou beteke­nen dat de andere aan­de­len nog een stap­je hoger kun­nen, aan de andere kant is het natu­urlijk niet sterk dat de records maar weinig draagkracht ver­to­nen over het totaal van de index bekeken. Dat is trouwens al een tijd­je zo, de pri­js­ge­wogen index die de Dow Jones is teert vooral op de in pri­js dure aan­de­len die de index naar nieuwe records duwen zon­der grote volumes.

Europa:
De indices in Europa zien we wat meer onrust door de FED vooral omdat de euro weer opliep in aan­loop en na de FED, de AEX moest 2 pun­ten inlev­eren ter­wi­jl ook de DAX en de CAC 40 wat lager de sessie afs­loten. Van­mor­gen zien we dat de indices voor­beurs wat lager staan. De AEX zien we nog steeds boven de 550 pun­ten ter­wi­jl de DAX net boven de 13.100 pun­ten de sessie afs­loot. De DAX en CAC 40 bewe­gen al een tijd­je zijwaarts met nu weer een test aan de bovenkant, de AEX is daar een uit­zon­der­ing op door de uit­braak omhoog met als doel nu de jaar­top rond de 557 – 558 pun­ten. Bij de DAX moeten we in ieder geval eerst nog tot boven de 13.20013.250 pun­ten zien te ger­ak­en om de weg omhoog richt­ing de jaar­top ofwel de hoog­ste stand ooit op te gaan zoeken, of dat nog gaat lukken dit jaar is een andere vraag.

We houden u uit­er­aard op de hoogte via updates en analy­ses via de web­site www​.usmar​kets​.nl en via Twit­ter door @usmarkets te volgen.

Han­de­len en coach­ing?
Onze sig­naal­dien­sten doen het pri­ma de afgelopen weken, zo weet Sys­teem Trad­ing waar we met €1500 max­i­mum aan inleg werken een winst van €550 te behalen en er loopt nu nog een posi­ties. Guy Trad­ing en Alles of Niets doen het ook goed de afgelopen weken met mooie win­sten via de afgeronde posi­ties, Alles of Niets staat op een winst van €1077 sinds de start van okto­ber ter­wi­jl Guy Trad­ing op €815 uitkomt sinds 1 okto­ber. Het geeft aan dat we de afgelopen weken goed bezig zijn maar wel bli­jven de mark­ten moeil­ijk en uitda­gend. We proberen voor onze leden via coach­ing en updates het beste eruit te halen.

Zorg er ook voor dat u nu al inschri­jft om de start van 2018 niet te mis­sen, we zetten in op een zeer sterk jaar na dat 2017 de nodi­ge moeil­ijkhe­den bracht en we in totaal niet de reeks vanaf 2013 sterk door hebben kun­nen trekken. Na 4 bij­zon­der mooie jaren viel 2017 toch wat tegen maar we zullen er alles aan doen om in 2018 uit te blinken met mooie resul­tat­en. Daar gaan we voor. Schri­jf u van­daag nog in via de aan­bied­ing de loopt tot 1 FEB­RU­ARI en waar u zich voor in kunt schri­jven voor €39.

Dat kan via de link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

S&P 500:
De S&P 500 sluit de dag iets lager af zodat er geen nieuw record staat, wel intra­day door dat de index wel hoger is geweest maar niet op slot­ba­sis. De index staat nu rond de 2663 pun­ten. Weer­stand nu dus eerst de top­zone 2670 – 2675 pun­ten, lat­er bij een uit­braak kan de index op zoek naar eerst de 2700 pun­ten waar er een nieuwe mijl­paal wacht. Kan dat een ein­de­jaars­doel wor­den? Alles bli­jft mogelijk in deze markt, ook een dal­ing zit er nog alti­jd in aangezien het nu al ruim 13 maan­den gele­den is dat de S&P 500 vanaf de top al niet met meer dan 3% is geza­kt. Ook dat is uit­zon­der­lijk, niet eerder voorgekomen sinds de start van Wall Street. De indices op Wall Street bli­jven toe aan een grotere cor­rec­tie van min­i­maal 3 tot 5% maar eerst moet die nog op gang zien te komen. Ste­un bij de S&P 500 nu eerst de 2640 met daar net onder de 2625 pun­ten, lat­er de 2600 – 2605 pun­ten waar de laat­ste bodem van de recente terug­val op uitkomt.

Prob­leem bli­jft dat men overgevoelig kan wor­den voor een cor­rec­tie van meer dan 2 – 3% omdat men dat niet meer gewend is, er zal behoor­lijk geschrokken wor­den dat een DIP niet meer wordt opgekocht. Dat kan dus voor onrust en angst zor­gen het­geen snel in paniek kan over­slaan. Daarom bli­jf ik zeer benieuwd hoe een en ander zal ver­lopen wan­neer er een keer goed op de verkoop­knop­pen wordt gedrukt. Let dan op de volatiliteit, de VIX index, die dan fors kan oplopen. Alles kan uit­er­aard nog even op zich lat­en wacht­en maar het kan net zo goed snel gaan gebeuren.

Dow Jones index:
De Dow Jones zoals ik al aan­gaf is nu volop bezig met een sterke fase en weet opnieuw een nieuw record neer te zetten. Als de Dow verder door kan zetten omhoog dan kun­nen we de 24.650, de 24.750 en de 25.000 pun­ten als mogelijke doe­len zien. Niet dat ik daar zo maar vanu­it ga maar het bli­jft mogelijk bij het huidi­ge ver­loop van de markt dat sterk bli­jft en nog van geen cor­rec­tie wil weten. Wat ste­un betre­ft moeten we let­ten op de laat­ste bodem die rond de 24.150 pun­ten wacht, onder deze ste­un kan de Dow Jones snel de 24.000 en de 23.850 pun­ten op gaan zoeken.

Nas­daq:
De Nas­daq komt nu ook weer even sterk opzetten maar kon de weer­stand niet door­breken, de index kan dus nog geen nieuwe top neerzetten, ste­un nu de 6800 pun­ten waar de index vorige week don­derdag weer door wist te breken, onder de 6800 pun­ten ziet het er snel weer min­der goed uit, dan zien we ste­un rond de 6750 en de 6700 pun­ten. Onder de 6700 pun­ten ziet het er dus snel min­der goed uit wat betre­ft de Nas­daq maar dat is voor lat­er, eerst maar eens zien wat er de komende dagen zal gebeuren op Wall Street. 

Weer­stand nu eerst rond de de lijn over de top­pen, die zien we rond de 6875 pun­ten uitkomen waar de index nu tege­naan hikt, boven die weer­stand kri­jgt ook de Nas­daq weer vrij spel zon­der veel weer­stand richt­ing de top. Als de Nas­daq door weet te breken dan zit er dus meer in met eerst de 6920 pun­ten als eerste richt­punt. Bij een verdere uit­braak moeten we reken­ing gaan houden om voor het eerst de 7000 pun­ten op te zoeken waar er dus een nieuwe mijl­paal wacht.

DAX:
De DAX moet wat inlev­eren nu met eerst ste­un rond de 13.100 pun­ten, lat­er zien we ste­un rond de 13.00013.025 pun­ten met daaron­der de bek­ende 12.92512.950 pun­ten en de 12.81012.850 pun­ten waar we vorige week en nog even naar­toe zijn gegaan met de DAX. We bli­jven oplet­ten met de DAX want er is nog ner­gens sprake van een uit­braak in welke richt­ing dan ook. Onder­aan de 12.810 en bovenin de 13.225 pun­ten bli­jven de richt­pun­ten ofwel de poort te meer in de richt­ing van de uit­braak. Weer­stand zien we nu dus eerst ron­dom de 13.20013.250 pun­ten, lat­er mocht de DAX uit­breken verwacht ik snel de 13.325 en de 13.450 pun­ten als doe­len, lat­er de top ofwel hoog­ste stand ooit rond de 13.525 punten.

AEX:
De AEX doet het op zich nog steeds pri­ma na de uit­braak boven de weer­stand 547 – 548 pun­ten en bli­jft net boven de 550 pun­ten hangen zodat de index nog alti­jd richt­ing de jaar­top kan oplopen de komende weken. De jaar­top wacht rond de 557 – 558 pun­ten en bli­jft een belan­grijk doel voor de AEX index, als de AEX boven die 557 – 558 pun­ten uit weet te breken dan zit er zelfs nog een verdere sti­jging in richt­ing het lange ter­mi­jn doel 567 pun­ten. Daar gaan we nog niet vanu­it maar houden er wel reken­ing mee de komende peri­ode, de AEX her­pakt zich boven mijn verwachtin­gen sterk de afgelopen week.

Ste­un voorzie ik nu in eerste instantie rond de 547 – 548 pun­ten waar dus de weer­stand van vorige week lag, lat­er de 544 en de 540 – 541 pun­ten als ste­un. Mocht het hele­maal weer terugza­kken dan komen de 538 en de 535 pun­ten weer in beeld als ste­un maar dat verwacht ik met het jaareinde in zicht niet meer.

Brent Olie:
De olie bli­jft gevan­gen tussen de pak­weg 61 en 65 dol­lar zon­der dat er een uit­braak vol­gt, wel aan de bovenkant van de range nu met al een poging tot een uit­braak omhoog eerder deze week. Weer­stand nu dus de 65 dol­lar met daar­boven de 67,5 dol­lar als mogelijk doel voor de Brent. Onder de 6161,5 dol­lar kan het er min­der goed uit komen te zien, we hebben daar de oplopende ste­un­li­jn die vorige week al een keer werd getest.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.